Spor Cruyff, Şili'ye hayran kaldı

Cruyff, Şili'ye hayran kaldı

Paylaş
Cruyff, Şili'ye hayran kaldı

Hollandalı efsanevi futbol adamı Johan Cruyff, Dünya Kupası'nda Şili'nin, "En etkileyici ofansif takım rolünü, Hollanda'nın elinden aldığını" söyledi

Cruyff, De Telegraaf gazetesindeki yazısında, "Kupada şu ana kadar izlediğim en iyi takım Şili. Şili neredeyse tüm takımların yakaladığından daha fazla gol pozisyonu yakaladı" ifadesini kullandı.

1974’te Dünya Kupası’nda final oynayan Hollanda takımında yer alan ve "total futbol" anlayışının benimsenmesine büyük katkı sağlayan Cruyff, Şili’yi eski Hollanda Milli Takımı’na benzetti.

Geçmişte Hollanda milli takımının seyircinin beğenisini kazanan bir futbol ortaya koyduğunu hatırlatan Cruyff, yazısında "Biz taraftarlara ekstra şeyler sunacak kalitedeydik. Hiç şampiyonluk kazanamamış olabiliriz, ama tüm dünya bizden bahsetti. Şimdi Şili bu rolü bizim elimizden aldı" ifadesine yer verdi.

Johan Cruyff, "32 takımlı turnuvada tek şampiyon çıkacak. Turnuvayı kazanma şansınız bu kadar azken, en azından seyircilerin hoşuna gidecek şekilde futbol oynayabilirsiniz. Şili bunu yapıyor" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı