Spor CSKA, İnter'e bileniyor

CSKA, İnter'e bileniyor

Paylaş
CSKA, İnter'e bileniyor

CSKA, İnter'e bileniyor

Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında, Rusya’nın CSKA Moskova takımı, yarın evinde İtalya’nın İnter takımını ağırlayacak.
Moskova’daki 78 bin kapasiteli Luzhniki stadında oynanacak maçta, ilk maçta 1-0 mağlup olan CSKA Moskova yarı finale çıkmak için İnter’i yenmek zorunda.

Haberin Devamı

Tur atlaması halinde Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale kalan ilk Rus takımı unvanını alacak olan CSKA Moskova’da kart cezalısı orta saha oyuncuları Milos Krasiç ve Yevgeni Aldonin forma giyemeyecek.

Sırp Krasiç, yaptığı açıklamada, "Takımıma yardımcı olamayacağım ama evimizde olduğumuz için şansımız var. Suni çim, İnter’e karşı 12. adamımız olabilir" dedi.

CSKA’nin Rusya’daki rakibi Spartak Moskova 1991’de Şampiyon Kulüpler Kupası’nda yarı final oynamıştı. Daha sonra hiçbir Rus takımı Şampiyonlar Liginde yarı finale çıkamadı.

İNTER

İnter Teknik Direktörü Jose Mourinho, yaptığı açıklamada, takımının Luzhniki stadının zemininden etkilenmeyeceğini söyledi.
Mourinho, CSKA takımının gücünü bildiklerini ve suni çimin kendileri için ilk olacağını belirterek, "Oyuncularımla çocukken yollarda nasıl top oynadığımızı hatırlayıp şakalaştım. Yolda top oynadıysan niye suni çimde oynayamayasın ki" dedi.

Haberin Devamı

İnter’de karşılaşmadan önce eksik bulunmuyor. Gecen maçta cezalı oldukları için oynamayan Brezilyalı savunma oyuncusu Lucio ve Brezilyalı orta saha oyuncusu Thiago Motta bu maçta takımlarındaki yerlerini alacak.

İnter’in ligde hafta sonunda oynadığı ve 3-0 kazandığı Bologna maçında hafif sakatlığı nedeniyle yedek kalan Hollandalı Wesley Sneijder’in de CSKA’ya karşı oynaması bekleniyor.

Karşılaşmada tur atlayan takım, yarı finalde Barcelona-Arsenal eşleşmesinin galibiyle oynayacak.

Muhtemel ilk 11’ler:
CSKA Moskova: Igor Akinfeyev, Vasili Berezutsky, Alexei Berezutski, Sergei İgnaşeviç, Georgy Şennikov, Deividas Semberas, Keisuke Honda, Alan Dzagoyev, Pavel Mamayev, Mark Gonzalez, Tomas Necid.
İnter: Julio Cesar, Maicon, Lucio, Walter Samuel, Cristian Chivu, Javier Zanetti,Esteban Cambiasso, Thiago Motta, Wesley Sneijder, Samuel Eto’o, Diego Milito.

NOTLAR

İnter ile CSKA, bu sezondan önce Şampiyonlar Ligi’nde 2 kez karşılaştı, İnter 2 maçı da kazandı.
İki takım arasındaki karşılaşmalar şöyle sonuçlandı:
23 Ekim 2007: CSKA-İnter: 1-2
7 Kasım 2007: İnter-CSKA: 4-2
CSKA, Avrupa kupalarında evindeki son 9 maçın 7’sini kazandı, birinde berabere kaldı.
CSKA, evinde İtalyan takımlarıyla yaptığı son 4 maçın sadece 1’ini kazanabildi.
CSKA, Şampiyonlar Ligi’nde bugüna kadar oynadığı 33 maçtan 17’sini kaybetti, 8’ini kazandı.
İnter, Şampiyonlar Ligi’nde Rus takımları karşı yaptığı son 15 maçtan sadece 1’ini kaybetti.
İnter, Şampiyonlar Ligi’nde son 4 maçını kazandı ve deplasmandaki son 8 maçtan 3’ünü kaybetti.
İnter, son olarak 2003’te Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale çıktı ve Milano kentinin diğer takımı Milan’a elendi.

Haberin Devamı