Gündem Cübbeli Ahmet bu kez gökyüzünde...

Cübbeli Ahmet bu kez gökyüzünde...

Paylaş
Cübbeli Ahmet bu kez gökyüzünde...

Cübbeli Ahmet Hoca, Malta'daki jet-ski macerasından sonra bu kez Uludağ'da telesiyeje bindi, zirveye çıkıp stres attı

İsmailağa Cemaati'nin renkli ismi Cübbeli Ahmet Hoca bir ziyaret için bulunduğu Bursa Uludağ'da telefirike bindi

Cübbeli Ahmet Hoca daha önce de jet-ski'de görüntülenmiş ve bu olay tartışma yaratmıştı. 2005 yılında Malta'ya giden Cübbeli Ahmet Hoca, burada haşemasıyla denize girmiş ve ardından jet-ski'ye binmişti.

Bu görüntülerin bir gazetede yer almasının ardından Cübbeli Ahmet Hoca başta reddetmiş ve İslamcı bir gazeteye yaptığı açıklamada "Ben hayatımın hiçbir döneminde insanların bulunduğu yerde denize ve havuza girmedim. Orada da denize girmedim. Çıplakların arasında bulunmadım. Erkek veya kadınların mahrem yerine batmak ve insanların bu şekilde bulunduğu havuz veya denize girmek haramdır. Ben de bu haramı işlemedim" demişti.

Ancak fotoğrafların gerçek olduğunun ortaya çıkmasıyla Cübbeli Ahmet geri adım atmış, Malta'ya gittiğini orada yüzdüğünü ve jet-ski'ye bindiğini kabul etmişti. Bu olayın ardından üç yıl sonra Cübbeli Ahmet bu seferde Antalya sahilinde bulunan ve haremlik selamlık olmasından dolayı bir otelin sahilinde haşemasıyla güneşlenirken görüntülenmişti.

Cübbeli Ahmet Hoca, Fatih Altaylı tarafından sunulan Teke Tek Programı'nda Altaylı'nın jet-ski'ye binmesi üzerine sorulan bir soru üzerine de bir dönem haram dediği yüzmeyi "Yüzme, okçuluk ve ata binmek sünnettir. Özellikle peygamber efendimiz, Hz . Ebubekir ile havuzda yüzmüşlerdir. Dolayısıyla hem havuz hem yüzmek büyük sünnettir" diyerek savunmuştu. Cübbeli Ahmet Hoca, bir izleyicinin jet-ski'ye binmesiyle ilgili soru üzerine de kendini "Biz helal olan her şeye bineriz. Bizim haramla zorumuz var. Bizim haramla işimiz olmaz" diye savunmuştu.