Siyaset Cübbeli 'Evet'çiye tokat
Paylaş
Cübbeli 'Evet'çiye tokat

Cami önünde fesli, cübbeli 'Evet' duası yapan eylemci, MHP taraftarı bir kişi tarafından tokatlandı

Mersin'de emekli polis memuru Emin Kocaaslan’ın 12 Eylül’de yapılacak olan referandum için cami önündeki fesli ve cübbeli ‘evet’ duası sırasında olay çıktı. Bir kişi, Kocaaslan’ı tokatladı.

Ulu Cami’ye başında fes üzerinde cübbe ile gelen Emin Kocaaslan, ‘Güçlü Türkiye için, güçlü demokrasi için, güçlü bir demokrasi çıkaralım yarabbi, sevaba evet, günaha hayır, iyiliğe evet kötülüğe hayır’ yazılı pankart açtı. Fatiha suresini okuyan Kocaaslan, ‘evet’ duası yaptı.

Bu sırada 50 yaşlarındaki bir kişi, Emin Kocaaslan’ın yanına yaklaşarak, “Sen şerefsizlik yapıyorsun. Daha önce AKP’ye karşıydın, şimdi çıkıyorsun böyle açıklama yapıyorsun” diyerek, önündeki pankarta vurdu.

Polisin araya girmesine rağmen öfkeli kişi, Kocaaslan’a bir de tokat attı. Daha sonra sivil polisler araya girerek, MHP’li olarak tanınan kişiyi olay yerinden uzaklaştırdı.

Bu sırada yaşlı bir kişi ise “Sen bunu burada nasıl yaparsın?” diyerek tepki gösterirken, çevrede bulunan polisler olayın büyümememesi için çevredekileri uzaklaştırdı.

Kocaaslan da pankartını toplayıp eylemini tamamladı.

Mustafa İNSAN / DHA

Haberin Devamı