Magazin Cübbeli Mahsun Hoca

Cübbeli Mahsun Hoca

Paylaş
Cübbeli Mahsun Hoca

'Beyaz Melek' ve 'Güneşi Gördüm' ile gişe rekorları kıran Mahsun Kırmızıgül yeni filmi 'New York'ta Beş Minare' ile yine çok iddialı

TANITIM FİLMİ ÇOK BEĞENİLDİ

Haberin Devamı

Yapımcılığını Boyut Film’in üstlendiği, Mahsun Kırmızıgül’ün hem yazıp yönettiği hem de başrolünde oynadığı ‘New York’ta Beş Minare’nin kadrosunda şarkıcı Mustafa Sandal, usta oyuncu Haluk Bilginer, Zafer Ergin, Salih Kanyon, Hüseyin Avni Danyal, Ali Sürmeli, Bora Sivri ve Murat Ünalmış var. Filmin teaser fragmanları (merak uyandırmak ve dikkat çekmek için hazırlanan ön tanıtım) bile çok beğenildi.

1 AY TEKKELERİ GEZMİŞ

Cübbesi ve başında sarığı ile New York sokaklarında dolaşan, cemaatle birlikte zikir yapan Mahsun Kırmızıgül filmin hikayesini 11 yıl önce yazdığını, ama bütçe bulamadığı için zamanında çekemediğini açıkladı.

İddiaya göre; Mahsun Kırmızıgül rolü için 1 ay boyunca tekkeleri gezmiş, tarikatlarla ilgili kitaplar okumuş, cemaatlerin zikir törenlerini izlemiş. Filmin 70 dakikası Amerika’da, diğer bölümleri ise Konya, Bitlis ve İstanbul’da çekilecek. Film 5 Kasım 2010’da vizyona girecek. ‘New York’ta Beş Minare’, iki Türk polisinin, FBI’ın yakaladığı Türk kaçakçıyı teslim almak için gittikleri New York’ta yaşadıklarını anlatıyor.

Haberin Devamı