Fatih Öztürk Çubukçu yüzümüzü güldürdü
HABERİ PAYLAŞ

Çubukçu yüzümüzü güldürdü

Türkiye Özel Okullar Birliği’nin Antalya’da düzenlediği sempozyuma katılan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, özel okulların yüzünü güldürecek açıklamalar yaptı. Özel öğretim kurumları her platformda Bakanlıktan beklentilerini dile getirmeye çalışıyor. Bakan Nimet Çubukçu’nun yaptığı açıklamalarla bu taleplerimizin içeride değerlendirildiğini öğrenmiş olduk.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, üç yıl önce değişen ortaöğretim kurumlarına geçiş sınavını gelen eleştiriler üzerine yeniden incelemeye aldıklarını, Özel Yabancı Okullar Sınavı’nı kaldırma kararını verdiklerini, her yılsonu yapılan Seviye Belirleme Sınavı’nın (SBS) da yeniden değerlendirilmesi için bürokratlarından çalışma istediğini söyledi.

Haberin Devamı

Biliyorsunuz, Bakanlık Fransız, Amerikan, Avusturya ve İtalyan okullarına geçen yıl ‘Özel Yabancı Ortaöğretim Kurumlarına Giriş Sınavı’nı yapma hakkı tanımıştı. Yabancı okullar sınavının ayrı yapılmasına muhalefet etmiş ve bu sınavın kaldırılmasını istemiştik. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, henüz resmi olarak henüz açıklama yapmadı ama Özel Okullar Birliği yöneticilerine öğrencilerini SBS ile seçecekleri talimatı verdiğini biliyoruz. Özel okullar SBS’yi kullanarak öğrenci alabilmeleri için bir sistem kuracak. Bunun için Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü arasında protokol yapılacağını sanıyorum.

SBS’nin üç yıl üst üste olması hem veliler, hem öğrenciler üzerinde stres yaratıyordu. Bakanlığın SBS konusunda çalışma yapıyor olması, velileri ve öğrencileri rahatlatacak önemli bir adımdır. SBS’nin dershanelere olan ilgiyi azaltacağı umulurken tam tersi oldu, dershaneye başlama yaşı 4’üncü sınıfa kadar düştü. Bize gelen şikayetlerin Bakanlığa da ulaşmış olduğunu gördük.

Nimet Çubukçu, Antalya’da özel okulların her yıl yapılan ÖSS ve SBS’de, sosyal ve sportif faaliyetlerde, ulusal ve uluslararası bilim olimpiyatlarında öne çıktıklarını söyledi. Bakan kıyaslama yapmadığını da vurguladı. Bu konuda Bakan Çubukçu’ya katılıyorum. Özel okullar, milli eğitimden ayrı düşünülemez. Özel okullar milli eğitimin bir paydaşıdır. Hem devlet hem özel okulların kendilerini geliştirmeleri Türkiye’nin kendini geliştirmesi demektir. Dünyayı saran küresel krize rağmen öğrenci sayısını 25 bin artırarak 419 bine çıkaran özel okullar, eğitimin kalitesinin artırılmasında, birçok yeniliğin eğitim sistemimize girmesinde öncü rol oynuyor. Bunun Bakanlık tarafından görülüp takdir edilmesi emek verenler açısından önemli bir noktadır.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder