Erdoğan Arıpınar Çubukçu'nun 10 bin öğretmeni
HABERİ PAYLAŞ

Çubukçu'nun 10 bin öğretmeni

Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet Çubukçu’nun çalışmalarını dikkatle izliyorum. Bence, ülkenin en önemli bakanlığını yönetmeye çalışıyor. Son ay içinde bir müjde verdi. 10 bin öğretmen kadrosu açılıyor ve hepsi göreve başlayacaklar diye. Peki bu öğretmenlerden kaçı BESYO’dan? (Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulları) Bugün, ülkemizin hemen hemen her seçkin üniversitesinde Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu var. Bu okulların mezunları için Spor Teşkilatı’na da zaman zaman uyarılarda bulundum. 10 bine yakın BESYO mezunu genç halen işsiz veya zorunlu olarak başka her türlü işte çalışmak zorunda kalıyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bugüne kadar kaç BESYO mezununa kadro ve iş verdi? Bilmek isterim. Geçen hafta büyük bir finans kurumunu ziyaret etmiştim. Bu sorunu dile getirince, genel müdür muavinlerden birisi “Bizim Korumalar BESYO’dan. Milli Eğitim Bakanlığı ve GSGM kadro vermediğinden bu işte çalışmak zorunda kalmışlar” dedi. Bir tuhaf oldum.

Haberin Devamı

Ülkemizin sporda hamle yapmasını, bunun ilk basamağının okullar olmasını arzularken, spor öğretmenliği için yetiştirilmiş, üniversiteyi başarı ile bitirmiş çocuklarımız ya işsizler ya da uzmanlık alanlarının dışında ekmek kazanmaya çalışıyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı 15 milyon öğrencisi olan ilk ve orta öğretimde BESYO mezunlarına iş veremiyor; Büyük Millet Meclisi’nden de bir Allah’ın kulu çıkıp bu konuda soru önergesi vermiyorsa; bu ülke için önemli bir sorundur. Eğitim büyük bir şemsiyedir. Bunun içinde spor da yer alır. Spor eğitimi almamış çocuklarımızın eğitimleri eksik kalmış sayılır. Her çocuğumuz eğitim kademelerini atlarken, hem sağlıkları için spor yapmalı hem de ülke ve dünya sporu hakkında bilgilendirilmelidirler. Bunu da ancak spor eğitimi görmüş BESYO mezunu öğretmenler yapabilirler. Şu da bir gerçek ki; BESYO’lular da haklarını tam olarak arayamıyorlar.

Geçen yıl gazetemiz POSTA onlar için bir kampanya düzenledi. Amma, devamını onlar getiremediler. Uygar olarak olay çıkarmadan, çirkin görüntülere sebep olmadan ülke için çalışma haklarını istemeli, bu konuyu hem tüm mezunlar hem de yeni gelecekler için daima sıcak tutmalıdırlar.

Haberin Devamı

NOT: Geçtiğimiz haftaki ‘Sıra Yunus Akgül’de’ başlıklı yazım üzerine GSGM Genel Müdürü Sn. Akgül aradı. Devlet Ödülleri listesine dünya ve Avrupa’da Fair Play Büyük Ödülleri’ni kazananların da dahil edildiğini söyledi. Yunus Akgül’e Fair Play Dünyası adına teşekkür ederim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder