Gündem Cudi Dağı yine yanıyor

Cudi Dağı yine yanıyor

Paylaş
Cudi Dağı yine yanıyor

Şırnak'ın Cudi Dağı'nda geçen hafta başlatılan operasyonlardan sonra çıkan ve iki gün önce kendiliğinden sönen yangın dün gece tekrar başladı

Kuzey Irak sınır şeridi üzerinde bulunan Cudi dağındaki PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için başlatılan hava destekli operasyonlar devam ediyor.

Operasyonlar kapsamında geçen hafta Şırnak’ın Güçlükonak ile Cizre ilçeleri arasında bulunan Kilise dağındaki ormanlık alanlarda başlayan ve Cudi ile Küpeli dağlarının eteklerine de sıçrayan yangın iki gün önce kendiliğinden söndü.

Kuzey Irak’tan sızan PKK’lıların geçiş güzergahı olarak kullandığı Cudi dağında başlatılan operasyonlar kapsamında güvenlik güçleri PKK’lıların sığınabileceği alanları Kobra helikopterler ve uzun menzilli toplarla bombalıyor.

Cudi dağının Silopi İlçesi yakınlarındaki Hisar, Çağlayan, Tuşimiya ve Atatürk burnu kesimlerinde bombalamalar yüzünden kuru otların tutuşmasıyla dün gece başlayan yangın halen devam ediyor.

Cudi dağının karşısında bulunan Küpeli dağında da başlatılan operasyonlar sürüyor. Sikorsky helikopterleri ile Küpeli dağının Kızılsu ve Aynı bölgelerinin iç kesimlerine jandarma özel komando timleri indiriliyor.

Ramazan İMRAĞ/Şırnak (DHA)