Gündem Çukurca Irak sınırında hain tuzak! 2 şehit

Çukurca Irak sınırında hain tuzak! 2 şehit

Paylaş
Çukurca Irak sınırında hain tuzak! 2 şehit

Hakkari'nin Çukurca ilçesinin Irak sınırında askeri aracın geçişi sırasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 2 şehit oldu

Hakkari'nin Çukurca ilçesinin karşısında, Irak'ın kuzeyinde sınıra yakın bir noktada askerleri taşıyan aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin daha önceden yola döşediği el yapımı patlayıcı inflak ettirildi.

Öğlen saatlerinde meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 2 asker şehit oldu.

Hain saldırının ardından bölgede başlatılan hava destekli operasyonlar sürüyor.

8 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ


Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesinde bölücü terör örgütü tarafından el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada iki asker şehit oldu, biri ağır, üç asker yaralandı.

Çatışma sonrası Zap bölgesine düzenlenen hava harekatında 8 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi.

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz. Türk Silahlı Kuvvetleri asil Türk milletinden almış olduğu güç ile tüm terör örgütleriyle mücadelesine en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir." ifadelerine yer verildi.

DHA