Gündem Çukurca'da terörist saldırı: 1 şehit

Çukurca'da terörist saldırı: 1 şehit

Paylaş
Çukurca'da terörist saldırı: 1 şehit

Çukurca'da terörist saldırı: 1 şehit

Hakkari’nin Çukurca İlçesi’ne bağlı Işıklı ve Kavşak bölgelerinde konuşlandırılmış askeri birliğe, PKK'lı teröristlerce dün gece taciz ateşi açılması sonucu 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

Haberin Devamı

PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu yaralanan 3 asker dün gece helikopterle Hakkari’ye getirildi. Hakkari Asker Hastanhesi’nde tadavi altına alınan askerlerden komando onbaşı Fatih Gökkaya tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer 2 askerin tedavisinin sürdüğü belirtildi.

Şehit onbaşı Fatih Gökkaya için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Törene Hakkari Valisi Muammer Türker, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Lokman Ekinci ve askeri yetkillier katıldı. Şehit onbaşı Fatih Gökkaya'nın cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Aksaray'ın Hırkatol Köyü'ne gönderildi.

Öte yandan taciz ateşinin ardından başlatılan operasyonlarda sağlanan sıcak temasta 1’i kadın 2 terörist ölü ele geçirildi.

Haberin Devamı

Hakkari Valiliği, dün akşam yaşanan taciz ateşi ve sağlanan sıcak çatışma ile ilgili yazılı basın açıklamasında bulundu. Açıklamada, “Çukurca İlçesi’nin Kavuşak Köyü karsalında gece gözetleme ve emniyet görevi yapan askeri birliğe, 1 Haziran 2010 günü saat 20.30 sıralarında saldırı girişiminde bulunan teröristlerle çıkan çatışmada bir asker şehit oldu, 3 asker de yaralandı. Devam eden operasyonlarda 1'i kadın 2 terörist uzun namlulu silahları ve el bombaları ile birlikte ölü ele geçirildi. Bölgede bulunan ölü ve yaralı teröristleri ele geçirmek, diğer teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonlar devam ediyor” denildi.