Gündem Çukurda sıkışıp kaldı

Çukurda sıkışıp kaldı

Paylaş
Çukurda sıkışıp kaldı

Terliğini TEDAŞ çukurundan çıkarmaya çalışan 11 yaşındaki kız, düştüğü bu çukurda sıkışıp kaldı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, oyun oynadıktan sonra evine dönen 11 yaşındaki Gülistan Saç, TEDAŞ'ın elektrik direği için kazdığı çukura terliğini düşürdü. Terliğini almak istediği çukura düşerek sıkışan Saç, yaklaşık 1 saatlik çalışma ile kurtarıldı.

Haberin Devamı

Şirinkuyu Mahallesi'nde, tarım işçisi ‘Saç ailesinin' en büyük çocuğu Gülistan, dün akşam sokakta arkadaşları ile oynamaya başladı. Havanın kararması üzerine eve dönen Gülistan Saç, yolda yürürken terliğini bir süre önce elektrik direği yerleştirmek için TEDAŞ tarafından açılan çukura düşürdü. Terliğini almak için eğilen küçük kız, dengesini kaybedince çukura düştü.

1.5 metre derinlik ve 50 santim genişliğindeki çukura sıkışan kız bağırarak yardım istemeye başladı. Dışarı çıkamayan kızın çığlıklarına koşan mahalle sakinleri Gülistan Saç'ı çukurdan çıkaramadı.

Korku ve acı içerisinde gözyaşı döken Gülistan Saç, “Korkma, ağlama, seni birazdan kurtaracağız” denilerek sakinleştirilmeye çalışılırken itfaiyeye bilgi verildi. Şirinkuyu Mahallesi'ne gelen itfaiye ekipleri, çukurun etrafındaki betonu kırarak Saç'ı çıkarmaya çalıştı. Ancak, uzun uğraşlara rağmen itfaiye ekiplerinin çalışması sonuç vermeyince, bu kez belediyenin iş makinesi devreye girdi.

Haberin Devamı

Görevliler etraftaki toprak zemini kazarak çukurun betonu titizlikle kırdı. Yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından Gülistan Saç, sıkıştığı çukurdan dışarı çıkarıldı. Gülistan Saç, hazır bekletilen ambulansla kaldırıldığı Siverek Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Düşmenin etkisiyle dizinde ezilme olduğu belirlenen Gülistan Saç, “Terliğim düşünce almak için eğildiğim çukura düşerek sıkıştım. Dışarı çıkmak isteyip başarılı olamayınca da bağırarak yardım istedim. Beni dışarı çıkaramadıkları zaman çok korktum” dedi.

Mehmet SEZGİN/SİVEREK (Şanlıurfa), (DHA)