Gündem Çukurova cayır cayır yanıyor

Çukurova cayır cayır yanıyor

Paylaş
Çukurova cayır cayır yanıyor

Çukurova Bölgesi'nde perşembe gününe kadar hissedilen sıcaklık zaman zaman 60 dereceye, güneşli ve açık alanlarda ise daha yüksek derecelere çıkacak

Adana Meteroloji Müdürlüğü tahminlerine göre, hava sıcaklığı önümüzdeki 4 gün gölgede 37-38 derece olacak. Nem yüzde 41 ile 96 arasında değişecek. Nemin yüzde 60 olduğu varsayıldığında, 38 derece sıcaklık vücutta 56 derece olarak hissedilecek.

Sıcakların öğleden sonraki saatlerde daha da artması ile 60 derece dolaylarında dışarıda bulunmanın sağlık yönünden sakıncalar yaratacağına dikkat çekildi.

Klimalara aşırı yüklenme nedeniyle kentte sık sık elektrik kesintileri de yaşanmaya başlandı. Mersin’de ise ormanlık alanlarda aşırı sıcaklar nedeniyle Mersin Orman Bölge Müdürlüğü 4 Ağustos’a kadar kırmızı alarm verdi.

Adana’da geçtiğimiz yıllarda ağustos ayında sıcaklık gölgede 43 dereceye kadar çıkmıştı. Bugün en yüksek sıcaklık gölgede 38 derece olarak ölçülürken, ana yollardaki ısı tabelaları 43 dereceyi gösterdi. Adana’nın ağustos ayı sıcaklık ortalaması ise 34 derece.

ADANA/DHA