Ekonomi Çukurova'da bereket mutluluğu!

Çukurova'da bereket mutluluğu!

Paylaş
Çukurova'da bereket mutluluğu!

Buğday hasadının tamamlandığı Çukurova'da yüzler gülüyor...

Çukurova’da Haziran ayının ilk haftasında başlayan buğday hasadının tamamlandığı, son yılların en bereketli hasadının yapıldığı yörede rekoltenin yüzde 20 oranında artarak yaklaşık 1 milyon 250 bin ton civarında gerçekleştiği bildirildi.

Haberin Devamı

Adana’nın Ceyhan ilçesi Ziraat Odası Başkanı Yavuz Tezcan, yörede bu yıl yaklaşık 2,5 milyon dekar alanda ekimi yapılan buğdayın hasadının tamamlandığını söyledi. Tezcan, yörede özellikle nisan aylarında yağan yağmurların rekolteyi artırdığını ifade etti.

Olumlu giden iklim koşulları nedeniyle bu yıl dekara 500 kilogram civarında verim alındığını belirten Tezcan, toplam rekoltenin ise yüzde 20 oranında artarak yaklaşık 1 milyon 250 bin ton olarak gerçekleştiğini bildirdi.

Tezcan, Türkiye üretiminin yaklaşık yüzde 10’unun karşılandığı yörede son yıllara göre alınan yüksek verimden dolayı üreticilerin memnun olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Üreticiler Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nca açıklanan kilo başına 5 kuruş destekleme primi ve serbest piyasada oluşan 60-65 kuruşluk fiyattan oldukça memnun oldu. Primi de eklediğimizde üretici bu yıl mağdur olmadı. Hem rekolte hem de serbest piyasada fiyatlar yüksek olunca üretici sezonu mutlu kapattı."

Haberin Devamı

-BİÇERDÖVERLER İÇ ANADOLU’YA GİDİYOR-

Bu arada, Çukurova’daki hasadın tamamlanmasının ardından biçerdöverler de yolculuklarına başladı.
Biçerdöverler, daha çok demir yolunu kullanarak hasadın başlayacağı İç Anadolu Bölgesi’ne doğru yola çıkmaya başladı. Adana Garı’nda kuyruklar oluşturan biçerdöver sahipleri, hesaplı ve güvenli olması nedeniyle demir yolunu tercih ettiklerini ifade ettiler.

DDY 6. Bölge Müdürü Hasan Tahsin Köprülü, biçerdöver sahiplerinin mağdur olmamaları için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini söyledi.

Durmuş Ali Başkan - AA