Yaşam 'Cuma akşamları 5 uçağına atlar, soluğu Göcek'te alırız'

'Cuma akşamları 5 uçağına atlar, soluğu Göcek'te alırız'

Paylaş
'Cuma akşamları 5 uçağına atlar, soluğu Göcek'te alırız'

Türkiye'de deri giyim denince ilk akla gelen marka DESA'nın patronu Melih Çelet tam bir deniz aşığı. Son 10 yıldır eşi Nihal Hanımla birlikte hiç aksatmadan her hafta sonu Göcek'teki teknelerine kaçıyor. Karı koca bazen rotayı Rodos'a, Simi'ye çevirip bir hafta uzaklaşıyorlar. Melih Bey, gurme sıfatını eşi için kullanıyor ama kendisinin de aşağı kalır yanı yok...

ÇAĞRI BİLGİN

Haberin Devamı

cagri.bilgin@posta.com.tr

twitter.com/cagribilgin

Her sabah 6’da kalkarım

Genelde çok geç yatmamaya dikkat ediyorum. Tatil günlerinde bile saat 6’da kalkmak gibi bir alışkanlığım var. Uykuda fazla zaman geçirmeyerek, günü daha verimli kullanmaya çalışıyorum. Kalkar kalkmaz günün ilk kahvesini alıp CNBC-e’yi açarım, piyasalara, paritelere bakarım. Beş gazeteye göz gezdiririm, Hürriyet’i detaylı okurum.

Tekne uyumlu dostlarla güzel

Eşimle birlikte cuma akşamları beş uçağına atlar Dalaman’a gideriz, Göcek’te teknemize varırız. Pazartesi sabahları da döneriz. Son 10 yıldır böyle bir alışkanlığımız oluştu. Tüm yıl bunu yapmaya çalışıyoruz. Arada sırada 1 hafta açıldığımız zamanlar da oluyor. Rodos, Simi, Fethiye, Kekova severek gittiğimiz yerler arasında. Misafirlerimiz de geliyor, tekne hayatı uyumlu insanlarla keyifli. Yazın bol bol denizde yüzerim.

Haberin Devamı

Pariteler eşliğinde yürüyüş

Sabah gazetelerimi okuduğum sıralarda 6.5 yaşındaki torunum gelir, onunla ilgilenirim. Saat 9 gibi de işte olurum. Ofiste de hep CNBC-e açıktır. Eğer keyfim yerinde ise yürüyüş bandında tempolu yürüyüş yaparım, bu sırada da pariteleri takibe devam ederim.

İstanbul bir inci tanesi

Hafta sonları tekne hayatımızı dolduruyor. Bu nedenle tatil için yurtdışı seyahatlerimi azalttım, geçen yıl torunlarımla Paris’te Disneyland’a gittim. Türkiye’de görülecek şehirler var, örneğin Karadeniz’i gezdik fakat yetmedi, doyasıya gezemedik. İlk fırsatta tekrar gitmeyi düşünüyoruz. İstanbul dünyanın incisi. Hiçbir yerle mukayese edemem. Barcelona da, Londra da güzel şehirler ama oralardayken bile İstanbul’u özlerim.

Evlendiğimde tığ gibiydim

Evlendiğimde tığ gibiydim. Eşim süper aşçıdır, gurmedir, 6 ayda 25 kilo aldım. Yemekte masa düzenine önem veririm. Fast-food’dan uzak yaşarım. Denizden babam çıksa yerim. Su böreğini çok severim. Gaziantepli’yim, mutfağımız süperdir. Ama orada da çok başarılı mekanların büyümesini doğru bulmuyorum. Beyti, istese 20 şube açardı fakat Florya’dan dışarı çıkmadı.

Develi’yi çok severim

Beyti’den sonra kebapta Develi çok iyidir. Oraya giden arkadaşlarım benim ismimi vererek rezervasyon yaptırırlar. Sunset’in mutfağı ve lokasyonu çok iyi, Japon yemeklerinde de başarılı. Yeşilköy’de çok zamanımız geçti, eskiden Balıkçı Hasan vardı. Şimdi Yüksel ve Ayvaz Balık var... İyi balık geldiğinde beni mutlaka ararlar ve giderim.

Haberin Devamı

Çetin Tekindor muhteşem oyuncu

Sinemaya bayılırım. Son yıllarda aklımda kalan, beni etkileyen filmler arasında Çağan Irmak’ın ‘Dedemin İnsanları’ adlı filmi var. En çok hislerime dokunan filmler arasında yerini aldı. Çetin Tekindor muhteşem bir oyuncu. Sinemada yeni yüzleri beğeniyorum. Brad Pitt, George Clooney, Leonardo di Caprio, Russel Crowe, Natalie Portman, Kate Winslet dikkat çeken isimler. Bu arada uzun yazı okumayı sevmiyorum.

Bir kadeh malt viski

York testi yaptırdım şarabın bana dokunduğu ortaya çıktı. Oysa şaraba çok meraklıydım. Tekneye kav bile yaptırmıştım. Çok alkol alan biri değilim. Akşamları küçük bir kadeh viski, bazen votka-greyfurt. Malt viskide tercihim Glenfiddich’tir.

Haberin Devamı

Zeki Müren’e konser bile verdirttim

Müzikte tercihim alaturka. Zeki Müren hayranıydım. Sahnede çok izledim, 1977’de İsviçre’de konser bile verdirttim. Bir departman store vardı, orada bazen markalarımız için Türk haftası yapardık. Zeki Müren’i de oraya götürmüştüm. Emel Sayın’ı çok beğenirim. Ajda Pekkan ve Özcan Deniz de iyidir.

Gömlekte ETON

Eton diye bir İsveç markası var. İngiltere’ye gittiğim zaman 5-6 tane Eton gömlek alıyorum. Ermenegildo Zegna’dan da giyinmeyi severim. Yeni bir sipariş verdim fakat artık kalıplar daraldı, ceketler kısa, paçalar daha dar. Sanırım benim vücut ölçülerim biraz daha klasik kalıplara uygun.

15 yıldır Land Cruiser

Araba kullanmayı çok seviyorum. Fakat şoförsüz de yapamıyorum. İstanbul’da zaman çok önemli. Park sorunu yüzünden kendim kullandığımda zaman kaybı yaşıyorum. 15 yıldır Toyota Land Cruiser kullanıyorum. Bunun yanında Mercedes’im de var. Yüksek arabadan sonra alçak arabaya alışmak kolay olmuyor. Karşıdan gelenler üstümden geçecekmiş gibi geliyor.

Haberin Devamı

Ayakkabıda Church’s

Ayakkabı düşkünüyüm. Church’s, Rossetti gibi markaların yanı sıra DESA’nın da bana uygun ayakkabılarını tercih ediyorum. Saat merakım çok fazla bulunmamaktadır. Fakat Bvlgari’yi beğeniyorum ve saatini severek takıyorum.

(18.11.2012 tarihli Posta Karnaval'dan alınmıştır.)