Türkiye'nin en iyi 10 muhallebicisi 1- Tarihi Sarıyer Muhallebicisi 1928'de Hacı Şakir Göçmen tarafından Sarıyer'de kurulmuş. O zamandan beri tatlılar kendi çiftliğinden elde ettiği sütten üretiliyor. Su muhallebisi vazgeçilmezi. İstanbul'da 3 şubesi var. (Telefon: 0212 242 17 76) 2- Saray Muhallebicisi 1935'te Hüseyin Topbaş, Kasımpaşa'da temeli attı. İlk şubesi 1949'da Beyoğlu Saray adıyla İstiklal Caddesi'nde açıldı. Parmak yediren tatlısı 'saray muhallebisi'. (Telefon: 0212 292 34 34) 3- Muhallebici Zeynel Zeynel Bölükbaşı 1925'te sandalda dondurma satarak işe başlamış. 1948'de ilk şubesini İstinye'de açmış. En meşhur muhallebisi 'Lezzet Sefası'. Sakızlı muhallebi, kedi dili bisküvi ve çikolata sosuyla hazırlanıyor. (Telefon: 0212 262 89 87) 4-Beyoğlu Sütiş Taksim Muhallebicisi adıyla 1922'de İstiklal Caddesi'nde açıldı. Sütlü tatlıların iyi bilinen adreslerinden oldu. İncir muhallebisi mekanın favori lezzeti. (Telefon: 0212 251 32 05) 5- Mazlumlar üsküplü Hüsnü (Oktaş) Efendi 1927'de seyyar salepçi olarak çalışırmış. Kardeşleri Fazlı ve Mazlum'u yanına alıp muhallebiciliğe girişmiş. Kısa zamanda Eskişehir'in vazgeçilmez adresi olmuşlar. Mazlumlar'ın favori tatlısı, su muhallebisi. (Telefon: 0 222 320 71 18) 6- Göreme Muhallebicisi 1965'te Kurtuluş Caddesi'nde açılan dükkan önce semt sakinlerinin, sonra da tüm kentin vazgeçilmezi oldu. üç şubesi olan dükkanın kazandibi ve sütlacı seviliyor. (Telefon: 0212 246 53 67) 7-Durak Muhallebicisi Tarım ve hayvancılıkla uğraşan sütçü İbrahim Yurtoğlu 1969'da çekirge'de açtı dükkanını. üç oğluyla birlikte Durak Muhallebicisi'ni Bursa'nın en meşhuru yaptı. Kentte üç şube açtılar. (Telefon: 0224 240 08 09) 8- özsüt Sefer Urlulu, 1938'de İzmir-Kemeraltı'nda yoğurt, kaymak ve tatlı üretiyordu. Sefer Usta, sarayda çalışmış akrabasının tarifleriyle Osmanlı tatlıları yapmaya başladı. Markayı oğlu İbrahim Urlulu büyüttü. özel lezzeti Osmanlı su muhallebisi olan markanın Türkiye ve Azerbaycan'da 180 şubesi var. (Telefon: 0 232 484 88 99) 9- Akman Tarihi 1920'lere dayanan mekanın kurucusu Numan Akman. Sütlü tatlıları, özellikle kazandibi pek meşhur. Bozası da çok seviliyor. Kızılay'daki mekan siyasilerin uğrak yeri. (Telefon: 0312 425 11 68) 10- Reyhan Pastanesi 1956'da İzmir-Basmane'de Fuar Pastanesi olarak kuruldu. 1965'de Cavit ve Hüseyin Reyhan bir evi restore ederek bugünkü Reyhan Pastanesi'ni hizmete açtı. Şu an kentin en leziz duraklarından. Sütlacını denemelisiniz. (Telefon: 0232 422 28 02)