Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz anmasında gözyaşlarını tutamadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz anmasında gözyaşlarını tutamadı

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz anmasında gözyaşlarını tutamadı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla şehit yakınları ve gazilerin katılımıyla anma programı gerçekleştirildi. Törende konuşan şehit ikiz polislerin babasının şiiri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ağlattı. Ardından Erdoğan 15 Temmuz'u anlatan bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 15 Temmuz Şehitleri için anma programı düzenleniyor. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile çok sayıda davetli katıldı.

Gölbaşı'nda şehit olan ikiz polisler Ahmet ve Mehmet Oruç'un babası Ali Oruç'un okuduğu şiir başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm salonu gözyaşlarına boğdu.







Cumhurbaşkanı Erdoğan törende konuştu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Üzerlerine ölüm kusan helikopterlere aldırmadan direnişlerini sürdüren kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum. Şimdi bir haber aldım. Bizim kahraman askerlerimiz 8 tane teröristi öldürdüler. Onlara da şükranlarımı ifade ediyorum. Son aylarda gerek TSK'nın gerek jandamamızın polisimizin teröristlere dağları nasıl dar ettiklerini görüyoruz.


"CANIMIZA KASTETTİLER"


Biliyorum ki eşlerini çocuklarını tüm ailelerini her şeylerini geride bırakıp mücadeleye koşanlara ne desem eksik kalır. Rabbime beni böyle bir milletin evladı olarak yarattığı için ne kadar hamd etsem azdır. Bizim milletimizle bağımız hiç kopmadı. Önce bizi küçüın hesabının tüm hesapların önünde olacağını düşünememişler.




"ÖMER HALİSDEMİR'İN EŞİ AĞLIYORDU"


15 Temmuz'a ait öyle hikayeler var ki üzerimizdeki yükün ağırlaştıkça ağırlaştığını düşünüyoruz. Az önce Adanalı babayı dinledik ikizleri şehit oldu. Allah rahmet etsin. Onlara ölüler demeyiniz onların makamı belli. Az önce Ömer Halisdemir kardeşimin eşi 'Rabbim bizlere bu şehadeti nasip edecek mi?' diye ağlıyordu.


"SABRİ KENDİNİ TANKIN ALTINA ATTI"


Biz vatanımız için her an ölmeye hazır, daha yola çıkarken ne dedik; Kefenimizi giydik, yola öyle çıktık. 15 Temmuz gecesi, evladını, eşini, çocuğunu darbecilerin üzerine gönderenler de aynı duygular içerisindeydi. Safiye kardeşimi de dinlediniz. Orada kaç tane asker var. Ellerinde silahlar var. Ulan terbiyesizler karşınızda tek başına bir bayan var, elinde silah mı var? O hali ile geliyor siz onu ölümle tehdit ediyorsunuz. Yürek meselesi bu yürek, kürek değil bu, yürek!

Kendini tankın altına atan Sabri var. İki tankın altına kendini atıyor çıkıyor. Hadi öldürseydiniz. O an gelmeden muktedir olamazsınız. Şu anda gazilerimizin içinde 40'un üzerinde ameliyat geçiren var.

Çanakkale'yi anıyoruz değil mi? İşte bundan sonra 15 Temmuz'da böyle anılacaktır. Şehitlerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız. Şu anda bazı görsel medyanın bunları sürekli yayında tutması bizi güçlü kılıyor, şehitlerimizi hatılıyoruz.

Dünyanın hiç bir yerinde askerine Mehmet diyen başka bir millet yoktur. Ecdadımız askerine küçük Muhammed anlamına Mehmet demiştir. Muhammed'i yakışık almaz diye dememiştir. Askerimizin böyle bir özelliği var.


Erdoğan'ın konuşması sırasında bir çocuk yanına giderek sarıldı.


"BUNDAN SONRA 15 TEMMUZ ÖNCESİ GİBİ OLMAYACAK"


Devletlerin tarihinde geleceklerine yön veren kritik noktalar vardır 15 Temmuz böyledir. Bundan sonra 15 Temmuz öncesi gibi olmayacaktır. Milletimiz bir daha asla FETÖ gibi örgütlerin ülkesinde boy göstermesine izin vermeyecektir. Her kim ki din adına bizi istismara kalkışırsa 'akletmez misiniz' uyarısını hatırlayacağız. Aklımızı kimseye ipotek etmeyeceğiz.


"ARTIK YA OLACAĞIZ YA ÖLECEĞİZ"


15 Temmuz'la ayrılmaz parçası bölücü terör örgütünün saldırılarıyla gördük ki artık ya olacağız ya öleceğiz! Bu sebepler 2023 hedefleri bizim için sıradan bir kalkınma programının çok ötesinde öneme sahiptir.


"15 TEMMUZ YENİ ÇANAKKALEMİZ"


15 Temmuz bizim yeni Çanakkalemizdir. Bu millet 15 Temmuz'da şahlanışını ifade etmiştir. Elde edeceğimiz bir sonraki zafer 2023 hedeflerine ulaşmak olacaktır.



Bizim bizden başka dostumuz yok. ABD'de 15 Temmuz'la ilgili afişlere beyefendiler müsaade etmediler. Benzer şeyler Avrupa'da yaşandı. Lafa gelince özgürlükten bahsediyorlar. 3 gün Hamburg'u yaktılar yıktılar. O teröristlerin içinde de buradan Almanya'ya gidip kabul gören PKK teröristleri vardı.


"TÜRK MAHKEMELERİNDE YARGILANMALARI GEREKİYOR"


Darbe girişimini fiilen yürütenleri, arka planda olanları yönetenleri unutmayacağız. Batı bize ne diyor biliyor musunuz? Hani belge? 248 şehidim var 2 bin 983 gazim var ne belgesinden bahsediyorsun sen ya! Hukuk bunlarla ilgili kararı verecektir. Söyledikleri şu: Ama bunlar bizi tatmin etmiyor. Siz buraya kaçıp gelenleri lütfen Türkiye'ye gönderin de onları yargılayalım. Onların Türk mahkemelerinde yargılanmaları gerekiyor. Alman mahkemelerinde değil. Eğer yargı onlarla ilgili olumlu bir şey düşünürse gereğini yapar.

Her vatandaşımızı 15 Temmuz etkinliklerini kutlamak için meydanlara davet ediyorum.