Gündem Erdoğan'dan Almanya'ya Ayşenur Bahçekapılı tepkisi

Erdoğan'dan Almanya'ya Ayşenur Bahçekapılı tepkisi

Paylaş
Erdoğan'dan Almanya'ya Ayşenur Bahçekapılı tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de muhtarlara seslendi. Kurda yaşanan dalgalanmaya ve döviz bozdurma kampanyasına değinen Erdoğan'dan Almanya'ya sert tepki geldi. Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı'nın havalimanında uzun süre bekletilmesine sert çıkan Erdoğan 'Bunlara aynısını yapmak gerekmez mi?' diye sordu!

İŞTE ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARININ SATIR BAŞLARI:

Piyasalarda bir durgunluk olduğubu biliyoruz. Belirli mahfiller tarafından pompalanan bir kur yükselişiyle karşı karşıyayız. Biz buna karşı devletin imkanlarını harekete geçirmenin yanı sıra millete seslendik, yastık altındaki dövizi liraya ya da altına çevirin dedik. Bizi söviz baskısı altına almak isteynlere böyle bir cevap verelim dedik. Ve vatandaşım elinde ne kadar dövizi varsa bunu TL'ye çevirmeye başladı. Milletime teşekkür ediyorum. Bu millet, dert vatansa gerisi teferruattır. Bu konudaki kararlılığın devam edeceğine inanıyorum.

BUNU OSMANLI'YA DA YAPTILAR!


Hatırlayın, iktidar olmadan önceki dönemlerde bu ülkede gecelik 7000-7500 faizler oldu mu? Oldu! Bazı faiz lobileri için yaptılar! Bunu Osmanlı'ya da yaptılar, Osmanlı'ya yüzde 900 yaptılar. Dedik ki bu ülkeyi faiz lobisine mahkum etmeyeceğiz. Hangi şartlarda olursa olsun buna engel olacağız. 4.6'ya düştü Gezi ile karşımıza çıktılar. Yalnız kalsam da dediğimde Tweet'ler tek tek gelmeye başladı. Şimdi diyorum ki yalnız olmadığımı biliyorum.

Biz iyi bir noktadayız, kim ne derse desin! Gezi olaylarında, 17-25 Aralık'ta, hendek olaylarında, Suriye ve Irak'ta yaşanan gelişmelerde hep aynı oyunu oynadılar. 15 Temmuz'da milletimizin karşı hamlesiyle geri çekildi.

AB ile ilgili önemli kararların aldındığı şu günlerde ekonomi silahını bize doğrulttular. Türkiye'nin gücünü sadece mevcut rakamlarla tartmaya kalkanlar tarih boyunca yanılmaya kalkmışlardır. Türkiye 79 milyon nüfustan 720 milyar dolardan asla ibaret değildir. Bütün bunların gerisinde 100 milyonlarca kardeşimizin mağdurun desteği vardır.

"TANIDIKLARIMI BİZZAT ARIYORUM, NİYE DÖVİZLE KİRA ALIYORSUN"


Biz maruz kaldığımız son ekonomik saldırı sonrasında dirayet gösterirsek arkamızda millet duracaktır. Herkes kendi nispetince bu seferberliğe destek oluyor. Ben çağrımıza kulak veren milletimizin fertlerine şükranlarımızı sunuyorum. Kirada artık dövizden TL'ye geçiş başladı. Ben de bildiğim, duyduğumu bizzat arıyorum. Niye dövizle kira tahsil ediyorsun hadi TL'ye geç!

Rusya ile görüşmeler yapmıştık. Rusya'dan bir şey mi alacağız onların parasıyla, Türkiye'den bir şey mi alacaklar onlar da Türk parasıyla ödeyecekler. Kur baskısının altında kalmayacağız. Dövizi silah gibi kullanma stratejisi sadece bize değil başka ülkelere de uygulanıyor. Korkunç paralar kazanıyorlar.

Böyle bir dönemde üretime yüklenmeyeceksiniz, ticaretin çarklarını dönmesini sağlamayacaksınız da ne zaman yapacaksınız? Potansiyelimizle tam tersine daha çok büyümeyi işaret ediyor. Biz Anadolu'yu sadece cengaverlerimizin kılıcıyla değil, esnafıyla, ahileriyle gönülleri feth eden insanlarla Anadolu'yu feth ettik. Hala bizi Anadolu'dan, Avrupa'dan gönderme hayalleri içinde olanlar var.

AYŞENUR BAHÇEKAPILI'NIN ALMANYA'DA YAŞADIKLARI






İster göndersinler ister göndermesinler, biz de kendi taktiğimizi uygulamaya devam edeceğiz. Elin oğlu binlerce km öteden gelenler bize hareket etmeyin diyor. Yok böyle bir şey. Buraları onlara dar ederiz! Bu milleti siyasi, ekonomik, sosyal özgürlüğünden vazgeçirmek isteyenlerle mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz.

TÜRKİYE 1918'LERİN TÜRKİYESİ DEĞİL


Dünyayı hala 1918 şartlarında yönetmeye çalışanlar elimizdekileri bile alma peşindeler. Suriye ve Irak'ya yaşananların gerisinde 1918'de yarım kalan projeleri tamamlama zihniyeti var. Ama unuttukları bir şey var; Türkiye 1918'lerin Türkiyesi değildir. Bu millet bugün kazanımlarına sımsıkı sahip çıkan ama kaybettiklerinin muhasebesini de yapan bir Türkiye de var.

Bugün satıh vatan topraklarının tamamı değildir, tüm dünyadır. Bugün bize durmak yok, duraksamak yok! Suriye'deki mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. FETÖ ile PKK ile DEAŞ'la mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.

Şimdi 10 gün sonra Avrasya Tüneli'nin açılışını yapacağız. İnşallah 18 Mart'ta Çanakkale Köprüsü'nün temelini atacağız. 2017 içinde Kanal İstanbul'un ihalesini yapıp temelini atacağız.

Reel ekonomiyi güçlendirmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Yanı başımızda katledilen çocukların acısını hissetmediğimiz gün insanlıktan çıktığımız gündür. 7 çocuğunu aramak için tekerlekli sandalyede nasıl can verdiğini gördünüz değil mi? İşte bunlar bizim canımızı yakıyor. Silahların ölüm kusan namlularına teslim olmadık. Paranın kirli yüzüne de teslim olmayacağız.

Biz Kurtuluş Savaşını şöyle kazanmıştık: Anneler dindiriniz gönlünüzün yasını, Düşman kanıyla sildik palamızın pasını, Yeniden çizmek için vatan haritasını, Kandan ve kıyametten bir sahneye çevirdik, Gökleri çatırdayan bir vatan parçasını.

Kültürde, siyasette, Bayrağımızı nereye dikersek orası bizim geleceğimizdir.