Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimi davası ertelendi
Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimi davası ertelendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen 1'i firari 37 darbeci askerin aralarında bulunduğu 44'ü tutuklu 47 kişinin Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı duruşmada, mağdurlardan Fevzi Gönen dinlendi

Darbeci askerlerin helikopterden ateş ettiği sırada, aracına kurşunlar isabet eden Fevzi Gönen, o gece yaşadıklarını anlattı.

Saat 01.30 sıralarında kaldığı daireye gittiğini bu sırada anormal bir durum görmediğini anlatan Fevzi Gönen, "Saat 03.30 sıralarında aracımla geçtiğim sırada helikopterlerden ateş açılmaya başlandı. Aracım beyaz renklidir. Polis araçlarına benziyor. Bunun için ateş açılmış olabilir. Ben araç içerisindeydim. Direk ateş ettiler, hedef alınarak atış açıldı. Araçtan atlayıp kendimi kurtardım. Araca ateş ettikten sonra bana da ateş ettiler. Havada iki helikopter vardı. Havada asılı duran helikopterden ateş açıldı. Karanlıktı ışıkları kapalı olduğu için helikopteri görmüyordum, sadece sesi vardı. Bu sırada polisler vardı. Silah sesleri vardı ancak çatışıp çatışmadıklarını bilmiyorum.15 dakika sonra yeni ekipler de geldi.

'SIĞINDIĞIM YERDEN ÇIKAMADIM'


Bu andan sonra askerlerle çatışmaya başladılar. Sabaha kadar sığındığım yerden çıkamadım. Saat 06.00 gibi bulunduğum yerden çıktım. Olaylar kısmen devam ediyordu. Bu olaydan dolayı aracım hasar gördü. Kasko şirketi hasarımı giderdi ama hasarlı olduğu için aracımın değeri düştü. Kasko tutarım yükseldi. Şikayetçiyim ve davaya katılmak istiyorum" dedi.


ŞEHİT POLİSLERİN OTOPSİ RAPORLARINI DEĞERLENDİRDİ


Duruşmada Muğla Sıtkı Koçman Adli Tıp Ana Bilimdalı Başkanı Yasemin Balcı, bilirkişi olarak dinlendi. 15 Temmuz gecesi şehit olan polis memurları Nedip Cengiz Eker ve Mehmet Çetin'in ölümüyle ilgili adli tıp kayıtlarını inceleyen Yasemin Balcı, "Şehit polis memuru Nedip Cengiz Eker'in otopsi raporunda göğüs sol yanında ateşli silah girişi tanımlanmakta, atış artıkları tanımlanmamakta, atışın bitişik atış dışından yapıldığını gösterir. Bu bulgular kesici delici alet yarası değildir. Çünkü çevresinde yaranın oluşturduğu hasar var. Vücuttan çıkamayıp, çıkabileceği yerde duran mermi çekirdeği var. Vurma halkası varsa bu ateşli silah yarasıdır. Bu da vardır. Bu silahta, giriş yeri ve vücut içerisindeki hasar göz önünde bulundurulduğunda bunun kitenik enerjisinin yüksek bir silahtan olduğu görülüyor. Mermi çekirdeği atan uzun namlulu bir silah olabilir. Fotoğraflardan anladığım kadarıyla bu cesede sıkılan bir mermi değildir" dedi.


ATEŞLİ SİLAH YARASI OLDUĞU ANLAŞILDI


Adli Tıp Uzmanı Yasemin Balcı, şehit polis memur Mehmet Cengiz'in ölümüyle ilgili olarak ise "Mermilerin vücudundaki giriş ve çıkış yaraları numaralandırılarak tarif edilmiş. Bu çerçevede en az dört mermi çekirdeği giriş yarası tanımlanmış, tanımlanan yerlerin çevresinde vurma halkası tanımlanmış, giriş deliklerinde vurma halkasının tanımlanması bunun ateşli silah yarası olduğunu gösterir. Bu giriş yaralarının üçünden gelen mermi çekirdeğinin çıkış delikleri mevcut. Birisinden mermi çekirdeği vücuttan çıkamayıp, sol arka kısımda kas içerisinde kalmış. Mermilerin yine kitenik enerjisi yüksek uzun namlulu mermi çekirdeği atan silahtan olabileceği kanısındayım" dedi. Balcı, uzman olmayan doktorların bu tür yaraları kesici delici alet yaralanması gibi görebileceğini, ancak şehit polislerdekinin ateşli silah yarası olduğunu, zaten bu durumunda otopside de anlaşıldığını ifade etti.


SANIKLAR, AVUKATLARI TEHDİT ETTİ


Tutuklu darbeci askerler, Adli Tıp Uzmanı Yasemin Balcı'ya, şehit polislerin adli tıp raporlarına yönelik sorular sormalarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatları müdahale etti. Bu duruma sanık askerler ayağa kalkıp tepki gösterdi. Sanık askerler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatlarına yönelik olarak, "Havlamayın", "Kapa çeneni", "Delikanlıysan dışarıda karşılaşalım", "Delikanlıysan dışarıya gel" sözleriyle tehdit etti. Avukatlar ise, tehditlerin zapta geçirilmesini talep edip, "Gerçeklerden korkuyorsunuz" dedi. Gerginliğin artması üzerine mahkeme başkanı Emirşah Baştoğ, duruşmayı yarına erteledi.

Haberin Devamı