Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan Adana'da konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Adana'da konuştu

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan Adana'da konuştu

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Adana mitinginde halka hitap etti

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında satır başları:

Haberin Devamı

- Bu seçime MHP ile ittifak içinde giriyoruz. Yanımızda Yazıcıoğlu'nun yadigarı Alperenler de var. 780 bin kilometrekarenin her karışını dolaşıyoruz. Gidilmedik yer bırakmayacağız. Seçim dönemlerinde değil 365 gün milletimizle dertleşiyoruz, bağrımıza basıyoruz. Son 4 senede Adana'ya 6 kez geldim. Bay Muharrem, Bay Kemal kaç kere gelmiş?

-Bizde dert var, aşk var. Biz size sevdalıyız. Bize zaman zaman yorulmuyor musun diye soruyorlar. Aşk ile çalışan yorulmaz. Milletine sevdalı olan, ülkesini gerçekten seven yorulmaz. 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçiminden hemen önce burada size bir söz vermiştim. Seçilirsem buradaki tüm yatırımların takipçisi olacağım demiştim.

'16 YILDA ADANA'YA 41 KATRİLYON YATIRIM YAPTIK'

- Tüm sözleri Allah bize gerçekleştirmeyi nasip etti. Söz verdiğimiz gibi Adana'nın yatırımlarının takipçisi olduk, koştuk, koşturduk, yeri geldi uykumuzdan feragat ettik. 16 yılda Adana'ya 41 katrilyon yatırım yaptık. Bay Muharrem, Kemal ne diyecek? Ne yaptım diyecek? Bu iş ustalık işler. CHP'ye, Saadet'e gönül verenler sesleniyorum bak zerre kadar burada emeği olmayan, yalan konuşanlarla mı bu ülkede mesafe alacağız?

Haberin Devamı

-Kentsel dönüşüm süreçlerini hızlandıracağız

-Adana'ya bin 550 yataklı şehir hastanesi yaptık

'ESKİ STADYUMU MİLLET BAHÇESİ YAPIYORUZ'

-Eski stadyumu Millet bahçesi yapıyoruz.46 bin 310 metrekarelik bahçeyi kazandıracağız. 33 bin kişilik stadyumu bitirdik, millet bahçesinin sözünü veriyoruz şimdi de. Beyefendiyi alacaksınız, çocukları beraberce gideceksiniz. Şehit yakınlarına, gazilere, engellilere 4,5 katrilyon lira destek verdik. 15 yılda 17 bin 94 konut projesini hayata geçirdik. 21'i hastane olmak üzere 52 sağlık tesisi yaptık. Bay Kemal ne yaptı?

'BİZİM ULAŞTIĞIMIZ YERE SİZİN HAYALLERİNİZ BİLE ULAŞAMAZ'

-Bizim ulaştığımız yere sizin hayalleriniz bile ulaşamaz. Bu millete can feda. Bunlara 5 tane koyun ver kaybeder gelirler. 11 adet sağlık tesisimizin yapımı devam ediyor. Muhalefet seçim meydanlarında buraları kapatmak bahsediyor. Ne gerek var? diyor. 5 yıldızlı otel konforunda sağlık hizmetini çok görüyorlar. Tetikçilik yaptırdıkları medya organlarıyla karalamaya çalışıyorlar. 24 Haziran'da bunlara bir Osmanlı tokadı vurmaya var mısınız?

Haberin Devamı

- Biz bu dönemi değiştiriyoruz. Hat kapasitesi artırılarak yüklerin Mersin limanına aktarılması sağlanacak. Taşımacılık daha hızlı getirilecek. Bunlara sorarsan Çukurova'ya havalimanı gerekmez. Siz yıkım ekibisiniz. Biz yapım ekibi. Fark bu. Biz yapıyoruz onlar yıkacak. Pazar günü sandıklarda patlıyormuyuz? Hızlı tren projemizi 2 yıla kadar tamamlıyoruz.

'ÇİFTÇİLERE 3.5 KATRİLYON LİRA TARIMSAL DESTEK VERDİK'

- Çiftçilere 3,5 katrilyon lira tarımsal destek verdik. Çiftçi ağlıyor diyor. Çukurova'yı sit alanı olarak koruma altına aldık. Sadece tarımsal üretim yapılacak. Megasanayi bölgeleri kuruyoruz 5 bölgede. 100 bin kişiye istihdam sağlayarak sanayi ve teknolojide Türkiye'ye sınıf atlatacağız. Bunlardan birini de bu bölgede açacağız. Adana enerji merkezine dönüşecek.

'12 KEZ BİZİMLE YARIŞTILAR HAYALLERE KAPILDILAR'

- Kendilerine çeki düzen vermek yerine bu millete makarnacı kömürcü diyerek aşağıladılar. Muhalefet milletimizin izzetini anlayamadı. 12 kez bizimle yarıştılar, hayallere kapıldılar. Yenildiler. Her defasında kaybettiler ama tanıyamadılar. Onca hezimete rağmen hatalarından ders çıkarmadılar.

Haberin Devamı

KANDİL OPERASYONU

-Biz Kandil'e de Afrin'e de Sincar'a da Cerablus'a da gireriz. Kandil'i başlarına yıkarız.