Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afrin bu sabah kontrol altına alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afrin bu sabah kontrol altına alındı

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afrin bu sabah kontrol altına alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale'de 18 Mart Stadyumu'nda 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. yılı törenlerinde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Bir müjdeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Afrin şehir merkezi TSK'nın desteğindeki ÖSO tarafından bu sabah 08:30 itibariyle tamamen kontrol altına alınmıştır. Afrin şehir merkezinde terör örgütünün paçavraları değil huzurun ve güvenin sembolleri dalgalanıyor. Şuanda orada Türk bayrağı dalgalanıyor, ÖSO'nun bayrağı dalgalanıyor.


"TÜRKİYE MAZLUMUM YANINDA OLDUĞUNU TÜM DÜNYAYA GÖSTERDİ"


Askerimizi sevinç gözyaşları içinde karşılayarak bize kucak açan Suriyeli kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum. Türkiye bu operasyonla birlikte mazlumun yanında olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Daha önce Cerablus'ta, El Bab'ta, Azez'de ne yaptıysak şimdi Afrin ve çevresinde de aynı şeyi yapacağız. 140 bin kişi Cerablus'a döndü. Afrinli kardeşlerimiz Afrin'e dönecek. Teröristlerin izini silerken alt yapıdan üst yapıya bölgeyi yaşanabilir hale getirmek için her şeyi yapacağız. Bölge halkının en kısa sürede yurtlarına kavuşmaları için gereken her türlü adımı atacağız. Bu zaferin hem ülkemize hem de Afrin bölgesindeki kardeşlerimize hayırlı olmasını Allah'tan diliyorum.


"DÜNYANIN EN ALÇAK TERÖR ÖRGÜTLERİYLE ÜZERİMİZE GELİYORLAR"


Türk milleti olarak dün Çanakkale'de hangi heyecanla mücadele etmişsek bugün de sınırlarımız içinde ve dışında aynı şekilde mücadele sürdürüyoruz. Ecdadımız Çanakkale'nin ne anlama geldiğini çok iyi biliyordu bunun için varığını yoğunu ortaya koyarak Çanakkale'yi geçilmez hale getirmişti. Bugün biz de terör örgütlerine karşı verilen mücadelenin anlamını çok iyi biliyoruz. Çanakkale'de dönemin en güçlü ordularıyla üzerimize saldırmışlardı. O kadar cesaretleri olmadığı için özel olarak eğitip donattıkları dünyanın en alçak terör örgütleriyle üzerimize geliyorlar. Teröristeri açılan bu çukura gömdük.


"AFRİN'İ TAMAMEN ELE GEÇİRDİK, BAYRAĞIMIZ ORADA DALGALANIYOR"


Terör koridoru zinciri şimdilik dört noktadan kırıldı. Zincirin kalan halkalarını da tek tek kıracak ve bu oyunu bozacağız. Güvenlik güçlerimiz dün Çanakkale'de nasıl destan yazdıysa bugün de terör örgütlerine karşı mücadele veriyor. Çanakkale'de ne olduysa şimdi sınırlarımızda olan da odur. Birilerinin güçlerine paralarına, silahlarına güvenerek çıktıkları yol Mehmetçiğimizin cesaretinin önünde son buldu. Bugün Afrin'i tamamen ele geçirdik. Bayrağımız şimdi orada dalgalanıyor. Biz işgale gitmedik, biz barışa gittik. İnsanlara zulm etmeye değil, oradaki kardeşlerimizi terör örgütünün zulmünden kurtarmaya gittik.

"ÇANAKKALE'NİN HALA HAKKIYLA ANLATILAMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM"


Çanakkale'de öyle hikayeler, öyle kahramanlar var ki bunları görüp de duygulanmamak mümkün değildir. Çanakkale'nin hala hakkıyla anlatılamadığını düşünüyorum. Biz tarih yapmakta mahir ama yazmakta aynı derecede başarılı olmayan bir milletiz. Çanakkale'yi yeni nesillere anlatmak için çalışmamız gerektiğini düşünüyorum.


"SON SÖZLERİ SADECE 'VATAN SAĞOLSUN' OLUYORDU"


Çanakkale'yi sadece rakamlarla, "şu kadar subay, asker şehit oldu" diye anlatmak için ruhunu ifade etmekte yetersiz kalır. Nice isim var. Bu kahramanlardan kimi gözlerini kırpmadan düşman kurşunlarının üzerine atılıyordu, kimi denizdeki zırhlılarının üzerine yürümeye kalkıyordu. Kimi top güllelerini yerlerine yerleştirip tek atışta koca gemileri batırıyordu. İnsanın aklının alamayacağı her türlü fedakarlığı yapıyorlardı. Son nefeslerini gülerek veriyorlardı, onlarda ağlamak yoktu. Onlarda sadece ölüme gülerek gitmek vardı. Son sözleri ise sadece "vatan sağolsun" oluyordu.