Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ahtapotun kollarını kestik

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ahtapotun kollarını kestik

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ahtapotun kollarını kestik

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki anmada konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Pensilvanya'daki melunun takiye, hile, yalan dolanla büyük bir gizlilik içinde büyüttüğü ahtapotun kollarını kestik. O gece ülkemize ihanet eden, milletimize kurşun sıkan katiller en ağır cezalara çarptırılıyor." dedi

DAKİKA DAKİKA ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ'NDEKİ ETKİNLİK

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN HALKA HİTAP ETTİ

00:13 Türkiye'deki 90 bin camide eş zamanlı olarak sela okundu.

22:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki anma töreninden ayrıldı.

22:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları:

Sizlerin aracılığıyla ülkemizin dört bir yanındaki vatandaşlara saygılarımı, sevgilerimi iletiyorum.

"HİÇBİR ZAFER ALTIN TEPSİDE SUNULMAZ"

15 Temmuz gecesi FETÖ'cü alçaklar karşısında kanlarıyla destan yazan, ezanımıza, bayrağımıza, bağımsızlığımıza sahip çıkan tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Şüphesiz hiçbir zafer altın tepside sunulmaz. Bugün hem derin bir kederi hem de büyük bir gururu aynı anda yüreğimizde hissediyoruz. Bir yandan 251 vatandaşımızı bir gecede kaybetmenin hüznünü yaşarken, aynı zamanda vatanımızı kurtarmanın onurunu hissediyoruz.

"MİLLETİN HUZURUNU KAÇIRANLAR KARŞILARINDA BİZLERİ BULACAK"

Bu zafer, milletimizin direnişi yanında o gece tanklara, uçaklara meydan okuyan şehit ve gazilerimizin cesaretinin sonucudur. Silah ve bomba seslerinin gecenin karanlığını deldiği o gece Türk milleti cesareti, dirayeti ve mücadelesiyle bu topraklarda Çanakkale ruhunun, Kuvayı Milliye şuurunun halen diri olduğunu göstermiştir. 15 Temmuz, Türk milletinin yeniden dirilişinin, şahlanışının, iradesine yönelik saldırılar karşısında tekrar kıyama kalkmasının adıdır. Bu milletin huzurunu kaçıranlar karşılarında bizleri bulacak, ordumuzu bulacak, polisimizi bulacak, güvenlik korucularımızı bulacak.

"DARBE DEFTERİNİ BİR DAHA AÇMAMAK ÜZERE KAPATTIK"

Yeni yönetim sistemiyle darbe defterini bir daha açılmamak üzere kapattık. Yeni yönetim sistemiyle, Türkiye'nin tüm dünyada sıçrayışını hep birlikte göreceğiz. 15 Temmuz asla unutulmayacak ve unutturmayacağız, o bizim için bir tarihe kayıttır. 15 Temmuz ile demokrasimizin rüşdünü tüm dünyada ispat ettik. İnşallah ülkemizde artık darbe defterini bir daha açılmamak üzere kapattık.

"AHTAPOTUN KOLLARINI KESTİK"

O gece bizim için dua edenlerle FETÖ'nün başarısı için gayret edenleri hiçbir zaman unutmayacağız. Pensilvanya'daki melunun takiye, hile, yalan dolanla büyük bir gizlilik içinde büyüttüğü ahtapotun kollarını kestik. O gece ülkemize ihanet eden, milletimize kurşun sıkan katiller en ağır cezalara çarptırılıyor. Evelallah bu topraklarda 15 Temmuz ruhu ayakta oldukça, Türkiye'yi yolundan alıkoyabilecek hiçbir güç yoktur.

"HER ZAMAN ŞEREF DUYDUĞUM İŞTE BU MİLLETTİR"

15 Temmuz bize şu hakikati bir kez daha gösterdi; Bu millet asil bir millettir, bu millet cesur bir millettir, bu millet kahraman bir millettir, bu millet hürriyetine, canı pahasına sahip çıkan bir millettir. Bu millet, vatan söz konusu olduğunda aynı safta buluşma erdemi gösteren necip bir millettir. Türkiye'de demokrasinin de bağımsızlığımızın da en büyük garantisi ferdi ve hizmetkarı olmaktan her zaman şeref duyduğum işte bu millettir. Rab'im bu millete bir daha 15 Temmuz vari acılar, travmalar yaşatmasın.

21.40 Erdoğan, Şehitler Anıtı'nı ziyaret etti. Ardından şehitler için anıtta dua edildi.

21.35 Cumhurbaşkanı Erdoğan, birazdan Şehitler Köprüsü'nde konuşma yapacak.

21.30 Erdoğan, anma törenine gelmek üzere Kısıklı'daki evinden ayrıldı.

TÖRENDE DİKKAT ÇEKEN KİŞİ

Almanya Düsseldorf'ta yaşan ve tatil için Türkiye'ye gelen 71 yaşındaki Mehmet Şeker giydiği subay kıyafeti, omzundaki sincap ve iguanasıyla ilginç görüntüler oluşturdu. Aslen Sivaslı olan Şeker'in İstanbul'a anma programı için geldiği öğrenildi.

21:10 Programın açılışında Kur'an-ı Kerim okundu. Program şehitlerin adlarının okunmasıyla sürüyor. Kur'an-ı Kerim'in okunmasının ardından dev ekrana fotoğrafları yansıtılan şehitlerin isimleri okunurken, vatandaşlar "Burada" diye karşılık verdi. Bu sırada bazı kişilerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

21.00 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki insan yoğunluğu havadan görüntülendi.