Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan OHAL ve AB tepkisi
Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan OHAL ve AB tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 998 gün sonra yeniden genel başkanlığa geleceği AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde konuştu

3. AK Parti Olağanüstü Kongresi’nde konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "OHAL ne zaman kalkacak diyorlar... Benim ülkemde devlet yıkılmaya çalışıldı. Ya siz ne yüzle bize OHAL’in ne zaman kalkacağını soruyorsunuz? Kalkmayacak. Bu ülke huzur ve refaha kavuşuncaya kadar OHAL neden kalksın?" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği'ne de sert mesajlar verdi. Erdoğan, AB'ye, "Avrupa Birliği'nin iki yüzlü tavrına daha fazla katlanmak zorunda değiliz. Ya bize sığınmacı yardımlarını gönderir, fasılları açar, ya da herkes kendi bildiğini yapar" dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Kıymetli kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla, hasretle muhabbetle selamlıyorum. Allah'ın selamı, bereketi hepinize, hepimize olsun. Adalet ve KAlkınma Partimizin 3. Olağanüstü kongresinin herkes için hayırlara temelli olmasını Allah'tan temenni ediyorum. Allah'ın selamı, bereketi hepinize, hepimize olsun. Adalet ve KAlkınma Partimizin 3. Olağanüstü kongresinin herkes için hayırlara temelli olmasını Allah'tan temenni ediyorum. Bu kongre için salonumuza teşrif eden tüm kardeşlerimize hoşgeldiniz diyorum. Yurt dışından teşrif ederek bu mutlu günümüzü bizimle paylaşan kardeşlerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Kurulduğu 14 Ağustos 2001'den bu yana AK Parti teşkilatında görev almış herkese şükranlarımı sunuyor, her birini ayrı ayrı selamlıyorum.

"BU KONGREDEN BAŞLAYARAK GENÇLERİMİZE VERDİĞİMİ SÖZLERİ TUTACAĞIZ"


Seçilme yaşını 18'e düşürürken bunu kağıt üzerinde kalsın diye yapmadık. Bu kongremizden başlayarak gençlerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz. AK Parti yolu da kaderi de ülkemizle ve milletimizle bütünleşmiş bir partidir. Türkiye'nin demokrasisi, ekonomisi, kalkınması ve güvenliği için ter döken herkese buradan teşekkür borcumuz vardır. Vatan müdafası için sınırlarımız ötesinde ve sınır içerisinde görev yapan kahraman askerlerimize teşekkür ediyorum.

"TÜM MİLLETİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM"


En büyük teşekkürü 80 milyonun tamamıyla milletimiz hak ediyor. Bize güvendiği, inandığı, destek verdiği, en zor zamanımızda bile yanımızda yer aldığı için milletimizin her bir ferdine teşekkür ediyorum. 19 Mayıs'ı geride bıraktık. Şimdi 8 gün sonra İstanbul'un Fethi'nin 564. yılına ulaşacağız. Coğrafyamızdaki ilk devletimizi kuran Süleyman Şah'tan Osman Gazi'ye ondan Mustafa Kemal'e kadar bu topraklarımızı vatan haline getiren bütün abide isimleri hürmetle anıyorum.


"998 GÜN SONRA YENİDEN BİRLİKTEYİZ"


16 yıl önce çıktığımız bu kutlu yolda sadece rabbimizden yardım istedik. Milletimizden destek talep ettik. Milletimizin hayır dualarına en az sandıkta kullandığı oy kadar önem verdiğimiz için 16 yıldır sürekli büyüyerek bugünlere geldik. Gönül kazanmayı oy kazanmak kadar önemli gördüğümüz için içeride ve dışarıda maruz kaldığımız onca saldırıya rağmen dimdik ayakta durabildik. Bu ülkede güvenlik kaygılarıyla demokrasi taleplerinin aynı anda karşılanabileceğini gösterebildiğimiz için 81 vilayetin tamamında karşılık bulan tek parti olabildik. Hangi il olursa olsun ulaştık. Hepsine hizmet götürdük bundan sonra da götürmeye devam edeceğiz. Eğitimden sağlığa, adaletten emniyete tüm hizmetleri götürmek suretiyle herkesi bu ülkenin 1. sınıf vatandaşı haline getirdik. 16 yıl sonra dahi hala, 'AK Parti nedir?' diye sonralar varsa, AK Parti işte budur.

"MİLLETİMİZ İSTİKRAR, GÜVEN, HUZUR VE ÖZGÜRLÜK İSTİYORDU..."


Milletimizin AK Parti'yi kısa sürede, güçlü bir şekilde sahiplenmesinin sebebini bizden önceki dönemdeki hadiselere baktığımızda daha kolay anlayabiliriz. Üst üste yaşadığımız krizler nedeniyle ekonomimiz batmıştı, benzin kuyruklarını, gaz yağı kuyruklarını, yağ, ekmek kuyruklarını hatırlayın. Salonun yarıya yakını belki bu kuyrukları hatırlamıyor. En ağırı 28 Şubat müdahalesi sebebiyle demokrasimiz ağır yaralar almıştı. Devletle siyaset, siyasetle ahlak arasındaki ilişki kirlenmişti. Bu yüzden milletimiz istikrar, güven, huzur, inancından kıyafetine, dilinden meşrebine özgürlük, hizmet, yatırım istiyordu.


"AK PARTİ DEMOKRASİNİN, DEĞİŞİMİN TEMİNATIDIR"


Hatırlayın çöp dağlarından, hava kirliliğinden, susuzluğa mahkum olan İstanbul'u... Milletimiz yarınından kaygı duymak değil, geleceğinden emin olmak istiyordu. Milletimiz kendisine hizmet edilmesini istiyordu. Biz Allah'tan başka hiçbir gücün önünde eğilmedik, eğilmeyiz bu böyle biline! AK Parti, milletimizin işte tüm bu taleplerinin, beklentilerinin sonucu olarak ortaya çıkmıştır. 3 Kasım seçimlerinde partimiz yüzde 34 oy ile Meclis'te 365 milletvekili elde ettiğinde bize oy vermiş olsun olmasın milletimizin tamamını rahatlamış, geleceğine ümitle bakmaya başladığını gördük. O günnden bu yana her seçimde bu umudu tazeleyerek girdik, girmeye de devam ediyoruz. Geçtiğimiz 15 yılda Türkiye'nin gündemi değişmiştir. Türkiye'nin öncelikleri, sıkıntıları, beklentileri değişmiştir. AK Parti demokrasinin, değişimin teminatı, reformun adresidir.

"KİM DÖNERSE DÖNSÜN, BİZ DÖNMEYİZ BU YOLDAN"


Kerameti hiçbir zaman kendimizde görmeden, işin sırrının yaptığımız hizmetler olduğunu görerek mücadeleden mücadeleye koştuk. Elbette yorulanlar oldu, elbette yolunu kaybedenler oldu, çeşitli sebeplerle eksilenler oldu. Ne milletimizle aramızdaki rabıta zayıfladı. Bu yolun uzun ince bir yol olduğunu, daha çok kateceğimiz yol olduğunu bildik. Rabbim ömür ve imkan verdikçe milletimize hizmet yolunda çalışmayı sürdüreceğiz. Çünkü bu kutlu bir yoldur. Kim dönerse dönsün, biz dönmeyiz bu yoldan. İster Meclis'e sokmasınlar, partimizi kapatmaya çalışsınlar ister darbe yapsınlar bu yolumuzdan dönmeyeceğiz.


"ERDOĞAN'IN MİLLETİN HAYRINA OLMAYAN BİR SÖZÜNÜ DUYARSANIZ..."


Tayyip Erdoğan'ın milletinin hayrına olmayan bir icraatını bir sözünü duyarsanız, bugüne kadar yaptığı her şeyi bir kenara bırakın ve gereğini yapın. Böyle bir yanlışın içine düşen Tayyip Erdoğan'ın tüm hakları size helaldir. Ben de sizden helallik istiyorum.

"KİMSENİN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMADAN..."


İhanet içine giren kim olursa olsun, gözünün yaşına bakmadan gereğini yerine getiririz. Kimseye diyet borcumuz bulunmuyor. İftirayla yalanla dolanla yıllarca milletin tertemiz duygularını istismar edenlerin maskesi düşmüştür. 17-25 Aralık ve 15 Temmuz'da tüm çıplaklığıyla ortaya çıkmıştır. İhanet çetesiyle ilişkisini çağrımız üzerine kesenler kendilerini kurtardılar. Özel haberleşme programlarını kullanarak üyeliklerini sürdürenler için yapacak bir şeyimiz kalmadı. 15 Temmuz'a rağmen bu yapı içindekilerde bir pişmanlık yoktur. Kamudan yapılan ihraçlar, tutuklamalar bir mecburiyettir. Herkesi FETÖ ile mücadeleye destek vermeye davet ediyorum. İtirafçılık oyunları ile bu mücadelenin sulandırılmasına izin vermeyeceğiz.

"FETÖ'NÜN BAŞI NİÇİN ORADA BESLENİYOR, KORUNUYOR?"


FETÖ ile mücadelede bu noktaya kolay gelinmedi. FETÖ'nün başı niçin orada besleniyor, korunuyor? Bu soruyu soruyor muyuz? Uzattığımız eli ısıranlara hiddetimiz sert olmuştur. Bölücü terör örgütünün gerçek yüzü ortaya çıkmıştır. 2015'teki çukur eylemlerinin üstesinden bölge halkının desteğiyle geldik.


"İNLERİNE GİRİDK, GİRİYORUZ"


Türkiye'de ulaşamadıkları emellerini sınırların dışında yapmauya çalışanların inlerine girdik, girmeye devam ediyoruz. Şuanda inlerine girdik, giriyoruz. Ülkemin sınırları içinde Tendürek'te, Gabar'da Cudi'de 65'i aşkın mağaraya girildi. Bu mağaralardan neredeyse 600'ü aşkın terörist etkisiz hale getirildi. Buralara kadar bunlar nasıl girdiler? İşte şimdi bundan sonraki süreç tamamıyla bunları yok etme sürecidir. Çekinmeden, yılmada, askerimizle, polisimizle korucularımızla şimdi bu hayata geçiyor. Güney sınırlarımız boyunca terör şeridi oluşturmaya çalışanlar ne yapabileceğimizi görmek istiyorlarsa tarihimize baksınlar.

"HANGİ YÜZLE OHAL'İ KALDIRIN DİYORSUNUZ?"


OHAL ne zaman kalkacak diyorlar. Fransa'da 15-20 terörist öldürüldü Fransa 1-1,5 yıl OHAL ilan etti. Benim ülkemde devlet yıkılmaya çalışılıyor, 249 şehidimiz var. Yahu siz bize hangi yüzle OHAL'i soruyorsunuz, siz hangi yüzle OHAL'i kaldırın diyorsunuz? Neyiniz eksik, fabrikalarınıza mı gidemiyorsunuz, okula mı gidemiyorsunuz? Bu ülke huzur ve refaha kavuşuncaya kadar OHAL neden kalksın?


"RABİA TÜZÜĞÜMÜZE GİRDİ"


Bayrağımıza karşılık paçavra asanlar, onlara haddini bildirmek görevimizdir. Böldürtmeyiz. Böldürmeye gayret edenler bedel ödemeye devam edeceklerdir. Onlar da bunu böyle bile. Türkiye'den başka devletimiz yok. Kimse devletimize alternatif üretmeye kalkmasın. Bu tüzüğümüze de aynen böyle girmiştir; Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet.

"TEŞKİLATLARDA YENİLİK YAPACAĞIZ"


Kongremizden sonra bu yıl sonuna kadar il, ilçe ve belde teşkilatlarımızda yeniliğe gideceğiz. Gençlerimize yönetimde daha çok yer vereceğiz.

AB'YE SERT MESAJ


Avrupa Birliği'nin iki yüzlü tavrına daha fazla katlanmak zorunda değiliz. Ya bize sığınmacı yardımlarını gönderir, fasılları açar, ya da herkes kendi bildiğini yapar.

Haberin Devamı