Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Asla müsaade etmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Asla müsaade etmeyeceğiz

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Asla müsaade etmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde vatandaşlara hitap etti

Vatandaşların "Dik dur eğilme, Ceylanpınar seninle" sloganlarıyla karşılanan Erdoğan, "Sağ olun, var olun, bizler de sizlerle beraberiz. İnşallah önümüzde çok daha güzel günler olacak." karşılığını verdi.

Şanlıurfa'ya son 15 yılda yaklaşık 35 milyar lira yatırım yapıldığına dikkati çeken Erdoğan, şunları söyledi:

KAPI KAPI DOLAŞARAK GÖNÜLLERİ KAZANACAKSINIZ


"Öncekiler neredeydi? Hiç. Onlar aldıkları parayı dağa gönderdiler. Onlar aldıkları parayı bu ülkenin evlatlarına kurşun olarak kullandılar fakat biz bu millete sevdalıyız, Arap'ına, Kürt'üne, Türk'üne sevdalıyız. 80 milyonuna sevdalıyız. Böyle olmaya da devam edeceğiz çünkü biz yaratılanı Yaradan'dan ötürü sevdik. Öyle sevmeye de devam edeceğiz ama benim sizden bir ricam var, önce hanım kardeşlerime sesleniyorum, hanımlar kapı kapı dolaşarak gönülleri kazanacaksınız. Bunda var mıyız? Durmak yok. Gençler, sizler de kapı kapı dolaşacak, genç gönülleri bu çatının altına davet edeceksiniz. Durmak yok.

Şimdi de ana kademeye sesleniyorum, durmayacağız, çok çalışacağız zira Rabb'im çalışana veriyor, yan gelip yatana değil. Yeni anayasa oylandı, Ceylanpınar yüzde 50'nin üzerinde 'evet' dedi. Tabii yeterli değil, biz Ceylanpınar'dan daha çok bekliyoruz ama bunun düzeleceğine inanıyorum. Sizin gözlerinizde bunu okuyorum ve Ceylanpınar bu kararı verirse daha fazlası da olur. Şimdi hedef Mart 2019, hedef Kasım 2019. İki önemli seçim var. Buna şimdiden hazırlanacağız."
Şanlıurfa'ya teşekkür borcu olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

ONLARA GÖNLÜNÜZÜ AÇTINIZ


"Siz, Suriye'den gelen kardeşlerinize ensar oldunuz. Oralardan kovulanlara, tehditle topraklarını terk edenlere siz Mekke, Medine arasındaki Ensar gibi ensar oldunuz. Onlara gönlünüzü açtınız. Birileri gibi kovmadınız. Kardeşlerim sizler, inşallah inanıyorum bundan sonra da bu ensar olma görevini, biz Müslümanlara yakıştığı şekliyle yaparsınız ve yapacaksınız."

ASLA MÜSADE ETMEYECEĞİZ


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi merkezinde vatandaşlara hitap etti.
Akçakaleli vatandaşlara, 16 Nisan'daki anayasa değişikliği halk oylamasında ortaya koydukları yüksek performans ve verdikleri destek için teşekkür eden Erdoğan, ilçenin yüzde 95'in üzerinde "evet" demek suretiyle Türkiye'de birçok şeyi yıktığını belirtti.

Erdoğan, "Siz bizi sevdiniz, biz de sizi seviyoruz. Sizlere layık olmaya çalışacağız. Şunu unutmayın, bizler, özellikle terörle mücadelede sizlerin bu duruşunuz var ya, sizin bu duruşunuzla birlikte evelallah terörü gömeceğiz." diye konuştu.

PYD/YPG BUNLAR BİR GAYRETİN İÇERİSİNDELER


"Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden başka devletimiz yok. Paralel devletmiş, şu devleti, bu devleti asla bunları tanımıyoruz ve terör devleti, buna müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Gereği neyse yaparız. Güneyimizde, Suriye'nin kuzeyinde PYD, YPG bunlar bir gayretin içerisindeler.

Yanınızda, arkanızda kim olursa olsun, bilesiniz ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti, silahlı kuvvetleriyle, bütün imkanlarıyla kuzey Suriye'de bir devlet kurulmasına asla müsaade etmeyecektir. Bunu biz Amerika'ya da diğer ülkelere de söyledik. 'Asla böyle bir şeye lütfen fırsat vermeyin, verirseniz oradaki mücadele farklı olur ve sizler terör devletleriyle anılırsınız.' Bu konuyla ilgili mücadelemizi de sürdüreceğiz."

AA