Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa'nın kararının bizim için kıymeti yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa'nın kararının bizim için kıymeti yok

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa'nın kararının bizim için kıymeti yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-20 Zirvesi için Almanya’ya giderken uçakta, aralarında POSTA Gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik’in de olduğu gazetecilere önemli açıklamalar yaptı

HAKAN ÇELİK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-20 Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Almanya Hamburg’a giderken uçakta gazetecilere şunları anlattı:

TERÖR SORUNU


● Küresel ekonomik işbirliğinin ana platformu haline gelen G-20’de alınan kararlar büyük önem taşıyor. İnşallah bu toplantıda küresel ekonominin mevcut durumunu masaya yatıracağız.

● Bugün küresel istikrarı tehdit eden en ciddi bela; terördür, teröristlerdir. Ülke olarak, gerek DEAŞ, gerek PKK-PYD, gerekse FETÖ konusunda muhataplarımızı bilgilendirmeye, uyarmaya devam edeceğiz.

● Her yıl PKK terör örgütü Avrupa’da on milyonlarca euro para topluyor. Terörün finansmanının engellenmesi noktasında Avrupalı ülkelere önemli sorumluklar düşüyor.

KATAR KRİZİ


● Şüphesiz ki biz dostlarımızla münasebetlerin bozulmasını istemeyiz. Ancak zulme de rıza gösteremeyiz. Benim karakterim bu. Katar’a terör devleti demek büyük iftiradır. Ben baba Emir’i de Emir Temim’i de gayet iyi tanırım. Katar iddiaların tam tersine teröre karşı sürekli mücadele etmiş bir ülkedir.

ADALET YÜRÜYÜŞÜ


● Ben Kılıçdaroğlu’nun bir adalet anlayışına sahip olduğunu düşünmüyorum. Şu anda yürüyor. Yürürken aslında kamu düzenini de bozuyor. Halbuki yürümek yerine pekala miting yapabilir. Niye yapmıyorsun? Tutturmuş adalet. Senin adaletle ne işin var? Biz partimizi bunun üzerine kurduk. Üzerinde adalet yazan tişörtle yürümekle adalet gelmez. Yolu kapatarak o güzergahı kullananları adeta isyan ettiriyorlar. PKK örgütünün arkasında olduğu siyasetçilerle omuz omuza yürüyorlar. Milletimiz bunları görüyor, gerekli değerlendirmeyi yapar.

"AVRUPA'NIN KARARININ BİZİM İÇİN BİR KIYMETİ YOK"


Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilerin AP kararı ile ilgili sorusuna şu yanıtı verdi: “Bunun bir kıymeti harbiyesi yok. Karar bizi bağlamaz. Konu benim gündemimde yok.”