Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizde kriz falan yok!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizde kriz falan yok!

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizde kriz falan yok!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki Gaziler Günü Töreni'nde konuştu.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları:

Haberin Devamı

Ülkemize gaziler ve şehitler kazandıran tüm anneleri ve babaları saygıyla selamlıyorum. Ülkemizin ve milletimizin bekası için görev yaparken, canlarını ortaya koyarak yürüttükleri mücadele sonunda gazilikle şereflenen tüm kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu yüzden Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Gazi ve müşir ünvanı verilişinin yıldönümünü tebrik ediyorum.

Bu millet topyekün gazi bir millettir. Bu topraklar böyle bir toprak. Bu topraklarda boşluk yok. Her tarafta şehitlerimizin ve gazilerimizin kanı var. Bir elinde mesleği ve bir elinde kılıcıyla imanla fetih yapmıştır.

Krizlere sakın aldanmayın. Bizde kriz falan yok. Güçlenerek geleceğe gidiyoruz. Daha da güçleneceğiz. Manipülasyon yapanlara aldırmayın. Bundan sonra bu ülkede dolarla veya euro ile kira falan yok. Aksi taktirde bunun bedelini öderler. Burası Türkiye, ABD değil. Türk lirası ile mağazanı kiraya verirsin.

Haberin Devamı

"BU İDRAK SADECE BİZDE VAR"

Şehit yakınlarımıza ve gazilerimize verilecek hizmetler için gerekli girişimleri yaptık. Aile yakınları için Genel Müdürlük oluşturuldu. Maluliyet derecelerine göre gazilerimize tazminat ödemeleri yapıyoruz. Gazilerimize ve şehit yakınlarına kamuda istihdam sağlıyoruz. Gazilerimizin yakınları ve şehit yakınlarının okutulması için çalışmalar başlattık ve talimatlar verdik. Sağlık alanında da benzer çok sayıda uygulama bulunuyor. Haklarınızı bilin, ona göre hareket edin. Devletimizin sağladığı imkanlar birer vefadır, asla lütuf değildir. Rabbimiz ne diyor, "Allah yolunda öldürülenlere de ölü demeyin. Onlar diridir ama siz anlamazsınız." Bu idrak sadece Müslüman milletlerde yani bizde vardır. Biz ölümü şehit olmadan öldürürüz. Bizim için Malazgir, İstanbul Fethi, Çanakkale Savaşı, Kurtulul Savaşı bir dönüm noktasıdır. Milletimiz oynanan oyunları görmüş ve ona göre bir yol çizmişti. Bir kapı kapanır, Allah başka bir kapı açar. Her doğum gibi bu doğumun da sancıları olacaktır.

"12 MADDE"

Türkiye kendi topraklarında 3,5 milyon Suriyeli sadece ülkesinde barıdırmıyor. Milyonlarca insanın güvenliğini de sağlıyor. İdlib'de kan dursun diye ne gibi adımlar atılması gerekiyorsa yapalım dedik. Az önce savunma bakanım ifade etti, Sayın Putin’le Soçi’de yaptığımız görüşmelerde İdlib’le ilgili o barış sürecini nasıl başlattığımızı ifade ettiler. Her iki tarafın savunma bakanı o belgeye imzayı attılar. 12 maddelik bir sözleşme imzalanan Rusya'da... Bu Türkiye'nin gücüne işarettir.

Haberin Devamı

Ayağımıza sıkılan kurşunların nasıl sekip de sahiplerini bulduğunu gördük. Bize tuzak hazırlayanların nasıl kendi tuzaklarına düştüklerini gördük. Bizim teslimiyet makamımız rabbimizdir. Çünkü "tuzak kuranların en hayırlısı Allah'tır."

Bugünkü Türkiye güçlü bir Türkiye'dir. İlerideki Türkiye daha büyük ve güçlü olacaktır. Biz milletimize inanıyoruz. Evlatlarımızı da güveniyoruz. Daha iyi günler göreceğiz.