Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu ekonomik savaşı kazanacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu ekonomik savaşı kazanacağız

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu ekonomik savaşı kazanacağız

Türkiye ekonomik saldırı altında...Bu savaşı kazanmak için topyekün mücadele başlıyor. Hükümetin aldığı önlemlerin yanı sıra, yerli ve milli şirketler de harekete geçti

ABD’nin ekonomik yaptırımlarına karşı dimdik ayakta durmak için milletçe elbirliği ile mücadele etmek gerek. En büyük şirketten en küçüğüne kadar herkes üzerine düşeni yapmalı. Biz de Türkiye’nin lider bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi Türk Telekom olarak, devletimizin ve milletimizin yanında yer aldığımızı göstermek adına sosyal medya üzerinden başlatılan ‘ABD’ye reklam verme’ kampanyasının ilk katılımcılarından biri olduk ve ABD’li firmalar aracılığıyla vermekte olduğumuz reklamları durdurduk.

Haberin Devamı

Türkiye’nin en köklü şirketlerinden Türk Telekom ABD’li küresel firmalara ayırdığı reklam bütçesini kesti. Bununla da yetinmedi. Türkiye’de vergi ödemeyen ABD kökenli dijital platformlara karşı da somut adımlar attı.

Türk Telekom dijital reklam dünyasında kendi geliştirdiği Programattik ürününe ek olarak yerli ve milli çözümler sunan Admatic ile işbirliğine gitti. Türk Telekom CEO’su Paul DOANY’nin katıldığı bir törenle imzalar atıldı.

Peki bu imza ne anlama geliyor?

-Küresel ABD’li firmalar Türkiye’nin vergi sistemine tabi değil. Türk Telekom’un bu adımı ile birlikte para hem ülkede kalacak hem de devlet vergi alabilecek.

-Dijital reklam pazarında ülkemizden de büyük miktarda reklam geliri elde eden küresel ABD’li firmalar ülkemize vergi ödemedikleri gibi, sundukları hizmetler bakımından ülkemizdeki düzenlemelere de tabi değiller. Bu yüzden, özellikle ekonomimizin hayati bir sınav verdiği bu zor zamanlarda, bu küresel firmalar yerine ülkeye katma değer sağlayan yerli platformların tercih edilmesi gerektiği kanısındayız.

Haberin Devamı