Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşadığı duygusal diyaloğu bu sözlerle anlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşadığı duygusal diyaloğu bu sözlerle anlattı

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşadığı duygusal diyaloğu bu sözlerle anlattı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin milletvekillerine AK Parti Genel Merkez'de iftar verdi

İngiltere'de terör örgütü PKK yandaşlarının hedefi haline gelen kadını arayarak tebrik ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan "Sen bu asrın Nene Hatun'u, Şerife Bacısısın dedim. O ahlaksız, bir bayana o şekilde saldırdığı halde bayrağı ona teslim etmiyor." dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine 15 Temmuz'u hatırlatarak başladı. 16 Nisan halk oylamasından bugüne milletin desteği ile tarihi değişimi hayata geçirdiklerini ifade etti.

'BURAYI HALLAÇ PAMUĞU GİBİ ATTIK'

Erdoğan terör ile mücadeleye de değinerek ''Yurt içinde terör örgütüne tarihi darbeyi vurduk. Kuzey Irak'ta 403 terörist etkisiz hale getirildi. Yurt içinde 303 terörist etkisiz hale getirildi. Bunlar 5 ay içerisinde yapılan operasyonlar.'' açıklamasını yaptı.

Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan ''birkaç ay içinde burayı hallaç pamuğu gibi attık'' dedi.,

'HAREKATI ÖRNEK OLACAK ŞEKİLDE BİTİRDİK'

Erdoğan ''Mecliste ortaya koyduğunuz dayanışma takdire şayandı. Milletimizin desteğini alarak tarihi değişimi hayata geçirdik. Anayasa değişikliğinin verdiği imkanları kulanarak genel başkanlık görevini yeniden üstlendik.'' şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

İl kongrelerine bizzat katılmaya çalıştığını belirten Cumhurbaşkanı, ''51 il kongremize iştirak ettim. Ocak ayınca hayati bir adım attık. Zeytin Dalı Harekatı'nı başlattık. ÖSO ile birlikte sürdürdüğümüz bu harekatı dünyaya örnek olacak şekilde bitirdik.'' dedi.

ERKEN SEÇİM TARİHİ

Erdoğan ''Erken seçim fısıltısı adeta tüpten çıkan macun gibidir, bir daha eski duruma döndürülemez. Bizlerin nasıl hassasiyet gösterdiğini sizler de biliyorsunuz'' dedi ve milletvekillerinin henüz bir buçuk yıl olmasına rağmen ''millet için yaptıkları fedakarlığa'' dikkat çekti. Erdoğan ''Sayın Bahçeli'nin konuşmasını duyduğumuz an bu konuyu ülkemizin gündeminden çıkarmaya karar verdik. Bahçeli ile yaptığımız görüşmenin ardından 24 Haziran erken seçim tarihini milletimize açıkladık.'' dedi.

Erdoğan ''Benim gözümden 26. dönem TBMM 1. Meclis'ten sonra ikinci kurucu Meclis'tir. Sizler daha bismillah derken Türkiye'ye kaostan kurtardınız. Sizler darbecilerin karşısına aslanlar gibi dikildiniz. Sizler terör örgütüne sınırlarımızın içinde ve dışında dünyayı dar ettiniz. Kurucu sıfatını sizler hak etmeyecek de kimler hak edecek.'' şeklinde konuştu. ''Önümüzdeki Pazartesi aday listeleri Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edilecek'' diyen Erdoğan, adayların geceli gündüzlü sahada olacağını söyledi.

Haberin Devamı

'HER AN GÖREVE HAZIR OLUN'

''Bu bayrağı dün başka arkadaşlarımız taşıyordu, bugün sizler taşıyorsunuz, yarın başka arkadaşlar taşıyacak'' diyen Erdoğan dava sahibi olmak özverili olmayı gerektiği vurgusunda bulundu.''Aramızda muhakkak yeni arkadaşlarımız da yer alacak'' açıklaması yaptı. Bazı arkadaşları tekrara göreve davet etmek gerekeceğini belirten Erdoğan, vekillere ''kendinizi sürekli yenileyerek her an göreve hazır olun'' dedi.

'TELEFONLA ARADIM TEBRİK ETTİM'

Erdoğan İngiltere'de yaşayan Türklerin teveccühüne değinerek ''Bugün çok duygulandım. (İngiltere'de) PKK'lılar gösteri yapıyorlardı. Bizi sevenlerde orada onlar da onların karşısına dikiliyordu. Bir hanım kardeşimizin elinden bayrağı almak isteyen bir kitapsız, imansız çıktı ama o hanım kardeşimiz bayrağımızı ona kaptırmadı. Bugün kendisini telefonla aradım tebrik ettim. Sen bu asrın Nene Hatun'u, Şerife Bacısısın dedim. O ahlaksız, bir bayana o şekilde saldırdığı halde bayrağı ona teslim etmiyor.'' dedi.