Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında ilk kez açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında ilk kez açıkladı

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında ilk kez açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.. Erdoğan, 'Biz çevreciyiz. Bugüne kadar biz diktiğimiz ağaçlarla milyarlarca ağaçlarla nam salmış bir iktidarız. Yeni bir adım daha atacağız. Bazı illerimizde millet bahçeleri kuracağız. Atatürk Havalimanı millet bahçesi olacak. 29 Ekim'de havalimanı açılacak. Mevcut Atatürk Havalimanı'nı da millet bahçesi haline getireceğiz' dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınındaki "Cumhurbaşkanı Özel" programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

'BÜYÜK BİR GAYRETLE 24 HAZİRAN'A HAZIRLANIYORUZ'

Yorgunluk yok dersek yanlış olur, biz bunu hissetmiyoruz. Büyük bir gayretle 24 Haziran'a hazırlanıyoruz. Vatandaşlarımızın heyecanı bize yorgunluk diye bir şey hissettirmiyor. Gittiğim her yerde bu var. İlk mitingimizi Erzurum'da başlatacağız.

Erzurum'la başlayacak olan bu kampanyanın ilk mitingnin çok farklı olacağını hissediyorum. Cumartesi oradayız. Yarın kampanyanın tamamıyla beyannamemizi açıklamak suretiyle, beyanname içinde ne var ne yok tüm vatandaşlarımıza anlatacağız.

Bu süre içerisinde de 31 miting yapacağız. Bazı ilçelerde de mitinglerimiz olacak. Biz şuna inanmışız aşk ile koşuyoruz. Aşk ile koşan yorulmaz diyoruz. Biz o günden bugüne yorulmadan gittik, gideceğiz. Milletimiz arkandayım dedi ve bizde yürüdük, yola devam.

Haberin Devamı

'İKİ TANE ÖNEMLİ KOMİSYON OLUŞTURDUK'

İftarı yapmazsak, sahuru yapacağız. Dün akşam Ankara'nın Bağlum'daydım. Eşimi de aldım. İki gariple beraberdik, iftarımızı yaptık. Orada iftarı yapıyoruz ama etraf kuşatılıyor. Bakıyorum vatandaş yolda. Keşke otobüsle gelseydik dedim. En azından hitap ederdim vatandaşlara.

'DOĞAL YAPARSAN BEREKETİNİ YAKALARSIN'

Bir siyasetçinin seçim kampanyasının en güzel yanı bu. Böyle olursa yorulmazsın. Bütün yorgunluğunu alıyor enerji veriyor. Halktan aldığımız enerjiyle devam ediyoruz. Bu fakir evi geleneğim belediye başkanlığımla başlar. Devam edecek. Sanal değil, doğal yaparsan bereketini yakalarsın.

Bu seçimi erkene almak birde önceden planlanmış olan İngiltere, İİT. Bütün çalışmaları takip etmemi engelledi. Buna rağmen uykusuz da kalsak çalıştık. İki tane önemli komisyon oluşturduk. Alt komisyonlarda Merkez Karar Yönetimden üyelerimiz, milletvekili arkadaşlarımızdan oluşan bir heyet. Bu komisyon çalışmasıyla gelen müracat edenlerin hepsi oradan geçti.

'MİLLET BAHÇESİ OLUŞTURACAĞIZ'

Somut has yapacaklarımız neler olacak? İpucu vereyim. Biz çevreciyiz. Bugüne kadar biz diktiğimiz ağaçlarla milyarlarca ağaçlarla nam salmış bir iktidarız. Yeni bir adım daha atacağız. Bazı illerimizde millet bahçeleri kuracağız. Örneğin Konya'da Konya stadı vardı. Onun yerine millet bahçesi. Aynı şekilde Eskişehir. Eski stadın olduğu yere biz şimdi millet bahçesi kuracağız. İstanbul'da öyle. En büyük müjde bu. Atatürk havalimanı millet bahçesi olacak. 29 Ekim'de havalimanı açılacak. Mevcut Atatürk havalimanında da millet bahçesi haline getireceğiz.

Haberin Devamı

'ŞEHİR HASTANELERİ YAPACAĞIZ'

(CHP'de liste gerginliği) Elalemin derdi bizi mi gerdi? Biz kendi işimize bakalım. Biraraya gelemeyenler bu fakirin sayesinde biraraya geliyorlarsa ne güzel. Şimdi buyurun bizde meydandayız diğerleri de. Arada sırada nuktelerimiz olabilir ama bunlarla uğraşmayacağız.

Biz ne yapacağız, bundan sonra ne yapacağız, yatırımların bunların derdinde olacağız. Yüksek hızlı treni sorun bilmezler. Binmemiştir. Binmiş olsa belki. Yüksek Hızlı trenle yolculuklar başladı. Yeni yeni illeri birbirine bağlıyoruz. Şehir hastaneleri. Bütün büyük şehirlere bir tane şehir hastanesi yapacağız. Bundan güzel adımlar olabilir mi?

'HAVA YOLU HALKIN YOLU OLDU'

16 yıl içerisinde Avrasya Tüneli'ni, Marmaray'ı yaptık. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yaptık. Körfezin yıllardır çilesi olan köprüyü yaptık. Cumhuriyet tarihi boyunca 25 tane havalimanı yapılmış. Biz 26 tane ilave ettik. Hava yolu halkın yolu oldu. Bu siyasetin gücünü daha dinamik hale getiriyoruz. Neyle? Başkanlık sistemiyle. Bu sistemin bize kazandıracakları var.

Haberin Devamı

BOSNA'DA YAPILAN SUİKAST İHBARI

Böyle bir ihbar var, burayı iptal edelim diye bir yaklaşımımız yok. Biz oraya gittik ve halktan müthiş bir ilgi gördük.

ANKET AÇIKLAMASI

14 Ağustos'ta girdiğimiz o seçimde ilk turda bu fakir seçildi. Yüzde 52 küsüratı vardı. Karşımda 14 parti vardı. Milletim bu evladını 14 Ağustos seçimlerinden tanıyor, biliyor. O günden bugüne yapılanları biliyor. Milletim bu evladına yine sahip çıkacaktır. Bize ulaşan anketler "Durmak yok yola devam" diyor.

'BENİM VATANDAŞIM HESABI ONLARDAN İYİ BİLİYOR'

Benim ayaklarım yere basıyor. Ayaklar yere basmadan bu işler olmaz. Kaç tane ağaç diktin diye sormak lazım. ÖTV'yi kaldırıyorsun onun yerine ne koyacaksın? Vergisi olmayan bir devlet mi var. Şu anda atıyorsun. Yerine koyacağını söyle. Benim vatandaşım bu hesabı onlardan iyi biliyor.

Onun geçmişindeki bu zihniyet bunu yapamadı. CHP'nin eski te dedi.

SEÇİMLE İLGİLİ İÇİŞLERİ HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALDI

- Seçimle ilgili İçişleri her türlü tedbiliri aldı. YSK ile koordineli gidiyor. Şuandan itibaren bölgede atılacak olan emniyet güvenliğe yönelik adımlar var. Buralardaki İl Seçim Kurulları'ndaki müdürler. Geçmişte çok çirkin personel atamaları vardı. Onlarla ilgili çalışmalarda yapılmış durumda. O endişeyi bu seçimde yaşamayacağımıza inanıyorum. - Bir diğer işin boyutuda partiler de kendilerini tedbirlerini almada rahat hissediyor. Biz bütün sandıklarda hakimiyeti tesis etme noktasında güçlü noktadayız. Arkadaşlarımıza hep onu söylüyoruz. Sandık güvenliğinde 100 metre olayı kalktı. Sandık görevlileri dahi haber verse hemen güvenlik güçleri müdahale edecek. - 126 tane kadın adayımız var. Yaş ortalaması 44. 57 tane 25 yaş altı adayımız var. 26 . dönemde 167 adayımız var. 8 engelli adayımız var. Kocaeli'den söylediğimiz adayın doğumu da 2000. Çokta sevimli. Bunlar çok önemli. O zamanlar 30 yaş sendromu vardı. Seçilme yaşo 30, seçme 18'di. Seçmek zor, seçilmek kolay.

Haberin Devamı

- Alt ve üst komisyondan elenerek geçiyorlar. Bunlardan elenerek sayı 600'e geldi. Bu kadar hassas. Artık seçme ve seçilme yaşı 18 oldu. Böyle olunca Türkiye'nin parlamentosunda bir dinamizm hakim olacak. Sürece girenler orada deneyimi kazanmaya başlayacaklar. Bütün mesele o sürecin içine girmek. Gençlik ve kadın kollarımız dinamik.

BİZ O BÖLGELERE YABANCI DEĞİLİZ

- Sondaj kuyusu açılışı olsada Berat bey Hakkari'ye, Şırnak'a gitti. Süleyman bey bölgedeydi. Nurettin bey de öyle. Biz o bölgelere yabancı değiliz. Bende şimdi Erzurum'dan Genel başkan olarak başlıyorum. Hepsini dolaşacağız. Hallaç pamuğu gibi atacağız oraları.

- Afrin'de 4500'ü buldu terörist etkisiz hale getirilenlerden. Kuzey Irak'ta devam ediyor. 350-400 civarında. 2 gün içerisinde teröristlerden etkisiz hale getirilenlerde 15-20 tane var. Durmak yok yola devam. 81 milyon devletimizi ayırt etmeksizin seviyoruz.