Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 10 Kasım'la ilgili önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 10 Kasım'la ilgili önemli açıklamalar

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 10 Kasım'la ilgili önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe'de Mustafa Kemal Atatürk'ü anma toplantısında konuştu. Erdoğan, "Şimdi birileri çıkmış biz Atatürk'e Atatürk dedik diye senaryo yazıyor. Cumhuriyetin kurucusunun adı Mustafa Kemal Atatürk ise bunu söylememizden tabii ne olabilir. CHP'nin Atatürk'ü milletimizden kaçırmasına izin vermeyeceğiz. Atatürk'ü zihinsel fetişizme kurban etmeyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 79. yıl dönümü dolayısıyla Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Atatürk'ü Anma Töreni"nde konuşuyor.

İşte satır başları...

Ülkemizde eskiden beri hep Atatürk ve Atatürkçülük tartışması yaşanmıştır. Milletimizin gönlündeki Atatürk ile sonradan kavramlaştıran Atatürkçülük ile fark ortaya çıkmıştır. Milletimizin Mustafa'ya saygısında en küçük tereddüt yoktu, Milletimizin Kemal'le de en küçük sorunu bulunmuyor. Atatürk konusunda da hiçbir sıkıntısı olmadığını gayet iyi biliyoruz.

Atatürk ebediyete irtihal ettikten sonra paranın üzerine İsmet İnaönü'nün resmi konuldu. Bunu yapan kim? CHP zihniyeti. Bu tarihten sonraki CHP önce İsmet İnönü'nün daha sonra başına geçen diğer başkanların CHP'si olmuştur. Bugünkü CHP de başındaki malum zatın CHP'sidir.

Elbette herkes gibi Atatürk de eleştirilebilir. Ancak eleştirmek başkadır hakkı teslim etmek başkadır.


"ATATÜRK DEDİK DİYE SENARYO YAZIYORLAR"


Şimdi birileri çıkmış biz Atatürk'e Atatürk dedik diye senaryo yazıyor. Cumhuriyetin kurucusunun adı Mustafa Kemal Atatürk ise bunu söylememizden tabii ne olabilir. CHP'nin Atatürk'ü milletimizden kaçırmasına izin vermeyeceğiz. Atatürk'ü zihinsel fetişizme kurban etmeyiz.

Türkiye'nin son yıllarda yaşamış olduğu hadiseler bir asır önce yaşadıklarımızdan farklı değildir. Biz Kurtuluş Savaşı'mıza başlarken ilan ettiğimiz Misak-ı Millimize dahi sahip çıkamadık. Misak-ı Millimize yeniden sahip çıkmak zorundayız diyorum. Bizim Misak-ı Milli hudutlarımızdan taciz ediliyorsak buradan buyurun devam edin deme lüksümüz yoktur. Fırat Kalkanı budur. Afrin'de yapılmakta olan da budur. Biz buna seyirci kalamayız. Birilerinin buralarda parselosyana girmesine başımızı sallama lüksümüz yoktur. Orada olanlar bizim akrabalarımız onların değil. Öyleyse akrabalarımızın hukukuna da sahip çıkma mecburiyetimiz var.


"BAŞLARINDA MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VARDI"


Atatürkçüyüm diyorlar. Az önce dinlediğimiz Yemen türküsünde redif sesi var diyor. Redif ne? O çocukların sesi. Diş hekimleri tıp ğrencileri Çanakkale'de savaşmadı mı? Başlarında Mustafa Kemal Atatürk vardı.

Lozan kazanımların yanında kayıpları da olan bir anlaşmadır. Güney sınırlarında yaşadığımız sorunların sebebi Misak-ı Milli'den verilen tavizdir.

Gezi olayları gibi toplumsal kaos projelerini, 17/25 Aralık gibi sofistike darbe girişimini, 15 Temmuz gibi ihanet girişimlerini boşa çıkarta çıkarta yolumuza devam ediyoruz. Suriye ve Irak'ta kurulan tezgahların amacına ulaşmasını engellemek için elimizden geleni yaptık yapıyoruz.


"HEVESLERİNİ KURSAKLARINDA BIRAKACAĞIZ"


Bölgemizi ateşe boğarak adeta dilim dilim bölenlerin heveslerini kursaklarında bırakacağız. Yeter ki kendi içimizde kardeşliğimizi birliğimizi güçlendirelim. Birbirimizi Allah için sevelim.


"YENİ BİR İMTİHAN VAR"


Son dönemde üzerimize öyle yüklendiler ki ellerindeki malzemeyi tükettiler. Yıllardır özenle devletin tüm kurumlarına yerleşen hainler ifşa oldu. Terör kuşatmasını aktörleri ifşa oldu. Türkiye'nin önünde bambaşka ufuklar var. Şimdi geçmemiz gereken bir imtihan daha var o da 2019 seçimlerini kazasız belasız geçirmektir.

Bugünlere kolay gelinmedi. 15 Temmuz'da 250 şehit verdik. Millet bu vatan toprakları için taviz vermedi. Milletimiz F16'lardan tanklardan kaçmadı. Bu millet için vatan sevgisi her şeyin üzerindeydi. Üzerine üzerine gittiler 16 saatte işi bitirdiler. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere esenlikler diliyorum. Atatürk'ü sadece anmakla kalmamalı anlamaya da çalışmalıyız. Bu duygularla Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle anıyorum.