Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD ve Kılıçdaroğlu'na çok sert sözler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD ve Kılıçdaroğlu'na çok sert sözler

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD ve Kılıçdaroğlu'na çok sert sözler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yalova AK Parti İl Kongesi'nde konuştu. Erdoğan önce CHP lideri Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklendi,"Avuç dolusu sahte evrak sallamakla Tayyip Erdoğan'ın ailesine leke süremezsin. Yargıda hesabını vereceksin" dedi. Ardından ABD'nin Kudüs kararına tepki gösterdi ve şu ifadeleri kullandı: Bu siyonist bir anlayışın uygulamasıdır başka türlü izah edilemez. İsrail'den gelen fotoğraflar Türkiye'den gitseydi günlerce manşetten indirmezdi. Tayyip Erdoğan bunları yüzünüze vurduğu için diktatör oluyor."

İşte satır başları...

Önümüzdeki yıl tamamlanacak Orhangazi tüneli ile ulaşım konusunda yeni bir döneme girilecek. Önümüzdeki yıl Yalova'ya daha önemli hizmetler gelecek. Bunların hepsini de sizleri de makam, mevki için değil Allah için seviyoruz. Kimsenin kökenine mezhebine bakmıyoruz. Türkiye'nin son 15 yılında eksiklerimizi gidermenin gayreti içinde olduk. 584 bin öğretmen atadık,110 yeni üniversite açtık. Bunu görmeyenler var. Gözü var görmüyor, dili var hakkı söylemiyor. Niye? Kalbi mühürlü. Öyle bir anamuhalefet var ki yeni adıyla anahıyanet bunları hiç görmüyor. Gel bir Yavuz Sultan Selim'den geç. Biz görmediğimiz zaman mı geçiyor? Ekonomide kaynak çeşitlendirme nedir bilmeyecek kadar cahil bu adam.


"SANA CEVABINI VERDİLER"


Cebinizdeki parayı harcamak kolaydır. Biz geldiğimizde kasa tam takırdı. Biz zamanı sattık. Biz bakti nakde dönüştürdük. Hastane mi yapıyor? Dedik ki al 15 yıllığına. Köprüde aynı şekilde. Ama bunların kafası basmaz. Şimdi biz man kafa kime deriz? Siz anlıyorsunuz zaten. Nereden aklına geldi Başkan? Man adadan aklıma geldi. Ey Kılıçdaorğlu sen SSK müdürüyken bu hastanelerin hali neydi? Kullanılan galoşları tekrar satıyorlardı. Beyefendi kendi 1 yaşındaki torununu sigortalı yapmanın gayreti içine girdi. Şimdi diyor ki; Samsun'daki şu yavru ölmüş neden ölmüş. Sana zaten onun cevabını veriyorlar.


"TAYYİP ERDOĞAN'IN AİLESİNE LEKE SÜREMEZSİN"


Avuç dolusu sahte evrak sallamakla Tayyip Erdoğan'ın ailesine leke süremezsin. Yargıda hesabını vereceksin. İnşallah vereceği gibi atacağı iftiraların boynuna nasıl dolanacağını görecek.


"BU MİLLET DÜŞTÜĞÜ YERDEN KALKACAK"


Şimdi 3 katlı tüneli de yaapcağız denizin altından. İnşallah kanal İstanbul'u da yapacağız. O da olacak. Ve dünya Süveyş Kanalıyla, Panama ile anılmakla kalmayacak. Bir de Kanal İstanbul olacak. Ahdimiz var. Bu millet düştüğü yerden kalkacak. Karayollarımız üzerinde 83 tünel vardı buna 229 tünel daha ilave ettik. Bin 213 kilometre hızlı tren hattını hizmete aldık. Bay Kemal sen hızlı treni tanır mısın? İnşallah binmiştir. Hükümete geldiğimizde Türkiye'de baraj sayısı 276 idi biz buna 451 baraj daha ilave ettik.


"SSK DÖNEMİNDEN KALAN FATURALARI BİZ ÖDEDİK"


Orman varlığımızı 1,5 milyon hektar arttırdık. Yalova'da asırlık ağaç kesilir biz ise ağaçları çoğaltmak suretiyle ülkemizi ağaçlarla donatırız. AK Parti ile CHP'nin farkı bu. Türkiye'yi gerçek anlamda sosyal devlet haline getiren biz olduk.Yalova'da emeklimiz çoktu onlar hatırlar. Yıllarca tasarrur teşvik fonuyla kesinti yapıldı. Biz geldik Başbakanlığım dönemimde biz ödedik biz. Bay Kemal senin SSK döneminden kalan faturaları da biz ödedik. Bay Kemal'in hafzalası bunları almaz. Erzurum'a Rize'yi Ovit tüneliyle bağlıyoruz.


"BİZİM SIRTIMIZI DÖNME HAKKIMIZ YOK"


Ülkemizde bu hizmetleri grçekleştirirken bölgemizdeki ve dünyadaki gelişmeleri de yakından takip ediyoruz. Türkiye kendisiyle birlikte geniş bir coğrafyada dindaşlarının soydaşlarının mazlum ve mağdurların yakından takip ettiği bir ülkedir. Bu sorumluluğumuzu bir kat daha arttırıyor. Bizim Kudüs'ün mahremiyetine saldırı olduğunda olup bitenlere sırtımızı dönem hakkımız yok. Bu kardeşlerimizin yardımına koştuğumuzda birilerinin ayağına basıyor planlarını bozuyoruz. Biz İsrail istemiyor diye Filistin'in Kudüs'ün hakkını savunmaktan vazgeçmeyeceğiz. Biz ABD'nin başka hesapları var diye Suriye'de bir terör örgütü kurulmasına izin vermeyeceğiz. Bu coğrafyalar buralarda yaşayan toplumlar fiziki sınırlarımızın dışında olabilirler ama gönül coğrafyamızdalar. Kudüs'e uzanan her eli İstanbul'a uzanmış sayarız.


"ONA BİZ KARAR VERELİM"


Tabi nerenin ne zaman ilçe olacağının kararını biz verelim. AK Parti'nin tabanı sloganik taleplerle meşgul olmamalı. Biz icraatla meşgul olacağız. Bir yerin beldeden il olması oranın kaderini değiştirmiyor. İcraat değişiyor. Geçenlerde açıklama yaptım. Şırnak'ta il olabiliecek en ideal yer Cizre'dir dedim. Altyapısıyla her şeyiyle Cizre il olmaya yakışan bir yer. Terörle mücadelede de bizim için en idela yer Cizre. Hakkari'de de Yüksekova. Topoğrafik yapı olarak bu işe uygun yer Yüksekova. Hakkari'nin kendisi bu işe uygun değil. Benim kendi arkadaşlarım bile bu tuzağa düştüler. Öylesi böylesi yok. Buraya eğer şehircilik açısından yakışanı yapacaksak olması gereken neyse onu yapmamız lazım. İnşallah bunları yapacağız. Biz bu tür baskılarla sandıktan oy gelecek baskılarıyla kararlarımızı değiştirmemeliyiz. Şimdi Yalova'da da Kadıköy ile Çınarcık ile aslolan buralara en ideal hizmeti vermektir. Yalova'da ilçe belde belediyelerimiz daha çok çalışmalı. Biz de Yalovamızı turizmde de ideal noktaya getirmeliyiz.


"MESCİD-İ AKSA'YA KİMSE DOKUNMASIN"


Bir insan vücudunun herhangi bir yeri zarar gördüğünde ne hissederse biz bu bu bölgedeki acıları hissederiz. Talebimiz devletlerin oradaki kardeşlerimizin haklarına saygılı olmaları. Mescid-i Aksa'ya kimse dokunmasın istiyoruz. İstiyoruz ki orası bizim ilk kıblemizdir. Bu bölgede hristiyanların da hakları var. Buraya müdahale edilmemeli. Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımak devlet terörünü ödüllendirmek demektir.


"TÜRKİYE'DE OLSAYDI GÜNLERCE MANŞETTEN İNDİRMEZDİNİZ"


Bu siyonist bir anlayışın uygulamasıdır başka türlü izah edilemez. Buna göz yuman kim? İlk başta Amerika. Haklarını korumaya çalışan insanlara karşı İsrail askerlerinin yaptıklarının hiç bir izahı yoktu. Bu başka bir ülkede olsaydı dünyayı o devletin başına yıkarlardı. Hele hele Türkiye'den gitseydi günlerce manşetten indirmezdi. Diktatör Tayyip Erdoğan'ın ülkesinde var mı böyle bir şey? Tayyip Erdoğan bunları yüzünüze vurduğu için diktatör oluyor. Benim bayan bakanıma Hollanda'da nasıl saldırdığını unutmadık. Senin terörist polislerin benim bayan bakanıma saldırdı. Zulümle abad olunmaz. Dünya 5'ten büyüktür. Bu 5 ülkenin bir tanesini iki dudağının arasına dünyayı mahkum edemezsiniz.


"FETÖ BUNLARI TONGAYA DÜŞÜRDÜ"


Anamuhalefet partisi zaman zaman iftira ortaya atıyor. Bağırıyor çağırıyor sonra ortadan kalkıyor. Biz onların ipliklerini pazara çıkarmaktan usandık. Milletimizin ölçüsü sağlam kimin ne olduğunu hemen anlıyor. Meydanı bu iftiracılara asla bırakamayacağız. Benim ve yakınlarımın hesabı varmış bir adaya göndermiş. A'dan Z'ye yalan. Ne söylediysem cevap veremiyor. İspatlarsan bırakacağım dedim ama aynı onurlu tavrı senden bekliyorum. Bu FETÖ takımı bunları yine tongaya düşürdü. Yalanlar ortaya çıktı ama karşı taraftan her zamanki gibi ses yok.