Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Alman istihbaratına: Haddini bil!
Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Alman istihbaratına: Haddini bil!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Denizli'de toplu açılış töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Denizli'de yaptığı konuşmada Federal Haberalma Servisi'nin (BND) Başkanı Bruno Kahl'ın 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında FETÖ'yü göremediği sözleriniyle ilgili çok sert mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Almanya İstihbarat Başkanı açıklama yapıyor. 15 Temmuz'daki olayların arkasında biz terör örgütü olarak FETÖ'yü görmedik diyor. Sen ne analrsın FETÖ'nün terör örgütü olup olmadığındna. İlk Önce MİT ile görüş. Sen ki dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Düşmanın İzmir'den başlayarak, Anadolu'nun işgaline en büyük tepkiyi veren yerlerden birisi Denizli'dir. Denizli, düşman işgaline uğramamıştır ama milli mücadelede en ön safta yer almıştır. Denizli halkı terörle mücadelede de yiğitliğini, kahramanlığını açıkça ortaya koymuştur. Denizli'nin son 1,5 yılda toplam 16 şehidi var.


"TÜRKİYE BİR TERCİHTE BULUNACAK"


Türkiye, 16 Nisan'da tarihi bir tercihte bulunacak. Yapacağımız iş gayet basit. Ülkemizin eski yönetim sistemiyle mi yoksa yeni yönetim sistemine geçeceğinin tercihini yapacağız. Eski yönetimde hükümetler Meclis'te kuruluyordu. Meclis'te bir parti çoğunluğu elde edememişse o zaman yandık demektir. Koalisyon kurulması gerekiyor. Nerede kuruyorlardı; otellerde. 1970'li yıllarda hükümetlerin ortalama ömrü 9 aydı. 1990'lılarda 14 ay. 1950'den bu yana 16 ay. 9 ayda, 16 ayda hükümetlerin kurulup indiği bir ülkede istikrar, güven olur mu?


"MENDERES'TEN SONRA İSTİKRAR GELDİ"


Gazi Mustafa Kemal, İnönü ile kavgalıydı. İstifasını dahi istemiştir. Bunları bu ülke yaşadı. Aynı şekilde İnönü kendi başbakanı ile kavgalıydı. Ne zamanki rahmetli Menderes geldi, Menderes'ten sonra istikrar geldi.


EĞİTİM VE SAĞLIK


Eğitimde hatırlayın o günleri kitap bulamazdık. Şimdi biz napıyoruz. Kitapları okul açıldığında sıralara koyuyoruz. Ayrıca tablet ve akıllı tahtalar da geldi. Sağlıkta önemli bir adım attık. Hastanesi olmayan ilimiz var mı? Bugün sayın başbakan şehir hastanesinin açılışını yapıyor. Çünkü biz sıçramak zorundayız. Muassır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmalıyız. 16 Nisan üretimi, süratle kalkınmayı getirecek.

AVRUPA'YA SERT ÇIKTI: HESABINI VERECEKSİNİZ!


Bunlar demokrasi yok. İşte Avrupa; Almanya, Hollanda, İsviçre, Belçika'da demokrasi mi var? Bunlarda özgürlük adına bir şey yok. İnanç özgürlüğü adına bir şey yok. Sabah Gazetesi'nin Avrupa baskısı Daily Sabah'ın Avrupa Parlamentosu'na girmesini yasakladılar. Hani sizde basın özgürlüğü vardı? Hesabını vereceksiniz! Tayyip Erdoğan'a diktatör de ben 'nazi' deyince rahatsız ol. Siz Tayyip Erdoğan'a diktatör dedikçe Tayyip Erdoğan da size faşist de diyecek Nazi de diyecek.

EKONOMİK GELİŞMELER


Ulaşımda 79 senede Türkiye'de 6 bin 100 km yol yapıldı. Biz 14 senede 19 bin kilometre yol yaptık. Biz iktidara geldiğimizde 25 havalimanı vardı şimdi 59 oldu. Çanakkale Köprüsü'nün temelini attık. İnşaallah 2023'te açılışını yapacağız. Dünyanın 1 numaralı köprüsü olacak. İstanbul'da dünyanın en 1 numaralı havalimanının açılışını yapacağız. İlk etabında yıllık 90 milyon kapasitesi olacak. Tamamı bittiğinde yolcu kapasitesi 150 milyon olacak.

"HAYIR DİYENE SAYGI DUYARIZ AMA..."


Biz hayır diyene saygı duyarız. Ama kimler hayır diyor? Kandil hayır diyor, İmralı'daki hayır diyor. Pensilvanya'daki FETÖ'cü hayır diyor. Hayır diyenin iyi düşünmesi lazım. Hayır derken kimlerle beraberim demelidir. Kişi sevdikleriyle beraberdir. Söyle bana arkadaşını söyleyeyim kim olduğunu! Dün akşamda Kanal D ve CNN Türk ekranlarında bunları açık açık anlattım.

"O ZAMAN KIYAMET KOPMUŞ DEMEKTİR"


Bizim ne içeride ne de dışarıda ki


"BU SİSTEME İTİRAZ ETMELERİNİN SEBEBİ..."


Bu sistemdeki en büyük güvencem millet. Çünkü bu milletin yarısından fazlasının teveccühünü kazanmak öyle kolay değil. Milletle bütünleşmeniz gerekiyor. Cumhurbaşkanlığı sistemine karşı çıkanların asıl itirazı sistem değil. Onlar milletin kendilerine teveccüh etmeyeceğini biliyorlar.

"AVRUPA BİRLİĞİ NE DER BENİ ENTERESE ETMEZ"


(İdam isteriz sloganlarının ardından) Sayın Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Yıldırım aynı şeyi söylüyor ben varım diyor. Parlamentodan geçer ve bana gelirse ben bunu onaylarım. Avrupa Birliği ne der beni enterese etmez. Biz Corç'a Hans'a değil Ahmet'e Mehmet'e, Ayşe'ye Fatma'ya bakarız. Biz hak ve halk ile hareket etmek durumundayız. Şehitlerimizin hesabını aksi takdirde veremeyiz.

"SEN KİMSİN YA? HADDİNİ BİL"


Almanya İstihbarat Başkanı açıklama yapıyor. 15 Temmuz'daki olayların arkasında biz terör örgütü olarak FETÖ'yü görmedik diyor. Sen ne analrsın FETÖ'nün terör örgütü olup olmadığındna. İlk Önce MİT ile görüş. Sen ki


Haberin Devamı