Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İslam alemine Kudüs çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İslam alemine Kudüs çağrısı

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İslam alemine Kudüs çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da Meridyen Derneği –VII. Hadis ve Siret Araştırmaları Ödül Töreninde konuştu. Erdoğan'ın gündeminde Kudüs krizi vardı. Erdoğan, etnik ve mezhebi fay hatları etkinleştirilerek Müslümanların daha kolay yutulur lokmalara bölünmek istendiğini söyledi, "Müslümanlar bir duvarın tuğlaları gibi birbirine kenetlense kimse cesaret edemez" ifadelerini kullandı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Peygamber efendimizi tahkir eden karikatür, şiirler yapılıyor. İslam tarihini incelediğinizde farklı dönemlerde bunların devreye konulduğuna şahit olursunuz. Son dönemde bunların gündeme gelmesi asla tesadüf değildir. Müslümanları içten çökertmeye çalışan saldırılara karşı uyanık olmak hepimizin görevidir. Sier bizim Kuran-ı Kerim'i anlama klavuzumuzdur. peygamber efendimizin her dönemi bizim için örnektir. Hadis veri tabanı projesini kıymetli buluyorum.


"MÜSLÜMANLAR BÖLÜNMEK İSTENİYOR"


Bölgemiz son dönemde oldukça sancılı dönemlerden geçiyor. Türkiye olarak her şart altında kardeşlerimizin arasını yapmaya çalışıyoruz. Biz bu gayret içindeyken bakıyoruz ki günümüzün Neron'ları yeni bir ateş yakmış. Tam Suriye'yi hallettik derken Kudüs meselesini kucağımızda buluyoruz. Etnik ve mezhebi fay hatları etkinleştirilerek Müslümanlar daha kolay yutulur lokmalara bölünmek isteniyor. Bu krizlerin tamamı bilerek planlanarak çıkarılmıştır. Çözüm yolları bilerek tıkanmaktadır. Müslümanlar birbirlerini yerken aradan sıyrılan terör örgütleridir. Bugün İsrail ve Amerika yönetimi bu kadar hoyrat hukuksuz davranabiliyorsa sebebi Müslümanların içler acısı halidir. Ezanlar yerine dumanlar yükseliyorsa nedeni İslam dünyansının basiretsizliğidir. Müslümanlar bir duvarın tuğlaları gibi birbirine kenetlense kimse cesaret edemez. Çarşamba günki zirve toplantısı kısa sürede Müslümanların neler yapabileceklerini tüm dünyaya göstermiştir. Şimdiden zirvenin olumlu yansımalarını görmeye başladık. Atacağımız adımlarla şer gibi görünen durumu hayra çevireceğimize inanıyorum. İslam ülklerinin Kudüs olayından alnının akıyla çıkması büyük önem arz ediyor. Sivil toplum kuruluşlarımızdan Kudüs davasına sahip çıkmalarını istirham ediyorum.