Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na çok sert sözler!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na çok sert sözler!

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na çok sert sözler!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz şehitlerini anma etkinliklerinde konuştu. Erdoğan'ın hedefinde Ankara'dan İstanbul'a yürüyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu vardı. Erdoğan, CHP liderinin "Sokaksa sokak" açıklamalarına yanıt verdi,  "Böyle bir yola mı tevessül edeceksin? Sokağa çıkamaz hale gelirsin" dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları...

Kendisi Adalet Yürüyüşü adını verdi ama olsa olsa sözde adalet yürüyüşü olur. Darbecileri ve teröristleri savunan CHP Genel Başkanı bizden dikenlere su vermemizi istiyor. Hasta dediler, durumu çok kötü dediler. Cezaevinden çıkmasını istedikleri Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk yürüyebiliyor, nasıl hasta?


"SOKAĞA ÇIKAMAZ HALE GELİRSİN"


Ana muhalefetin başındaki zat, 15 Temmuz'da İstanbul'da köşe bucak saklanmasaydı bu yürüyüşe farklı bakabilirdik.

"Sokaksa sokak" diyerek kendi aklınca milleti ve devleti tehdit eden bu kişi böyle bir yanlışlığa sapması halinde asıl kendisinin sokağa çıkamaz hale geleceğini iyi bilmelidir. Açık konuşuyorum. Böyle bir yola mı tevessül edeceksin? Sokağa çıkamaz hale sen gelirsin! Korkaklardan ödleklerden bir şey olmaz bu böyle bilinmelidir. Sokakta aranan adaletin adı intikamdır. Sonu da vandallıktır.



Biz Menderes'i ve iki önemli arkadaşını idama götürenleri unutmadık. Bu partinin 27 Mayıs'ta tıpkı bugün de yapmaya çalıştıkları gibi Menderes'i darağacına gönderdiklerini unutmadık. Bu partinin siyasi tarihimizin en büyük cinayeti olan 367 garabetini nasıl savunduğunu unutmadık. Siz kim adalet kim?


"TERÖRİSTLER İÇİN 450 KİLOMETRE YÜRÜDÜN"


Teröristler için 450 kilometre yol yürüyenler onların şehit ettiği masumlar için 4,5 dakikalarını ayırıp bir Yasin okumuşlar mı? Ortada terörist sevicilikten, fitne çıkarma gayretinden başka bir şey yok. Bir de çıkmışlar utanmadan 15 Temmuz kıyamıyla mukayese etmeye kalkıyorlar. Ya 7 Ağustos buluşması için sana davet gönderdiğimde son ana kadar gelmeyecektin. Bir çok dayatmalarla geldin. Şu anda yaptığın buluşmaların bunlarla mukayesesi kabil değil.


"KILIÇDAROĞLU'NUN SÖYLEDİKLERİNDEN MUTLU OLANLAR FETÖ'CÜLERDİR"


Şimdi ne diyorlar OHAL kalksın, hapishaneler boşaltılsın... CHP Genel Başkanının yaptıkları şehitlerimize ve geride bıraktıkları emanetlerine saygısızlıktır. Yargıya saygısızlıktır, hükümete saygısızlıktır. CHP Genel Başkanının söyledikleri ve yaptıklarından mutlu olanlar FETÖ'cülerdir, PKK'lılardır.

Mahkemelerimiz, darbecilere, teröristlere hukuk içinde cezalarını verene kadar bu davalar sürecek. Herkes hak ettiği cezayı alacak.

Karın ağrılarının asıl sebebi belli. Türkiye'ye bir daha 27 Mayıs, 28 Şubat yaşatamayacakları için sancı çekiyorlar.

Şehitlerimize mahcup olmaktansa kara toprağa girmeyi tercih ederiz.

Meselenin Türkiye olduğunu anlamayıp Ankara'dan İstanbul'a yürüyenlere Allah akıl fikir idrak ihsan etsin.