Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sert sözler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sert sözler

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sert sözler

Cumhurbaşkanı Erdoğan İl Başkanları toplantısında konuştu. Erdoğan, Ankara'dan İstanbul'a 'Adalet Yürüyüşü' yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sert eleştirilerde bulundu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Akılsız başın cezasını ayaklar çeker misali kendini yollara vurup İstanbul’a giden CHP’nin başındaki zat o dönemde bizim için seçimden sonra başbakan yurtdışına kaçacak tezviratları yapıyordu. İşin doğrusu çok partili hayatımızda siyasetin bu denli seviyesiz hale getirildiği, siyasetçilerin akıllarını ve ruhlarını bu denli kiraya verdiği pek az seçim gördük. Bugün FETÖ ihanet çetesine ve onların dümen suyuna girerek ülkesine iftira atanları korumak için yolları arşılayanları o dönemde de aynı çetenin ayakçılığını yapar görüyorum.

Biz ülkemiz için çalıştığımız için 80 milyonun gönlünde kendimize müstesna bir ter edindik. Onlar ise Türkiye'nin aleyhinde çalışmaktan bir gün bile vazgeçmediler.


"MİLLETE KARŞI SİYASET YAPIYORLAR"


Ülkemizde MHP'nin onurlu duruşuna baktığımızda CHP'nin konumunu çok daha açık bir biçimde görüyoruz. Meselenin siyaset değil memleketin bekaası meselesi olduğunu görerek ülkesinin ve yanında olanlara teşekkür ediyorum. CHP'nin temsil etiği çizgi muhalif olma boyutunu aşmış terör örgütleriyle ve onları kışkırtan güçlerle hareket etme noktasına geldiğini görmek durumundayız. Demokrasi sicilleri zaten bozuk olanlar işi bir adım daha ileri götürüp millete karşı siyaset yapmaya başlamışlardır. Güya adalet diyen ama adaleti AYM'ye kada tüm kurumlara saldıran bir zihniyetin derdi asla adalet olamaz. Bir defa bile şehitlerimizi andıklarını duymadıklaırmız teröristler ve yardımcıları için dünyayı ayağa kaldırıyorlar.


"AMAÇ ADALET DEĞİL"


Teröristlere destek verenleri savunmak için o yürüyüşü başlatıyorsanız amacınızın adalet olduğuna kimseyi inandırmazsınız.

Teröristleri bırakıp terörle mücadele edenlere yazıklar olsun.

Darbecileri bırakıp darbeye maruz kalanları suçlayanlara yazıklar olsun.


"HİÇBİRİNİN DERDİ DEMOKRASİ DEĞİL"


Konunun ne basın özgürlüğüyle ne milletvekili dokunulmazlığıyla ilgili olmadığını bu gürültüyü çıkaranlar biliyor. Bunların hiç birinin derdi demokrasi ve özgürlükleri savunmak değil kendi suçlarını bastırmaktır. Örgüt emriyle açlık grevi başlatanlara yine bunlar sahip çıktı. Milletimiz görüyor. Biz her konuda olduğu gibi mücadelemizi vereceğiz.


"15 TEMMUZ'U UNUTTURMAYACAĞIZ"


İki hafta sonra 15 Temmuz'un yıldönümüne ulaşacağız. 15 Temmuz'un unutulmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz. O gece canları pahasına sokakları doldurarak sahip çıkan şehitleri ve gazilerimizin vebalini üzerimizde atmayacağız. Birileri hava meydanlarından kaçar gider birileri şehadete yürür işte fark bu.

Bundan sonra 15 Temmuz bayrağımızın, ezanlarımızın kurtuluş tarihi olarak kutlanacak.

Partimizin kuruluşundan bugüne kadar tüm arkadaşlarımıza şükran borcumu ifade etmek istiyorum.


"METAL YORGUNLUĞU VAR"


Bazı teşkilatlarımızda metal yorgunluğu gördüğümüz de bir gerçektir. Başarılı teşkilatlardaki arkadaşlarımız elbette görevlerine devam edeceklerdir. Dünki MKYK'da kongre takvimini büyük ölçüde netleştirdik. 16 Nisan halk oylamasıyla birlikte başarı ölçüsü değişti. Artık 49.9 oy bile alsanız artık başarılı olamıyorsunuz. Yüzde 50 artı 1...Buna ulaşmak zorundayız. Bu bakımdan 2019 seçimleri bizim için kritik öneme sahiptir.

Seçimlerden gereken dersleri çıkartmazsak 2019'da işimiz çok zor demektir. Değişim zilleri tüm gücüyle çalıyor. Bize düşen bu çağrıya cevap vermektir.