Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde üstüne müjde

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde üstüne müjde

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde üstüne müjde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye’deki ‘İstihdam Şurası Ödül Töreni’nde 2018’de istihdamın artması için devletin vereceği destekleri açıkladı

2017’de uygulanan istihdam desteklerinin 2018’de de devam edeceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, işadamlarına “Geçen yıl her işletmeden artı 1 eleman almasını istemiştim. Bu kez artı 2 kişi istiyorum” diye seslendi.


BÜYÜME DAHA DA ARTAR


Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2017 başında, 1.5 milyon üyesi olan Odalar Birliği’nin üyelerinden artı 1 istihdam istediklerini belirterek, “Büyüme ikiye katlandığına göre, artı 2 istihdam sağlayacak olursak büyüme daha da artacak, kıskananları da çıldırtacaktır” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Beştepe Kongre Merkezi’nde düzenlenen ‘İstihdam Şurası’na katıldı.


PATRONLARDAN SÖZ ALDI


Büyüme göstergelerinden birinin istihdam olduğunu anlatan Erdoğan, “İstihdam sağlamayan büyüme tabana yayılmıyor demektir. İşadamlarından bir ricam olacak. Her müessesemiz artı 2 kişi istihdam ederse, 11.1’lik büyümeyi yükseltmeye devam ederiz” dedi. İş adamlarına ‘Buna var mıyız?’ diye soran Erdoğan, şöyle konuştu: Bu sözü almam bizi izleyen vatandaşları da inanıyorum ki coşturdu.”


YÜZDE 4'Ü YAKALARIZ


Türkiye’nin ‘muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak’ olarak belirledikleri ve 2023 projeleriyle somutlaştırdıkları bir hedefi bulunduğunu vurgulayan Erdoğan, “Buna ulaşmanın yolu üretmekten, kendimizi geliştirmekten geçiyor. İlk 9 ayda ortalama yüzde 7.4’lük büyüme, hedefe ilerlediğimizi gösteriyor. İnşallah yıl sonunda bu düzeyde bir oranı tutturacağız” dedi.

CUMHURBAŞKANI'NDAN MÜJDELER


✔ Hükümet, istihdam seferberliği kapsamında mevcut işçilere ek alınan her bir işçi için sigorta ve prim desteği sağlıyordu. Bunun için işe alınan kişinin 3 ay işsiz ve İşkur kaydının olması yeterliydi. Bu tutar 773 liraydı ve küçük, büyük tüm işletme yararlanıyordu. Aynı destek 2018’de de devam edecek. Yani, işveren sadece net asgari ücreti ödeyecek, diğer masrafları devlet karşılayacak.

✔ Ek istihdam kapsamında 4 bin 740 liraya kadar olan ücretler (prime esas kazançlar) sigorta primi teşvikine dahil edilecek. Yani 100 liralık sigorta primi devlet tarafından karşılanacak.

✔ 3 ve daha az çalışanı ve ustalık belgesi olan esnafa 2018’de aldıkları her bir yeni işçi için destek sağlanacak. Bu kapsamda maaş, prim ve vergileri 1 ay esnaf, 1 ay devlet ödeyecek. Bir başka deyişle maaş, prim ve vergiler 6 ay devlet tarafından karşılanacak.

✔ İşbaşı eğitim programları ve mesleki eğitim kurslarına katılan kadınlara, 2-5 yaş arası çocukları için aylık 400 lira bakım desteği verilecek.

✔ Engellilere İşkur tarafından 36 bin liraya kadar hibe desteği veriliyor. Bu tutar 2018’de 50 bin liraya çıkacak.