Gündem Son Dakika Haber...Cumhurbaşkanı Erdoğan: Giriş-çıkış kapatılacak

Son Dakika Haber...Cumhurbaşkanı Erdoğan: Giriş-çıkış kapatılacak

Paylaş
Son Dakika Haber...Cumhurbaşkanı Erdoğan: Giriş-çıkış kapatılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da yapılan Ombudsmanlık toplantısında konuştu. Erdoğan'ın gündeminde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde yapılan referandum vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan sert çıktı, "Giriş çıkış kapatılacak. Kuzey Irak yönetimi bakalım petrolünü hangi kanallarla nereye akıtacak, satacak? Vana bizde kapattığımız anda o iş de bitti" dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları...

Türk devlet geleneğinde ombudsmanlık amacına yönelik kurumlar hep vardı. Kamu denetçiliği kurumumuz 2013'te hayata geçti. Kamu denetçiliği kurumuna bugüne kadar 36 binin üzerinde başvuru yapılmıştır. Çalışmaları bundan sonra da desteklemeyi sürdüreceğiz.


"MAÇ OYNANIRKEN KURALLAR DEĞİŞTİ"


Hatırlamak ve konuşmak istemediğimiz sıkıntılı günleri geride bıraktık. Artık önümüze bakıyoruz. Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinde hayata geçirdiği düzenlemeler demokratik standartlarımızı bir hayli yükseltti. Almanya seçimleri bir derstir. İnsanlık artık her seyi açık ve net görüyor. Bizim demokraisyle, halklarla hiç bir sıkıntımız yok. Bizim sorunumuz olsa olsa oradaki yönetimlerledir. Bize karşı yapılan bir şey varsa gereken neyse cevabını vermek durumundayız. Biz bu reformları milletimiz için yaptık. Bizim itirazımız maç oynanırken kuralların değişmesidir.


"HAVLU ATAN TARAF BİZ OLMAYACAĞIZ"


AB'nin kuralları belli, fasılların sayısı 15. Liderler zirvelere katılıyor iki ülkede liderler değişiyor, diyorlar ki 'liderler zirvesini kaldıralım fasılları 35'e çıkaralım.' İki, aç kapa yapılıyordu tuttular dediler ki sadece fasıllar açılır kapanmaz. Şimdi bunlara itirazımız olmayacak mı? Yaptığımız bu. Diğer aday ülkeler söz konusu olduğunda gündeme dahi getirilmeyen kuralların Türkiye olduğunda adeta icat edilmesini kabul etmeyeceğiz. Şunu bilsinler ki Türkiye ile AB arasındaki tiyatro gibi mücadelede havlu atan taraf biz olmayacağız.


"YOGA İLE BU İŞİ GEÇİŞTİREMEZSİNİZ"


Onbinlerce insan ölüyor, 600 bin insan topraklarından sefil bir şekilde Bangladeş'e yaslanıyor, kimsenin sesi çıkmıyor. Sadece Myanmar'a kınama yaptık, söylenen bu. Yaptırım yok. Myanmar'da şu anda bir budist terörü var. Şu anda Erdoğan'a yüklenecekler varsın yüklensinler. Öyle yogayla mogayla bu işi geçiştiremezsiniz. Bu durumdan cesaret alan zalim yönetimler mazlumlar üzerindeki baskılarını artırıyor. Suriye için BM kılını kıpırdatmadı. Suriye'de BM'yi gördünüz mü? Sesini duydunuz mu? Ülkemizdeki sığınmacılar için BM'den gelen 500 milyon dolar bizim harcadığımız 30 milyar dolar. AB de doğru konuşmuyor, söz verdiler. 3 milyar euro göndereceğiz dediler AB'den gelen 800 milyon euro. Arakan müslümanlarının yaşadığı trajedi konusunda da aynı şeyleri görüyoruz. Dünya bu kadar zulmü kaldıramaz.

BM gibi kurumların yeniden yapılandırılması talebime destek bekliyorum. Gelin dünyayı herkes için daha yaşanabilir bir yer yapalım.


"BU ADIM KABUL EDİLEMEZ"


Kuzey Irak'ta atılan adımlar bölgeyi daha da çıkılmaz bir hale getiriyor. Buram buram fırsatçılık kokan bir girişimdir. Bizim herkes gibi Kuzey Irak'taki Kürt kardeşlerimizin de haklarına sonuna kadar saygımız var. Kimse onların yanında olmadığı dönemde gerekli desteği vererek onları ayakta tuttuk. Ama bizim Arap kardeşlerimiz de var Ezidiler de var. Onların da haklarına saygı duymak zorundayız. Bu bölgeyi sadece tek grubun kontrol altına almaya çalışması yeni akatliamların habercisi olmaktan öte bir anlam taşımayacaktır. Ayrılık yönünde adım kabul edilemez. Bu referandumu yok hükmünde kabul ediyoruz gayri meşrudur diyoruz. Irak'ın toprak bütünlüğü doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz.


"GİRİŞ-ÇIKIŞLAR KAPATILACAK"


Irak zaten kabul etmiyor. Boşu boşuna yapıyorlar. Makaram sarı bağlar kız oynar gelin ağlar... Yaptığı iş bu. Siyasi olarak, ekonomik olarak güvenlik noktasında bütün adımlar atıyoruz atacağız. Silopi'de silahlı kuvettler boşuna gerekli adım atmadı. Giriş çıkış kapatılacak. Kuzey ırak yönetimi bakalım petrolünü hangi kanallarla nereye akıtacak satacak? Vana bizde kapattığımız anda o iş de bitti. Devlet yöneten bunu A'dan Z'ye düşünmek durumunda.

Kuzey Irak yönetimini Netanyahu'dan başka tanıyan yok. Biz adımlarımızı kararlı şekilde atmaya devam edeceğiz. Kuzey Irak yerel yönetiminin bu adımdan geri adım atması şart. Federal devlet zaten kabul etmiyor Meclis aynı şekilde. öyle Kuzey Suriye'de PYD/YPG orada devlet kuracaklarmış bunların hepsi kuru bir rüya. Dedim ya bir gece ansızın gelebiliriz.