Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Reza Zarrab açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Reza Zarrab açıklaması

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Reza Zarrab açıklaması

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan ABD'de devam eden Reza Zarrab davası ile ilgili konuştu, "17/25 Aralık'ta hukuk kisvesi altında ülkemize tarihimizin en büyük tuzakları kuruldu. Bizde başarısız olunca aynı tezgahı Amerika'da kurdular" dedi. Erdoğan'ın toplantıya katılan küçük bir kız çocuğuyla diyaloğu da gülümsemelere neden oldu.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları...

AK Parti, TBMM Grup Toplantısı'nın partimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını Allah'tan niyaz ediyorum. Dün yapılan seçimde önümüzdeki dönem için yeniden TBMM Başkanlığı'na getirilen İsmail Kahraman beyefendiyi tebrik ediyorum. Kasım 2019 seçimlerine kadar TBMM'nin önünde çok yoğun ve çok önemli bir gündem vardır. Bu 2 yıllık dönemi en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Meclisimizin verimli bir yasama dönemi geçireceğine inanıyorum.

Erdoğan'ın konuşması sırasında küçük bir kız Erdoğan'a 'Tayyip dede' diye seslendi ve toplantında renkli görüntüler yaşandı.


"KUMPASLARI BOZARAK YÜRÜMEYE MECBURUZ"


AK Parti milletin partisi olarak doğmuş bugüne de aynı anlayışla gelmiştir. Davanın büyüklüğü bize kendi şahsı hesaplarımızın peşinde koşma olanağı tanımıyor. Gerektiğinde kumpasları oyunları bozarak bu yolda yürümeye mecburuz. Ki


"17/25 ARALIK TEZGAHINI ABD'DE KURDULAR"


17/25 Aralık'ta hukuk kisvesi altında ülkemize tarihimizin en büyük tuzakları kuruldu. Bizde başarısız olunca aynı tezgahı Amerika'da kurdular. Anamuhalefet hala 15 Temmuz'a kontrollü darbe diyorsa bu sözü ona kimlerin söylettiğine bakmak gerekir. Bunların NATO skandalı üzerine tepkilerine karşı ilk defa milli birlik düşüncesine kapılmıştık. Aradan zaman geçmeden olayı tezgah diye yaftalamaya başladılar. Biz FETÖ'yü vatanımızdan söküp attık ama görüyoruz ki bu örgüt kendi anavatanında rahatça faaliyetlerini sürdürüyor.


"CAN ACITICI DARBELER BİZİMLE GÖRÜNEN ALÇAKLARDAN GELİYOR"


Bize can acıtı darbeler düşmanlarımızdan değil onlarla hareket eden zahirde bizimle görünen alçaklardan geliyor. Meşhur, sözdür; Ağaca balta vurmuşlar, sapı bendendir demiş. Devletimize ve milletimize yönelik saldırıların çoğunun gerisinde kullanılan olarak bir şekilde ülkemizle bağlantılı çevreleri görmekten üzüntü duyuyoruz. Kızıl elmamız, ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırarak dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline gelmektir. Önümüzü kapatmak isteyenlere en güzel cevabı yeni yöntemler keşfederek vereceğiz.


"ALMANYA IRKÇILIĞIN PENÇESİNE DÜŞTÜ"


Geçtiğimiz hafta önemli bir yurt dışı seyahatimiz oldu. Yarın ise Soçi'ye giderek Türkiye, Rusya, İran üçlü zirvesini gerçekleştireceğiz. Hazırlıklar yapıldış. Yarınki toplantıda bölgemizin geleceği bakımından çok önemli görüşmeler yapacağız. Suriye ve Irak'ta yaşananlar bizi çözümler üretmeye zorladı. Merkezi Irak yönetimiyle uzun zamandır olmadığı kadar müspet bir noktaya gelmiş durumdayız. Fransa ile de yakın diyalog içindeyiz. Almanya gibi ülkeler en rahat işbirliği yapacak olmamıza rağmen yabancı düşmanlığı ve ırkçılığın pençesine düşmüş durumdalar.


"SİLAH YÜKLÜ TIR'LAR NEDEN KUZEY SURİYE'YE GELİYOR?"


ABD'nin bölgemizde izlediği politikaların yanlış olduğunu her fısatta kendileriyle paylaşıyoruz. Hadi DEAŞ'ı temizlediğinizi söylüyordunuz. Niye silah yüklü TIR'lar Kuzey Suriye'ye geliyor? Siz bu silahlanmayı hangi ülkeye yapıyorsunuz. Dert başka. Neyin ne olduğunu biliyoruz. Ki


"BÖLGEYİ DİZAYN ETMEYE ÇALIŞIYORLAR"


Artık DEAŞ Suriye ve Irak'tan neredeyse tamamen atılmıştır. Fakat her iki ülkede de toprak bütünlüğü ve barış ve huzur konusunda mesafe yok. Bu coğrafyada bunca kan neden dökülmüştür? Akan kan kimin kanıdır? Bunun üzerinde durmayacak mıyız? Mesele demokrasinin getirilmesi değildir. Mesele mazlumların mağdurların korunması değil. Gerçek, bölgemizin terör örgütleri bahanesiyle tıpkı geçen yüzyılda olduğu gibi dizayn edilmeye çalışıldığıdır. Türkiye'ye küçümseyenlere NATO toplantısındaki gibi gizli açık tehdit edenlere mesajımız şudur: Tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan.


"AB FONLARDA KESİNTİYE GİTMİŞ"


Hiçbir ahlakı kuralı olmayan bir oyunda ayakta kalmak kolay olmadı ama başardık. Her şeyi denediler ama Türkiye'yi teslim alamadılar. Türkiyen öyle sizin oyuncak gibi oynadığınız ülkelerden biri değildir. Bizim dostluğumuz ne kadar hasbi ise husumetimiz ise o kadar şedittir bu da böyle bilinmeli. Türkiye ve Türk milleti krizlere saldırılara hatta ihanetlere karşı şerbetlidir. Güç zehirlenmesiyle hareket edenlerin sonu hüsran olacaktır. FETÖ gibi PKK gibi 40 yıllık örgütlerini harcamayı göze aldılar. AB her fırsatta bize parmak sallıyor. En son fonlarda kesintiye gitmişler. Siz önce kendi içinizdeki teröristleri temizleyin.