Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Zekai Aksakallı açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Zekai Aksakallı açıklaması

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Zekai Aksakallı açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanından Ürdün’e hareket etmeden önce açıklama yaptı. Erdoğan, Zekai Aksakallı'nın 2.Kolordu Komutanlığına atanması ile ilgili, "Askerlikte kırgınlık kavramı gibi bir kavram olmaz. Nerede görev verilirse asker orada görevini yapar" dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları...

FETÖ ile mücadeleleri içn Ürdün'e teşekkür edeceğim.

Ekonomik ilişkilerimizin yatırımlarla derinleştirilmesinin ısrarla üzerinde duracağız.
Bu ziyaret vesilesiyle her iki ülkedeki gelişmeleri Kral Abdullah ile ele alma fırsatı bulacağız. Kudüs ve Harem-i Şerif'teki son durumu değerlendireceğiz. Kral Abdullah ile Filistin'e vereceğimiz desteği ele alacağız.


ZEKAİ AKSAKALLI'NIN KOLORDU KOMUTANI OLMASI


Askerlikte kırgınlık kavramı gibi bir kavram olmaz. Nerede görev verilirse asker orada görevini yapar. Şu anda Zekai Aksakallı'nın özel kuvvetlerdeki görev süresi de doldu. Bu yaklaşan YAŞ toplantılarında da değerlendirmeler neticesinde ilgili birimler bu teklifi getirdiler. Bundan sonraki süreçte oradaki görevini devam ettirecek.


İRAN GENELKURMAY BAŞKANININ ZİYARETİ


Bu ziyarette sınırdaş ve özellikle aynı inancın mensupları olarak tehdit unsuru terör örgütlerine karşı İran'la müşterek hareketin yapılması her an gündemde. PKK terör örgütünün İran'daki ayağı PEJAK. Bunların İran'a da bize de verdiği zararlar var. Bu tehditler iki ülkenin dayanışması halinde kısa zamanda neticeye ulaşır düşüncesinden hareketle çalışma yapacağız.


CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU'NUN TUTUKLANMA AÇIKLAMASI

Ben bunları değerlendirmeye haiz bir ifade olarak görmüyorum. Kılıçdaroğlu doğmamış çocuğa don biçiyor. Kendini gündemde tutabilmek için buna benzer şeyler üretiyor. Benim gündemimde böyle bir şey yok.


ZEKAİ AKSALLI İLE İLGİLİ NE OLMUŞTU?


15 Temmuz’un başarısızlıkla sonuçlanmasında önemli rol oynayan şehit astsubay Ömer Halisdemir’e ‘darbeci general’ Semih Terzi’yi öldürme emri veren ve Suriye’de Fırat Kalkanı Harekatı’nı yürüten Aksakallı’nın ise ‘pasif görev’ olarak değerlendirilen Çanakkale-Gelibolu’daki 2. Kolordu Komutanlığı’na getirilmesi dikkat çekmişti.



Bu atamadan sonra TSK kulislerinde çeşitli iddialar konuşulurken Aksakallı’nın istifa dilekçesini hazırladığı ve bu hafta içinde emekliliğini isteyeceği ileri sürülmüştü.


Zekai Aksakallı istifa mı ediyor? Bordo Berelilerde Aksakallı depremi