Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni anayasa ile ilgili ilk açıklama
Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni anayasa ile ilgili ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3. Necip Fazıl Ödülleri töreninde yeni anayasa ile ilgili açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Necip Fazıl Kısakürek Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, "15 Temmuz bir milli şahlanıştır. Adeta Çanakkale'ye eş, kahramanlık destanıdır. Anadolu toprakları o gece bir kez daha Türk milletine vatan kılınmıştır. Hepsinden de öte 15 Temmuz, yeni Türkiye'nin cemresidir. Öyle bakıyorum." dedi.

Erdoğan, "14 yıldır devlet ve milletin barışmasından, kucaklaşmasından rahatsız olan bu çete, tıpkı 27 Mayıs'ta olduğu gibi darağaçları üzerinden iktidara yürüyecekti. Bizi Menderes'in akıbetiyle tehdit etmeleri asla boşuna değildir. Ağızlarından -affınıza sığınıyorum- salyalar akarak 'Şafakta asacağız' diye efelenmeleri asla kurusıkı bir tehdit değildir." diye konuştu. "Kimsenin ötekileştirilmediği, hiç kimsenin hor, hakir görülmediği, 79 milyonun tamamının 'benim' diyerek bağrına bastığı bir yönetim anlayışını hep beraber tesis edeceğiz." diyen Erdoğan, "Kardeşlerim, unutmayın 'Zalime merhamet mazluma zulümdür' ilkesini asla aklımızdan çıkarmadan adil, müşfik ve güçlü bir yapıyı el ele vererek kuracağız." ifadesini kullandı.

YENİ ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMASI


Anayasa değişikliği teklifine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: "Bugün Parlamento'ya sunulan yeni anayasa çalışması hususunda Sayın Başbakanımıza ve MHP Genel Başkanı'na, bu çalışmalarda emeği geçen arkadaşlara huzurunuzda çok çok teşekkür ediyorum. Temenni ediyorum ki Parlamento bu konuda inşallah beklenen, arzulanan kararı verir, ondan sonra da millet gerçek kararı vermek suretiyle Türkiye yol almaya devam eder." Erdoğan, "Gençlerimizin internetin ve özellikle sosyal medyanın esiri olduğu, 140 karakterin, birkaç kelimelik aforizmaların sınırlarına hapsolduğu, 10 santimlik ekranların içinde hayatlarını heba ettiği şu dönemde, Necip Fazıl'ı anlama yönündeki çalışmalarımızı daha da artırmalıyız" dedi.

Haberin Devamı