Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: 3 Belediye Başkanı istifa edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 3 Belediye Başkanı istifa edecek

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 3 Belediye Başkanı istifa edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nijerya Cumhurbaşkanı ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, açıklamasında istifası istenen belediye başkanlarına değindi,"3 Belediye Başkanımız istifalarını verdiler 3 Başkanımız daha verecek" dedi.

Türkiye Kadir Topbaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa etmesinden sonra istifa tartışmalarına kilitlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara, Bursa ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanları'nın da istifa etmesini beklediğini açıklamıştı. Bu açıklama sonrası tüm gözler Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e çevrilmişti. Henüz beklenen istifalar gelmezken Erdoğan Nijeryalı mevkidaşıyla Ankara'da düzenlediği ortak basın toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları...

Geleceğe yönelik ne gibi adımlar atabiliriz bunları görüşme fırsatımız oldu.

Boko Haram terörü Nijerya'da bir çok insanın hayatına mal oldu. Bizim nazarımızda Boko Haram ile FETÖ ya da DEAŞ arasında hiç bir fark olmadığını söylemek istiyorum. Bunların tamamı masumların kanıyla beslenen katil sürüleridir. FETÖ ile mücadelede aynı işbirliğini bekliyoruz. FETÖ'nün okulları militan devşirmek için kullandığını biliyoruz. Ülke olarak FETÖ ile mücadelemizi sadece kendimiz için değil aynı zamanda dost ve kardeşlerimizin güvenliği için de istiyoruz. FETÖ ile mücadeleyi bugün masaya yatırdık görüştük. İnşallah ilerleyen zamanlarda sonuç alacağız.

Nijerya ile ekonomik ilişkilerimizi nasıl ileriye götüreceğimizi bakan arkadaşlarımız değerlendirdiler. Ben burada iş adamlarımızı Nijerya'da yatırım yapmaya davet ediyorum.

"BEDELİ AĞIR OLUR" DEMEDİM


(Belediye Başkanlarının istifalarının istenmesi) 'Bedeli ağır olacak' demedim 'Gereği ne ise o yapılır' dedim. 3 Belediye Başkanımız istifalarını verdiler 3 Başkanımız daha verecek. En kısa zamanda vereceklerine inanıyorum. Aksi taktirde gereği ne ise yapılacak. Yetkili kurullarımız bu konuyla ilgili kararı verdi. Sürecimiz arkadaşlarımızla ilgili olumsuzluk sürecini tahrik etmek değil. Teşkilatımızın varmış olduğu karar sürecidir. Çünkü biz sıradan bir parti değiliz. Bu bir davadır. Dolayısıyla davanın içinde yer alan arkadaşlarımız bu sistemin nasıl çalıştığını çok iyi bilirler. Bize kalmadan gereğini yapmaları lazım. Kendilerine tebliğ ettik.