Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: 40 askerimizi NATO tatbikatından çekme kararı verdik

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 40 askerimizi NATO tatbikatından çekme kararı verdik

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 40 askerimizi NATO tatbikatından çekme kararı verdik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, Norveç'teki NATO tatbikatıyla ilgili konuştu, "Düşman tablosu diye bir tablo koymuşlar ve Atatürk'ün ismi bir tarafta da şahsımın ismi var. 40 askerimiz var. Biz bu askerimizi çekme kararı verdik. Velev ki o hedefler kaldırılsa dahi 40 askerimizi çekin dedik" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara'da yapılan AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, konuşmasında Norveç'te yapılan NATO tatbikatında yaşanan bir skandalı açıkladı, "Dün, Norveç'te bir durum oldu. 'Düşman tablosu' diye bir tablo koymuşlar ve Atatürk'ün ismi bir tarafta da şahsımın ismi var. Bu haber gelince Genelkurmay Başkanımız ve AB'den sorumlu bakanımız da Kanada yolundaydılar. Bizi yoldan aradılar, böyle böyle dediler. Bu da NATO tatbikatı. 40 askerimiz var. Biz bu askerimizi çekme kararı verdik" dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Mesele memleket meselesi olduğunda, davanın geleceği olduğunda hemen hemen tüm arkadaşlarımız takdire şayan bir sadaketle hareket etmişlerdir. Biz hasbi oldukça, samimi oldukça, çalıştıkça, ürettikçe milletimiz de bize sahip çıkmayı, desteklemeyi sürdürecektir. Bizi diğer partilerden ayıran en önemli özellik işte bu ruhtur. Sakın ha, dedikodulara, sağda soldaki fiskoslara kulak asmayın. Biz işimize bakacağız, yolumuza devam edeceğiz. Bizim ülkemizde yapacak çok işimiz var, alacağımız çok büyük mesafeler var. Allah'ın izni ile milletimizin bize olan sadakati de artacaktır. İnşallah 2019'da da bu çizgimize sıkı sıkıya sarılarak gireceğimiz tüm seçimlerden başarı ile çıkacağız.


TERÖRLE MÜCADELE


Tek yapmamız gereken kendi içimizdeki birliği, beraberliği, kardeşliği ve bununla birlikte milletimizle olan bağımızı güçlendirmektir. Önümüzdeki 1, 1.5 yıllık süreci çok iyi değerlendirdiğimiz de seçimlerde hedeflerimize ulaşmamamız için hiçbir neden yoktur. AK Parti'nin Genel Başkanı olarak ben sizlere güveniyorum. Türkiye içeride ve dışarıda çok zorlu bir mücadele yürütüyor. Daha dün Irak'ın kuzeyinde terör örgütüne yönelik operasyonlarda 2 askerimizi şehit verdik. Rabbim tüm şehitlere rahmet eylesin. Aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Terör örgütünü sınırımızın her iki tarafında da rahat bırakmıyoruz, rahat bırakmayacağız. Onları inlerine kadar takip ediyoruz, edeceğiz. Operasyonlar kesintisiz sürüyor. O bölgede yoğun kar var, yoğun bir kış var ama silahlı kuvvetlerimiz, polisimiz, güvenlik korucularımız bu temasları aynı kararlılıkla devam ettiriyor. Son terörist de imha edilene veya teslim olana kadar bu operasyonlar devam edecektir.


"ACIRSANIZ ACINACAK HALE GELİRSİNİZ"


FETÖ ile ilgili davalar yavaş yavaş neticelenmeye başladı, elde edilen bilgiler ışığında yeni operasyonlar da devam ediyor. Kazıyana kadar bize durmak yok. Asla ara vermek yok. Hangi kurumumuzda varsa, askerimizde, polisimizde, bakanlıklarımızda, yargıda nerede varsa temizlemeye devam edeceğiz. Onların inlerine girdik zaten. Hep söylüyorum acırsanız acınacak hale gelirsiniz.


"EKONOMİDE DE BİR OPERASYONLA KARŞI KARŞIYAYIZ"


Ekonomide de ciddi bir operasyonla karşı karşıyayız. Belli ki bir yerlerden Türkiye'nin dikkatinin dağıtılması için düğmeye basılmış. Üstesinden gelemeyeceğimiz bir yükle de hamdolsun karşı karşıya değiliz.

Enflasyonu doğuran ana sebep faizdir bunu öğreneceksiniz. Bunu bütün gelişmeler teyit ediyor. Faiz lobisine çalışıyorsunuz. Faiz lobisi bunu düşürür mü?

Türkiye'ye diz çöktürmek için sabırsızlıkla bekleyenlere sesleniyorum: Başaramayacaksınız.

Amerikanın terör örgütleri üzerinden geliştirmeye çalıştığı senaryonun biz farkındayız. Biz NATO'da beraberiz diye yanlışları söylemeyecek miyiz?


"NORVEÇ'TEKİ NATO TATBİKATINDAN ASKERİMİZİ ÇEKME KARARI VERDİK"


Son olarak dün, Norveç'te bir durum oldu. Düşman tablosu diye bir tablo koymuşlar ve Atatürk'ün ismi bir tarafta da şahsımın ismi var. Bu haber gelince Genelkurmay Başkanımız ve AB'den sorumlu bakanımız da Kanada yolundaydılar. Bizi yoldan aradılar, böyle böyle dediler. Bu da NATO tatbikatı. 40 askerimiz var. Biz bu askerimizi çekme kararı verdik. Çekiyoruz dediler. Velev ki o hedefler kaldırılsa dahi 40 askerimizi çekin dedik. Gerekli bağlantıları vs yaptılar, yapıyorlar. Oyun başka. Zaman zaman değişik yerlerde de bunlar yapıldı yapılıyor. Maalesef içimizde de bunlar var. Biz silahı güç olarak kabul ediyorsak o zaman bırakalım biz siyaseti. Haktan daha güçlü bir şey olamaz.

DEAŞ denilen örgütü bu örgütle mücadele ettiğini söyleyenler tarafından icat edilmiş bir katiller ordusu.

DEAŞ'ı icat eden kimse PYD'yi kuran da odur. PYD'yi parlatan kimse Kuzey Irak yönetimini bağımsızlığa sürükleyerek Irak'ı istikrarsızlaştıran odur. Bir süre sonra fonksiyonu bitince bu örgütün de paçavra gibi atılması kuvvetle muhtemeldir.


"KILIÇDAROĞLU SGK'YA SALDIRIYOR"


Ülkemizdeki anamuhalefet partisinin millilikten uzak bir yol izlemesi anlaşılabilir değildir. Ülkemizde sokulan senaryoda kendisine verilen rol budur. 15 Temmuz'a kontrollü darbe diyerek şehitlerimize saygısızlık yapan bu zat saldırmayı adet haline getirdi. Şimdi tutmuş Sosyal Güvenlik Kurulu'na saldırıyor.

Ben buradan tüm milletime, rakamlarla bu zatın SGK'nın başında olduğu dönemi açıklıyorum. Ben SSK'yı 2 milyar zarar uğrattım diyor. Siz SGK'yı 20 milyar zarara uğrattınız diye bize laf geveleyip duruyor. Bu hesap kitap filan bilmez. Hesap uzmanı sıfatı almak hesap uzmanı olmasını getirmiyor. Batırdın mı çıkardın mı? Öyle bir bilmez ki kendi dönemindeki, 2.5 milyar zararın bugün TÜFE hesabı ile 42 milyara geldiğinden dahi bu zatın haberi yoktur. Ey Kılıçdaroğlu, aç interneti, orada bu hesabı otomatik yapan programlar var. Bugünki SGK 80 milyonluk Türkiye'nin yüzde 99'una hizmet eden dev bir sosyal güvenlik sistemidir. Sen nasıl hesap yapıyorsun? Kalan yüzde 1 de sadece kendileri istemediği için bu sistemin dışındadır. Mevcut sistemimizde primini imkanı olayan kendisi öder, imkanı olmayan devlet öder.


"OĞLUNDAN TORUNUNA YAKINLARINI SİGORTALI GÖSTERDİ"


SSK emeklisi 257 lira maaş alıyordu. Bugün 1430 lira maaş alıyor en düşük SSK emeklisi. Bu rakam Bağkur emeklilerinde çok daha vahim düzeydeydi. Lafa gelince kendi dönemindeki açıkların sebebini erken yaşta emekliliğe bağlar, bizzat kendisi ortatokul öğrencisi oğlundan torununa kadar tüm yakınlarını sigortalı göstermekten geri dönmemiştir.

Bu ülkenin SSK, SGK gibi kurumlara ne kadar ihtiyacı varsa, derli toplu bir ana muhalefete o kadar ihtiyacı var. Birini biz kurtardık, ötekini kurtarmak da CHP'lilere düşer.