Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump görüşmesi sonrası açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump görüşmesi sonrası açıklama

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump görüşmesi sonrası açıklama

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki görüşmeye ilişkin bir açıklama yapıldı

Açıklamada şöyle denildi:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Sayın Donald Trump arasında bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleşmiştir. Görüşmede, NATO müttefiki ve stratejik ortak olan iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinin önemi teyit edilerek bölgesel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulmuştur. İki lider, müşterek stratejik sınamalar karşısında daha yakın işbirliği yapmak için atılan adımların sürdürmesi ve ikili ilişkileri olumsuz etkileyen hassasiyetlerin giderilmesi hususlarında mutabık kalmışlardır."

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray’dan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan-ABD Başkanı Donald Trump görüşmesine ilişkin açıklama yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştü. Görüşmenin ardından önce Cumhurbaşkanlığı’ndan ardından Beyaz Saray’dan açıklama geldi. Beyaz Saray’dan konuya ilişkin yapılan kısa açıklamada, "İkili ilişkileri etkileyen konularda endişeler konuşuldu. İki ülke arasında güçlü ilişkilerin önemi vurgulandı" denildi.

(Hasan Çelik /İHA)