Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan Kahramanmaraş'ta
Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kahramanmaraş'ta

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Kahramanmaraş mitinginde halka hitap etti. Erdoğan medya organlarına sert çıktı, "Bu alana bu muhteşem topluluğa photoshop diyecekler, montaj iftirası atacaklar. Kahramanmaraş'ın şu heyecanını görmezden gelecekler. Kahramanmaraş burada montaj var mı? Medya kaydını iyi al, bu meydanda aşk var aşk" dedi. Erdoğan Kandil'e yapılan operasyona da değindi, "Kandil'i 20 uçakla vurduk. 2. operasyonda liderler toplantısını yakaladık. 35 önemli ismi orada bitirdik" ifadelerini kullandı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Haberin Devamı

Kahramanmaraş sizleri gönülden selamlıyorum. 4 aylık hasretin ardından bizi Kahramanmaraş'a kavuşturan rabbime hamdediyorum. Gazilerime ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Kendilerine uzun ömürler sunuyorum. Bundan 9 yıl önce burada hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu kardeşimi de yad ediyorum.

"MONTAJ İFTİRASI ATACAKLAR"

Şimdi birileri çıkacak, ne diyecek? Bu alana bu muhteşem topluluğa photoshop diyecekler, montaj iftirası atacaklar. Kahramanmaraş'ın şu heyecanını görmezden gelecekler. Kahramanmaraş burada montaj var mı? Medya kaydını iyi al, bu meydanda aşk var aşk.

"PAZAR AKŞAMI HER ŞEY FARKLI OLACAK"

İnşallah Pazar akşamı her şey farklı olacak. 16 yılda Kahramanmaraş'a 29 katrilyon yatırım yaptık. Bay Kemal siz ne yaptınız? Ben CHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum siz icraat mı istiyorsunuz laf mı istiyorsunuz? Şimdi şehrimize ikinci devlet üniversitesini kazandırıyoruz. 2823 kişi kapasiteli yüksek öğrenim yurtları yaptık. 2400 kişi kapasiteli yeni yurt binaları daha yapıyoruz. Bak yaptıklarımızı konuşuyorum. Yaparsa AK Parti yapar. Kahramanmaraş'a kamp eğitim merkezi, Elbistan'a spor salonları inşa ediyoruz. İnşallah Kahramanmaraş hasretle beklediği stadına da kavuşuyor. Toplam 78 adet sağlık tesisi kazandırdık.

Haberin Devamı

"BUNLARIN İŞİ GÜCÜ YALAN"

Ne diyor Bay Kemal? Engellilere fakir fukaraya destek verilmiyormuş. 3 katrilyon onlara aktardık be insafsız. Hesap ortada. Nasıl inkar edersin? Bunların işi gücü yalan. Son günlerde Bay Muharrem'le ilgili çıkanları duyuyorsunuz değil mi? Bunlarda her numara var. Adam dershane işletmiş görevlilerin sigorta primini ödememiş. Onun için bunlara Osmanlı tokadı gerekir.

Maraş'ın bölünmüş yol uzunluğunu 73 km'den 319 km'ye çıkardık. 12 adet yol projemiz devam ediyor. Biz buyuz. Dağları deliyoruz. Biz size efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Göksun-Elbistan yolu önümüzdeki yıl tamamlanıyor.

"CİDDİ BİR DÖNÜŞÜM GERÇEKLEŞTİRDİK"

Bizden önce ülkemizin demir yolları adeta paslanmaya terk edilmişti. Bir çivi bile çakılmamıştı. Çok ciddi bir dönüşüm gerçekleştirdik. Türkiye'yi hızlı trenle tanıştırdık. Kahramanmaraş'ı da hızlı trenle buluşturuyoruz. Bu iş plan işi. Lafla değil icraat icraat icraat. Bu yılın sonunda yeni terminal binamızı tamamlıyoruz. 5 baraj 4 gölet inşa ettik.

Haberin Devamı

"BAY KEMAL YALAN SÖYLÜYOR"

Biz yapım ekibiyiz. Ne diyor, yaptırmam. Hepsi aynı. Neyi yıkıyorsun? Pazar akşamı benim milletim bu yıkım ekibine gerekli dersi verecek mi? Ama Osmanlı tokadıyla. Çiftçilerimize 1,5 katrilyon tutarında tarımsal destek verdik. Yüzde 50 hibe veriyoruz Maraşlı çiftçilerimize. Bay Kemal yalan söylüyor. Yok diyor. Ben Maliye'nin hesaplarıyla konuşuyorum sen neyle konuşuyorsun? Verdiğimiz 736 trilyon tutarındaki teşviklerle işverenlerimize destek sağladık. 3 organize sanayi bölgesi kurduk. Biz yaptık. Bay Muharrem haberin var mı? Sen önce git sigorta paralarını öde. Sen mi devlet yöneteceksin. Öbürü SSK'yı batırdı.

"BİZ LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜTMÜYORUZ"

Bazı sahtekar medya grupları şehir hastanelerimize gölge düşürmek istiyor. Eşek ölür kalır semeri insan ölür kalır eseri. Olay bu. İnşallah Kahramanmaraş'a bir şehir hastanesini kazandıracağız. Onlar ne diyecek? Ben İstanbul'a belediye başkanı olmadan CHP vardı. İstanbul'da su yoktu. Bunların referansı neresi? Biz muhalefetin adayları gibi lafla peynir gemisi yürütmeye çalışmıyoruz.

Haberin Devamı

Siyaset gönül işidir, sevda işidir, aşk işidir. Belli ilkelerle prensiplerle yapılan, yapılması gereken vazifedir. Ahlakı olmayan siyasetin ne ülkeye ne millete faydası yoktur. Rüzgar gülü gibi yön değiştiren siyasetin gideceği yer ilkesizlik bataklığıdır. Türkiye'de siyaset mekanizmasına en büyük darbe, yılanla çuvala girecek kadar gözünü hırs bürüyen kifayetsizler tarafından vurulmuştur.

"BAY KEMAL SENİ BAŞINDAN DEF ETMEK İÇİN YAPTI"

Seni Bay Kemal başından def etmek için yaptı. Bunu anlamıyor musun? Kazanamazsan siyaseti bırakıyor musun onu söyle. Bugüne kadar muhalefet cephesinden dişe dokunur bir şey duydunuz mu? Aday oluyor ilk ziyaret ettiği yer Edirne'de terör örgütünün arkasında olduğu kişi. Buna nasıl eliniz uzanacak? Ankara'dan İstanbul'a sözde adalet yürüyüşünü yapan Bay Kemalle yanındaki terör örgütü yandaşlarını nasıl bir kenara koyacaksınız? HDP'ye, İYİ Parti'ye, CHP'ye oy verenlere sesleniyorum. Bu yanlışa düşmeyin.

Haberin Devamı

"35 ÖNEMLİ İSMİ BİTİRDİK"

Terörle ilgili bir açıklamalarını duydunuz mu? Muharrem daha da ileri gitti'Bunlar Kandil'e gidemez' dedi. Ya biz Kandil'i vurduk. 20 uçakla vurduk. 2. operasyonda liderler toplantısını yakaladık. 35 önemli ismi orada bitirdik. Biz sizin gibi Amerika'dan gelecek telefonları beklemiyoruz. Şimdi Menbiç terör örgütünden boşaltılıyor. Bizim zırhlı taşıyıcılarımız var orada. Şimdi Araplar Menbiç'e gidiyor. Biz buyuz. Bay Muharrem, Bay Kemal siz bu işlerden anlamazsınız. Bu iş sizin işiniz değil.

"BEYEFENDİNİN MORALİ BOZULUYORMUŞ"

Bunların Türkiye'yi kalkındırmak gibi bir derdi yok. İki aydır Bay Muharrem sağda solda konuşuyor. Projelerimizi kötülemekten başka bir şey söylemiyor. Biz terörün belini nasıl kırdığımızı anlatıyor sahada bizzat gösteriyoruz. Şimdi de Münbiç'i teröristlerden temizliyoruz. Senin yok dediğin teröristleri toplantı halinde bulduk çoğu üst düzey bir gecede etkisiz hale getirdik. Terör bataklığını kurutacağız. Peki sen terörü kapısından ayrılmadığın provokatörü yargıdan kaçırarak mı çözeceksin? Sen terörle Afrin kahramanlarına dil uzatarak mı çözeceksin? Beyefendinin morali bozuluyormuş. Senin moralin bozulsa ne yazar bozulmasa ne yazar. Sen benim Mehmedimin moralini bozuyorsun. Neymiş hanımefendi ve Temel efendiyi yardımcısı olarak alacakmış. Rüşveti gel al. Destekleri verirseniz size iki koltuk veririm. Amerika'dan gelen telefonlarla mı FETÖ'yle mücadele edeceksin?

"BENİM KIZLARIM İMAM HATİP KAPISINDA TACİZE UĞRADI"

Bay Kemal 'Başörtüsünü ben kaldırdım' diyor. Benim kızlarım İmam hatip kapsından tacize uğradılar. Yurtdışına göndermek durumunda kaldım. Yabancı ülkelerin devlet başkanları bu nasıl iştir dedi Dedim başörtüsünden dolayı. Şaşırdılar. Çözeceğiz dedik çözdük mü? Ne oldu? İrtica hortladı mı? Biz birliği getirdik. Ama bunu hazmedemediler. Biz şimdi İHA'ları yapıyoruz, SİHA'ları yapıyoruz. Bay Muharrem bu sorulara cevap vermek yerine laf cambazlığı yapma. Projelerini açıkla.

"YÜREK OLSAYDI ORAYA GELİRDİN"

Bunların ülkeye dair dertleri yok. Devlet yönetmek sabır ister, dirayet ister.15 Temmuz gecesi Bay Kemal 23.17'de Atatürk Havalimanı'na geliyor. On binler orada. Ben de Marmaris'ten geliyorum. Baktım on bin orada. Ne diyor Bay Kemal? Bana haber verseydi orada olurdum.Ama o geldi Bakırköy Belediyesi'ne gitti. 16 saatte darbeyi bitirdik. Sende zerre kadar yürek olsaydı oraya gelirdin. Tanklara meydan okuyan milletim şahsiyetliydi. Darbe şakşakçılarından devlet adamı olmaz. Bölücü örgüte şirinlik yapanlardan devlet adamı olmaz. FETÖ'cülere kırk takla atandan devlet adamı olmaz.

"İRADENİZİ TERÖRE PEŞKEŞ ÇEKMEDİK"

İki gün kaldı. 40 yıldır siyasetin içindeyiz. Bizim Türkiye'yi 16 yılda nereye getirdiğimizi çok iyi biliyorsunuz. İradenizi terör örgütüne peşkeş çekmedik. Fakir fukaranın hakkını lobilerin cebine akıtmadık. Sinmedik. BM'de 'Dünya 5'ten büyüktür' diyerek tavrımızı ortaya koyduk. Davos'ta İsrail'e 'One Minute' diyerek tavrımızı ortaya koyduk. Önümüzdeki 5 yıl daha fazla bir Erdoğan göreceksiniz. 40 yıldır olduğu gibi bundan sonra da ahdine sadık bir Erdoğan göreceksiniz. Sizlerden milletimden destek istiyorum. Yurt dışındaki kardeşlerim üzerlerine düşeni yaptı. Bu yıl yurt dışında rekor düzeyde katılım oldu. Kendilerine teşekkür ediyorum. Şimdi sıra bizde.