Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kandil’deki lider takımını hallettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kandil’deki lider takımını hallettik

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kandil’deki lider takımını hallettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kandil’e yönelik ilk operasyonda 10 önemli noktanın vurulduğunu belirterek, “İkincisinde toplantı halinde Kandil’deki lider takımını hallettik” açıklaması yaptı. Erdoğan, “Yetki verin, başladığımız işi bitirelim” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa mitinginde, bölgenin Suriyeli mültecilerden çok etkilendiğini belirterek, “Şimdi Amerika ile anlaşarak Menbiç’i güvenli hale getiriyoruz. Şu anda Kandil’e giriyoruz. Toplantı halinde lider takımını hallettik. Bunların ardından sıra Urfa’nın yanı başındaki yerlere geliyor. Adım adım bu meseleyi çözüyorum. Şanlıurfa’nın yanı başındaki fitne kazanlarını devireceğimiz günler de yakındır. 24 Haziran’da yetkiyi verin başladığımız işi bitirelim” dedi. HDP’nin talimatı Kandil’den aldığını söyleyen Erdoğan, “Orayı başlarına yıkıyoruz, oraya inmeye başladık. Bakalım şimdi onlara talimat hangi dağ başından gelecek” diye konuştu. Şanlıurfa mitinginde “Suriye topraklarından kaçıp gelen kardeşlerimi selamlıyorum” diyen Erdoğan şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

AMERİKA İLE ANLAŞARAK

En çok sığınmacı barındıran şehrimiz Şanlıurfa. Zor şartlarda bu fedakârlığı yaptığınızı biliyorum. Çoğu gitti azı kaldı. Sizlerin de yakından takip ettiğiniz gibi Şanlıurfa sınırının ötesi bir başka terör örgütüne devredildi. Dün DEAŞ varken orada kendilerini güvende hissetmeyenler, bugün de kendilerini güvende hissetmedikleri için evlerine dönmüyorlar. Türkiye önce Cerablus’tan El Bab’a olan kısmı sonra Afrin’i güvenli hale getirdi. Bu bölgelere 200 bin kardeşimiz geri döndü. Şimdi Afrin’e dönmeye başladı. Şimdi Amerika ile anlaşarak Menbiç’i güvenli hale getiriyoruz. Menbiçli Arap kardeşlerim de topraklarına dönecekler.

KANDİL’E GİRİYORUZ

Kuzey Irak’ta bölücü örgüte yönelik operasyonlarımız sürüyor. Şu anda Kandil’e giriyoruz. İlk operasyonu 20 uçakla yaptık 10 önemli noktayı vurduk. İkincisinde yine operasyon; toplantı halinde lider takımını hallettik. Bunların ardından Urfa’nın yanı başındaki yerlere geliyor Allahın yardımı milletin desteği ile buraları da teröristlerden arındırıp asli sahibi olan Arap, Kürt, Türkmen kardeşlerimize teslim edeceğiz. Şanlıurfa’daki Suriyeli kardeşlerimizin de evlerine dönmelerini sağlayacağız. Biraz daha sabır istiyorum. Unutmayın; kim ki sabreder zafere ulaşır. Adım adım bu meseleyi çözüyorum. Şanlıurfa’nın yanı başındaki fitne kazanlarını devireceğimiz günler de yakındır.

Haberin Devamı

BAŞLADIĞIMIZ İŞİ BİTİRELİM

Biz bu mesele çözümünün sahada var olmaktan geçmekten biliyoruz. Ona buna el uzatmayı değil, sınırın öte yanını kendi gücümüzle güvenli hale getirmeyi taahhüt ediyoruz. Siz 24 Haziran’da yetkiyi verin başladığımız işi bitirelim.

EL BAB’A FAKÜLTE

Harran Üniversitesi, Türkiye Maarif Vakıf ve YÖK ile beraber çalışarak şimdi Suriye’de El Bab’da Uygulamalı Bilimler Fakültesi açıyoruz. Bu yıl eylül ayında eğitim başlıyor.

‘Ya 2071’e koşacağız ya 70’lere döneceğiz’ Pazar günü ya 2053, 2071 vizyonuna koşacağız ya da yeniden 70’lerin 90’ların tedirginliği ile kendi içimize kapanacağız. Bu CHP’nin tek parti dönemlerine bu ülkeyi döndürmek ister misiniz? Bu terör örgütünün arkasında olduğu malum partiye bunu terk edebilir miyiz? 16 yıldır sizlere hizmetkar olan bizlere en hayırlısı neyse onu hayata geçirme mücadelesini birlikte vermeye hazır mıyız?

Haberin Devamı

NEYİ ÇÖZDÜN YA

Milletimizi inancı, kökeni, dili, kıyafeti, kültürüyle uğraşan vesayete karşı mücadele verdik. Kızlarımızın başörtüsü ile uğraştılar. Bay Kemal, ‘başörtüsü sorununu ben çözdüm’ diyor. Sen kimsin, neyi çözdün ya! Senin partinin vekili ikna odalarında kızlarımın başlarını açtı ya! Sen kimsin? Aynı zamanda 411 vekil ile ilgili Bay Kemal, Bay Muharrem imzası var, Anayasa Mahkemesi’ne götürdünüz, kimi aldatıyorsunuz? Adamlar imam hatiplerle dalga geçiyor... Hapır sapır konuşuyorlar. Bunlar hep avanta adaylar. Bir ana muhalefet var, evlere şenlik. Genel başkanı ayrı telden, adayı ayrı telden. İkisinin tek derdi seçim sonrası CHP’nin başına kim gelecek?

BAKALIM HANGİ DAĞDAN ALACAK?

Bölücü terör örgütü oyuncağı parti emirleri Kandil’den alıyordu, orayı başlarına yıkıyoruz, oraya inmeye başladık. Bakalım şimdi onlara talimat hangi dağ başından gelecek?

HER TÜRLÜ GÖLGE VAR

Milletvekili diye Ankara’ya gönderdiklerinin arkasında uyuşturucu baronları çıkıyor, silah kaçakçılığı kadar her türlü gölge var. Belediye başkanı dedikleri şehirleri pisliğe boğdu. Allah’tan kayyumlar geldi de şehirler hizmet gördü. KAĞNI VERELİM

Haberin Devamı

Adaylardan bir tanesi Sivas’a yüksek hızlı tren istemiyormuş. (Temel Karamollaoğlu) Göçü hızlandırırmış, vah zavallı vah! Bunlara kağnı verelim kağnı ile yürüsünler.

GENÇLERLE 'GÖNÜL DAĞI'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi’ni ziyaret etti. Burada masa tenisi oynayan Erdoğan, daha sonra satranç oynayan iki gençle bir süre sohbet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Neşet Ertaş’ın “Gönül Dağı” türküsünü enstrümanlarıyla seslendiren gençlerin yanlarında oturarak dinledi.

'SURUÇ'TA HER ŞEY ORTAYA ÇIKACAK'

Şanlıurfa’da seçim Ak Parti ile HDP arasında geçecek. 7 Haziran’da yüzde 46 olan Ak Parti oyu 1 Kasım’da yüzde 65’e çıktı. HDP oyu ise yüzde 39’dan yüzde 28’e geriledi. Son olarak Suruç’ta Ak Parti Milletvekili Halil İbrahim Yıldız’ın kardeşini kaybettiği olayın ardından gözler bu ile daha fazla çevrildi. İlde bu olayın ardından Ak Partililer ile HDP’liler arasındaki gerginliğin sonlanması için kanaat önderleri ile şehrin önde gelenleri de devreye girmiş durumda. Erdoğan’ın, dün konuyla ilgili olarak, “Milletvekillimize ve ölenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Türkiye bir hukuk devletidir. Her şey ortaya çıkarılacak ve suçlular adalet önünde hesap verecek” sözleri dikkati çekti. Erdoğan, “her şey ortaya çıkacak” vurgusu da yaptı. Erdoğan, mitingin ardından ağabeyini kaybeden Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın evine taziyeye gitti.

Haberin Devamı

YENİ ŞARKIYA TEMPO TUTTU

Erdoğan, kürsüye çıktığı sırada Türkçe ve Kürtçe Grup Tillo tarafından seslendirilen, “Vakit Türkiye Vakti” şarkısına tempo tutarak eşlik etti.