Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan: Oyununuzu gördük meydan okuyoruz
Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Oyununuzu gördük meydan okuyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Trabzon'da AK Parti Danışma Meclisi'nde konuştu. Erdoğan, "Parayla üzerimize geliyorlar. Buna ekonomik savaş derler. Bunun adı Türkiye'ye operasyon çekmektir. Türkiye ve Türk milletine diz çöktürmektir. Buradan ilan ediyorum; Oyununuzu gördük meydan okuyoruz. Teslim olmayacağız" dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Haberin Devamı

Parlamentoda maalesef iş iyi değil Orada durum çok çok kötü. Ben parlamentoda daha farklı şeyler bekliyordum Trabzon'dan. Orada 55,1 aldık. Trabzon'a bu uymuyor. Daha ileri olması lazım. Milletimizin iradesini sandıkta yönlendiremeyenler farklı araçlarla üzerimize geldiler. Şimdi parayla üzerimize geliyorlar. Buna ekonomik savaş derler. Doların bugün 6 lirayı geçmesinin ne ekonomik ne mantıklı bir izahı vardır. Türkiye bundan 10 yıl önce ABD ve İngiltere'de olduğu gibi bir Mortgage kriziyle mi karşı karşıya? Hayır. Ekonomik sebebi yok. Bunun adı Türkiye'ye operasyon çekmektir. Türkiye ve Türk milletine diz çöktürmektir. Buradan ilan ediyorum; Oyununuzu gördük meydan okuyoruz. Teslim olmayacağız.

Haberin Devamı

Siz dolarla üzerimize gelirseniz bizde işlerimizi başka yollarla yürütmenin yollarını arayacağız. Turistleri gördüm gelirken. Birileri dolar kaçırırken onlar da size dolar getirir. Birileri kapıları kapatır Mevlam başka kapı açar.

"HAYDİ GÜLE GÜLE DERİZ"

81 milyonluk ülkeyle yarım asırlık ilişkilerini terör örgütü için feda edene sadece 'Haydi güle güle' deriz. Ben senin ortağınım. Afganistan'da beraber oldum, Bosna'da beraber oldum. PYG/YPG'yi sahiplenerek stratejik ortağını nasıl kenara koyarsın? Bir papaz için 81 milyonluk Türkiye'yi feda etmeye kalkıyorsun. Kusura bakma gereği neyse onu yaparız.

"TÜRKİYE'YE BOYUN EĞDİREMEZSİNİZ"

Talimatla Türkiye'ye boyun eğdiremezsiniz. Görünen o ki hukuk dilinde anlamıyorlar. Başka dilden anlıyorlar. Biz o dilden konuşmasını da biliriz. Tüm dünyaya ticaret savaşı açana cevabımızı yeni ittifaklara, yeni işbirlikleri ile veririz. ABD kaynıyor, yapılan iş yanlış diyorlar. Yüzlerce milyon kardeşimiz için sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz. Bu millet nice mücadeleleri bileğinin hakkıyla zaferle neticelendirdi.

"MESELE PAPAZ DEĞİL"

Meselenin yargılanan papaz olduğunu sanacak kadar basit düşünenler varsa bir an önce kendilerine gelsinler. Yerli ve milli düşünme mantığı Kılıçdaroğlu'nda yok. Ama Sayın Akif Hamzaçebi bir duruş ortaya koydu. Ama Genel Başkanı değil. Sayın Bahçeli'ye teşekkür ediyorum.

15 Temmuz darbe girişimi bir kez daha bu milletin istikbali için yollara düştüğü bir imtihandır. Hamd olsun bu imtihandan çıktı. Aynı çevreler güney sınırlarımız boyunca bir terör koridoru kurmaya kalktılar. Bu planı da bozduk. Bel altı işlere yöneldiler. En büyük üzüntümüz karşımızda delikanlıca mücadele eden rakip bulamamamızdır. Bir olarak üstesinden geleceğiz. Para dediğiniz bugün yoktur yarın bulursunuz. Onlar şu anda sakalımızı tıraş ediyorlar bilmiyorlar ki yarın daha gür çıkacak.

Haberin Devamı

"DÖVİZLERİ TÜRK LİRASINA ÇEVİRİN"

Yastık altı dövizi olanlar lütfen bunları bankalarda Türk Lirasına çevirsinler. Bunlara İstiklal ve istikbal mücadelemizi verelim. Milletimizin maruz kaldığımız bu ekonomik saldırı karşısında birliğini koruyor olması en büyük gücümüzdür.

"SURİYE'YE DÖNENLERİN SAYISI YARIM MİLYONU BULDU"

Terör örgütleriyle kesintisiz bir mücadele yürütüyor her hafta ortalama 50 teröristi etkisiz hale getiriyoruz. Suriye'de inşallah yakında yeni yerleri de güvenli hale getirmiş olacağız. Şu anda ülkemizden güvenli yerlere dönenlerin sayısı çeyrek milyonu buldu. İdlib'de diğer bölgelerdeki benzer bir felaketin yaşanmaması için hem diplomatik hem askeri çalışmalarımıza hız verdik.

Haberin Devamı

"ALTERNATİF PAZARLAR İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Ekonomide 100 günlük icraat programımızı harfiyen uyguluyoruz. Ülkemize destek veren dostlarımıza teşekkür ediyorum. İhracatçılarımız alternatif pazarlar için gece gündüz çalışıyor.

"BU MİLLETİN TÖKEZLEYECEĞİNİ SANMAK AHMAKLIKTIR"

Rabbim ömür verdiği sürece hizmete devam edeceğiz. Türkiye'yi anlamak isteyen kurumlarımızın kuruluş tarihine baksın. Böyle bir ülkenin ayağına döviz kuru dolaştı diye tökezleyeceğini sanmak ahmaklıktır. Bir insansız hava aracı alacağız ABD'li dostlara söylüyoruz. Diyorlar ki 'Kongreden izin çıkmadı.' Bizi ev sahibi yaptılar. Şimdi İHA da üretiyoruz SİHA da üretiyoruz. Şimdi tanklarımızı da üreteceğiz. Bugün bizi dolarla sınayanlara alternatif finans araçlarıyla cevap vereceğiz. 'IMF ile anlaşın' diyenlerin 'ülkenizin siyasi bağımsızlığından vazgeçin' dediğini iyi biliriz. Bu can bu tende kaldıkça faiz tuzağına da gelmeyiz. Kimse boşuna hevese kapılmasın.