Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dolar açıklaması
Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dolar açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, teşekkür ziyaretlerine 24 Haziran seçimlerinde yüzde 82 ile en yüksek oyu aldığı Bayburt'tan başladı. Erdoğan cuma namazının ardından yükselen döviz kuru ile ilgili konuştu, "Ekonomik savaşı kaybetmeyeceğiz" dedi. Ardından halka seslenen Erdoğan, "Döviz kuruna bakıp faizlere bakıp el ovuşturanlar hiç boşuna heveslenmesinler. Faiz lobilerine sesleniyorum; Boşuna heveslenmeyin" dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları...

Haberin Devamı

Şahsıma verdiğiniz destek için her birinize ayrı ayrı şükranlarımız sunuyorum.

Dolar molar bizim yollarımızı kesmez. Endişe etmeyin. Yastığının altında doları, eurosu altını olan varsa Türk Lirası ile bozdursun. Bu bize karşı ekonomik savaş ilan edenlere benim milletimin cevabı olacaktır. Yerli paramızla bunlara cevabı verelim.

Milletimiz bizden Rabiamıza sahip çıkmamızı istiyor.

Bayburt'tan öyle bir seslenelim ki tüm kurcular, dövizciler gerekli cevabı alsın. Buraya gelirken bir Bayburtlu kardeşimiz güzel bir müze yapmış Biz o Baksı Müzesi'ni gezdik. Benim Bayburtlu bibilerimiz ezelerimiz neler yaparmış.

"BASKI, TEHDİT VIZ GELİR"

Bizler bu uğurda gerekirse yedi düvele meydan okumaktan çekinmedik çekinmeyiz. Bu uğurda içimize sokulmuş ihanet çetelerinin kafalarını kopartmaktan çekinmedik çekinmeyiz. Bizim sorumluluğumuz size George'ye Hans'a değil. Biz bu millete hizmetkar olmak için yola çıktık. Her türlü tehdit, baskı, senaryo bize vız gelir. Bir gün iki gün sıkıntımız olabilir hepsi aşılır. Ülkemize diz çöktürmek için yapmadıklarını bırakmadılar. Koskoca Osmanlı çınarını binbir türlü ittifakla yıktılar. Onlar darbelerle, muhtırarla demokrasimizi felç etmeye çalıştılar. Milletimiz her seferinde sandıkta sahip çıktı. Onlar siyaseti etkisiz hal getirerek gövdemizi baltalamaya kalktılar. Milletimiz ekonomisine sahip çıktı.

Haberin Devamı

Biz bu işlerle uğraşırken aksaklar öne çıkmadı değil. Bunları da yoluna koyduk koyacağız. Milletimize kimin kendisi için çalıştığını iyi biliyor.

"TAKDİR BEKLERKEN SALDIRIYLA KARŞILAŞTIK"

Parlamenter sistemden başkanlık sistemine geçişi başarıyla tamamladık.Sadece bu başarı dahi Türkiye'ye dünya demokrasileri içinde en üstte yer alma hakkı verir. Biz takdir beklerken anlamsız bir saldırıyla karşı karşıya kaldık. Darbecilerin yanında yer alanlar 24 Haziran'dan sonra milletin iradesine saygı duymak yerine başka yollara saptılar.

"SALDIRILARIN SEBEPLERİ ÇOK BAŞKA"

Ekonomimizde son günlerde yaşanan olumsuzluk bu çarpıklığın önemli bir boyutudur. Türkiye'nin bankacılık sisteminde en küçük bir sıkıntı olmadığı halde suni istikrarsızlık dalgalarına maruz kalıyoruz. Bu saldırıların sebeplerinin çok başka olduğu ortada.

Haberin Devamı

Bu noktada kimseye eyvallahımız olmaz. Tanktan, toptan korkmayan bu millet bunlardan mı korkacak? Böyle düşünen bu milleti tanımamıştır demektir.

"FAİZ LOBİLERİ BOŞUNA HEVESLENMESİN"

Bize karşı uzatılan her dost eline samimiyetle karşılık vermeye devam edeceğiz. Tüm olumsuz ihtimallere karşı da hazırlıklarımız var. Döviz kuruna bakıp faizlere bakıp el ovuşturanlar hiç boşuna heveslenmesinler. Faiz lobilerine sesleniyorum; Boşuna heveslenmeyin. Bu milletin sırtından kazanamayacaksınız. Pek çok yerle farklı alternatifler konusunda önemli mesafe kat etmiş durumdayız. Asıl olan yüreğimizde imandır. Türkiye kaybetme pahasına küçük hesap peşine düşenler yarın çok pişman olacaktır.

Ekonomi tetikçilerine teslim olmayarak varımızla yoğumuzla mücadele edeceğiz. Bu haramzadelere vereceğimiz en güzel cevap üretimi artırmak olacaktır. Gelin hep birlikte ileriye atılalım. Kimse sanmasın ki bu tekerlek tümsekte kalacak.

"KİMSENİN GÖZÜ KUR TABLOSUNDA OLMASIN"

Dünyada ve bölgemizde yaşanan hadiselerle yaşanırken asıl gündemimize ülkemizi kalkındırma hedeflerimize sahip çıkıyoruz. 100 günlük planımızı açıkladık. Orta Vadeli Planın hazırlıklarını Eylül başına yetiştiriyoruz. Bu arada alınması gereken ilave tedbirlerle ilave tüm kurumlarımız çalışıyor. Hiç kimsenin gözü kur tablosunda, faiz tablosunda olmasın. Herkesin daha ileriye bakmasını asıl o büyük fotoğrafa bakmasını istiyorum.

Haberin Devamı