Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan: Saldırılara rağmen büyümeye devam edeceğiz
Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Saldırılara rağmen büyümeye devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gümüşhane'de çevre yolu açılış töreninde halka seslendi. Erdoğan, "Ekonomi bu senenin ilk çeyreğinde yüzde 7,4 büyüme yakaladı. Tutturmuşlar kur. Döviz kuru üzerinden ülkemize yönelik tüm saldırılara rağmen 2. çeyrekte de büyümeye devam edeceğiz" dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamaları...

Haberin Devamı

Bundan sonra da sizlerin duasına layık olmaya çalışacağız. Bugün tüm Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu için önemli bir yatırımın açılışını yapmaya geldik. Toplam yatırım bedeli 1 katrilyon lira. Gümüşhane çevre yolunu sizlerin hizmetine sunuyoruz. Resmi açılışını yaptık. Biz dağları dele dele geliyoruz. Zigana da bitsin buradan Trabzon 20 dakika. Bütün bunlar aşk işi. Neymiş dövizmiş, kurmuş! Geçin o işi geçin.

Bu önemli hizmeti şehrimize kazandıran Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızı tebrik ediyorum. Gümüşhane çevreyolunun ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

"ANAMUHALEFET TÜM ENERJİSİNİ KOLTUĞA HARCIYOR"

Kardeşlerim biz sizi Allah için seviyorum. Bu para pul maka mevki meselesi değil. Türkiye 24 Haziran'da sıradan bir genel seçim yaşamadı. Aynı zaman yönetim sistemi değişti. Bununla inkılabi bir değişim yaşıyoruz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ilk kez uygulanmaya başlandı. Kabinemizi belirledik. Ardından atamaları yaptık. İnce eledik sık dokuduk. İnşallah bu süreci devam ettiriyoruz. Devletimizin işleyişinde en ufak bir zaafiyetin oluşmaması için büyük gayret gösteriyoruz. Hiç bir sıkıntı millete hizmet edememenin bahanesi olamaz. Ana muhalefet partisi tüm enerjisini koltuğa harcıyor. Partililer de getirmiş koltuğu Genel Merkezin önüne koymuş Şimdi biz de kongre yapacağız. Var mı sıkıntı? Yok.

Haberin Devamı

"KOLTUĞU KORUMAK İÇİN SİYASİ CAMBAZLIĞA BAŞVURABİLİRLER"

Biz dünya demokrasisinde örneğiz. İddialı konuşuyorum. Birileri koltuğunu korumak için her türlü siyasi cambazlığa başvurabilir. Ama biz asla böyle bir hareket değiliz.

Anamuhalefet partisi Cumhurbaşkanı adaylarına hakaret etme yarışı yaparken biz geçen hafta 100 günlük icraat programımızı açıkladık. Şimdi bakan arkadaşlarımız adım adım hayata geçiriyor. Yaptıklarımızın hesabını yine millete vereceğiz birilerine değil. Biz hesabımızı halka ve hakka veririz.

"YENİ DÖNEMDE ÇALIŞMAYA DEVAM"

Türk siyasetinin popülizm bataklığına düşmesine rıza göstermedik. Yeni dönemde de aynı ilkeyle çalışmaya devam ediyoruz. Biz ilanihaye sağ kalacak mıyız? Cumhurbaşkanı olsan da gideceksin, Başbakan olsan da öleceksin. Eninde sonunda seni mezara gömecekler. Hocaefendi de 'Cumhurbaşkanı niyetine' demeyecek 'er kişi niyetine' diyecek. Sonra götürüp gömecekler. Benim aziz milletim 'İyi bir cumhurbaşkanım vardı, çok hizmet etti' diyorsa ne mutlu bize.

Haberin Devamı

Az önce Sayın Putin'le görüşmem vardı bu sene Rusya'dan turist akını var. 6 milyon gibi bir turist Rusya'dan gelecek. Turizm gelirimiz yüzde 30 artış gösterdi.

"HİÇ KİMSE BİZİ HEDEFLERİMİZDEN ALIKOYAMAZ"

Ekonomi bu senenin ilk çeyreğinde yüzde 7,4 büyüme yakaladı. Tutturmuşlar kur. Döviz kuru üzerinden ülkemize yönelik tüm saldırılara rağmen 2. çeyrekte de büyümeye devam edeceğiz. Gümüşhane'ye bu sene 10,5 katrilyon yatırım yaptık. Hiç kimse bizi hedeflerimizde alıkoyamaz. Havalimanımızı 2020 yılında hizmete sunmayı planlıyoruz.

Gümüşhaneli çiftçilerimize son 16 yılda 182 trilyon tarımsal destek verdik. Kılıçdaroğlu 'Çiftçi aç' diyor. Ben sana resmi rakam söylüyorum. İnşallah yeni dönemde de devam ettireceğiz.

"GELİN BİR DERS DAHA VERELİM"

Yastıkları altında doları eurosu olan varsa Türk Lirasına çevirsinler. Gelin bunlara bir ders daha verelim. Bunu yapmamız lazım. Birileri maddi menfaat uğruna haysiyetinden vazgeçebilir. Kimi ülkeler kısa vadeli çıkarlar için şahsiyetini tezgaha koyabilir aöa Türk milleti asla böyle bir yanlışın içine düşmez düşürülemez. Haysiyetini kaybeden milletin varacağı yer zillet çukurudur.

Haberin Devamı

"BU MİLLETE KABADAYILIK SÖKMEZ"

Ekonomik müdahaleyle bize diz çöktüreceklerini düşünenler bu milleti hiç tanımıyorlar. Bu millete kabadayılık hiç sökmez. Biz bugüne kadar adı sanı ne olursa olsun tüm devletlerle eşitliği ve saygıyı esas alan bir ilişki kurduk. Sorunları şantaj, tehdit, baskıyla değil diyalogla çözmenin yollarını aradık. Çatışma yerine işbirliğini isteyen taraf olduk. Bugün de aynı yerdeyiz. Meselelerin çözümü sükunettir. Müzakeredir. Bunun dışındaki her yolun sonu çıkmaz sokak olacaktır.