Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 Temmuz'da kaçıyordun!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 Temmuz'da kaçıyordun!

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 Temmuz'da kaçıyordun!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 4. TÜGVA Gençlik Buluşması'nda İstanbul'da konuştu. Erdoğan'ın gündeminde Kılıçdaroğlu vardı. Cumhurbaşkanı CHP liderine "15 Temmuz gecesi Atatürk Havalimanı'nda kaçıyordun" dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları...

Bugün bizleri bir araya getiren Türkiye Gençlik Vakfı'na teşekkür ediyorum. Buradan acı vatan Almanya'yı sıla eyleyen, onuruyla, bakarıyla, helal rızık mücadelesi veren genç gurbetçilerimizi selamlıyorum.

Sizler bu genç yaşta tarihin dönüm noktalarından birine şahitlik ediyorsunuz. 7 yıldır devam eden Suriye'deki zulüm 1 milyon kardeşimizin ölümüne sebep oldu. Son bir ümitle kendilerini Avrupa kapılarına atan mültecilerin yaşadıkları bizi derinden üzüyor.Bize demokrasi dersi veren Avrupalıların vicdanlarını nasıl iptal ettiklerine hep beraber şahit oluyoruz.Avrupa'nın ulvi değerleri diye parlatılan kavramların bizzat kendi sahipleri tarafından ayaklar altına alındığını görüyoruz.


"EN ÇOK İSLAM'A ZARAR VERİYORLAR"


Ülke ve bölge olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Bu süreçte ortaya çıkan DAEŞ, YP, FETÖ gibi katil sürüleri en çok da İslam'a zarar veriyor.

Bu katil sürüleri insanlık dışı eylemleriyle bölgemizin parçalanmasına taşeronluk yapıyorlar. Nasıl bir asır önce coğrafyamızdaki ülkemizin sınırları kanla, gözyaşıyla ve fitneyle çizilmişse bugün de aynısı terör şebekeleri üzerinden yapılmak isteniyor. Yüzyıl önce Arapça konuşan, faaliyet gösterdiği yerin insanları gibi giyinen Lawrence vardı. Bugün de cübbeli, sakallı, hoca ve alim kılıklı modern Lawrenceler aynı şeyi yapıyor. Bir asır evvel Sykes ile Picot arasında yapılan gizli anlaşmalar vardı, bugün de kapalı kapılar arkasında süren kirli pazarlıklar var.

Bölgemizin geleceği ipotek altına alınmak isteniyor.

Umudunuzu hiç bir zaman yitirmeyin. Çünkü İstikbal Allah'ın izniyle bizimdir, hiç şüpheniz olmasın.

Cumhuriyet bizim için yeni bir dönem değildir. Cumhuriyet; Selçuklu, Osmanlı, Cumhuriyet...Bir devamdır.


"EY KILIÇDAROĞLU ORADA BULUŞABİLİRDİK"


Ey Kılıçdaroğlu 'Gazi Mustafa Kemal'in partisinin başıyım' diyorsun. Ne diyor Gazi Mustafa Kemal; 'Gençler Cumhuriyeti sizlere emanet ediyorum' diyor. Her şey ortada. Bazıları ülkemize baktıkça yeni Sevr'lerin hayalini kurabilir ben de 15 Temmuz'u hatırlatmak istiyorum. Orada helikopterden atılan mermilerle yılmayan gençler vardı. Ey Kılıçdaroğlu sen neredeydin? Atatürk Havalimanı'nda kaçıyordun. Orada buluşabilirdik. Neymiş? Bakırköy'e gitmiş. Destan yazan gençliği ben karşımda görüyorum.


"249 GÜNEŞİMİZ BATTI"


15 Temmuz gecesi bir hilal uğruna 249 Güneşimizin batışına şahitlik ettik. Ama biz biliyoruz ki bizde daha nice 249 Güneşler var. Milletimiz o gece tankların altına ezildi ama namusunu çiğnetmedi. Şimdi ben Safiye kardeşimizi unutabilir miyim? Yılmadı üzerine gitti. Onlar ona elleriyle çeşitli hareketler yaptılar ama yılmadı çünkü Nene Hatun'ların torunları farklıdır. Genci, yaşlısı, kadını, erkeğiyle tüm vatandaşlarımız FETÖ'cü hainlerin işgal girişimini işte böyle püskürttü.


"ONLAR 'HAYIR' DİYORSA BİZ DOĞRU YOLDAYIZ"


Bugün gençlerine güvenen onların önünü açmaya çalışan yenilikçi bir anlayış var, işte o biziz. Bizim genç kızlarımızı üniversite kapıları önünde bekletmediler mi? Şu anda Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine karşı çıkanlar bizim üniversite önlerinde başörtülüm kızlarımızı bekletenlerdi. İkna odalarını kuran onlardı. Kızlarımızı inim inim inleten onlardı. İşte ben de o kızlardan iki tanesinin babasıyım. Biz inanç özgürlüğü nedir biliriz. Ama bunların kitabında yok. Şu anda İsviçre'de benim posterimi devasa yapıp şakağıma silah dayatan kimse onlarla beraber yürüyen kimse şu anda işbirliği yaptılar. 'Hayır' diyenler kim? Kandil 'hayır' diyor. İmralı 'hayır' diyor, Pensilvanya 'hayır' diyor. Onlar 'hayır' dediğine göre bir doğru yoldayız.


ARABİSTANLI LAWRENCE KİMDİR?



Arabistanlı Lawrence 1888'de Galler'de dünyaya gelen ve asıl adı Thomas Edward Lawrence olan Arabistanlı Lawrence, İngiliz Birleşik Krallığı'nda görev almış en meşhur Yarbaylardan biridir. 50 yıla yakın hayatında arkeolog, askeri stratejist, casus ve yazar olarak çalışan Lawrence, bir dönem T.E. Shaw ismini de kullanmıştır.

Osmanlı İmparatorluğu'na karşı tertiplenen Arap Ayaklanması olaylarında aktif olarak görev alan Lawrence, irtibat subayı olarak yaptığı bu çalışmalar sonrasında şövalyelik nişanına layık görülse de bunu reddetmiştir. Üstün hizmet madalyaları olan Lawrence askeri hayatı boyunca ; 1. Dünya Savaşı, Medine Kuşatması, Arap Ayaklanması kapsamında birçok operasyonda aktif olarak hizmet vermiştir.

Savaşlar sonrası "Bilgeliğin Yedi Sütunu" adlı bir eseri kaleme alan Lawrence, bu çalışmasında savaş dönemindeki otobiyografik olarak yazmıştır. Osmanlı ordusuna karşı verdiği gerilla savaşında, Osmanlıların büyük kayıplar vermesine yol açan Lawrence, bölgede birlikte çalıştığı Arapların yerel kıyafetlerini giymesi ve deveye binmesi sebebiyle "Arabistanlı Lawrence adını almıştır.

Arabistan'da binlerce Osmanlı askerinin öldürülmesinden sorumlu tutulan Lawrence özellikle Arapların Akabe ve Şam'ı ele geçirmesinde önemli bir rol üstlenmiştir. Fakat bazı kaynaklara göre Lawrence'ın bu kadar meşhur olması, 1918'de bölgede bulunan Lowell Thomas sayesinde gerçekleşmiştir. Arabistan'da belgesel çekmek için bulunan Thomas'a seyahat ve çekimler konusunda yardımcı olan Lawrence, Thomas tarafından çok fazla övülmesiyle adını duyurur. Arap coğrafyasında görev yapan pek çok İngiliz ajanının yaptığı her faaliyet Lawrence'la ilişkilendirilir ve bu durum 1962'de çekilen Arabistanlı Lawrence filminde doruğa çıkar. Bu sebeple Lawrence ismi diğer İngiliz ajanlarının önünde sembol niteliğinde yer alır.

Lawrence savaşın adından 1935'te İngiltere'de bir motosiklet kazası sonrasında yaralanmış ve hayatını kaybetmiştir.