Gündem Erdoğan Almanya'ya sert çıktı: Önce bunun hesabını verin!

Erdoğan Almanya'ya sert çıktı: Önce bunun hesabını verin!

Paylaş
Erdoğan Almanya'ya sert çıktı: Önce bunun hesabını verin!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İkitelli İstanbul Şehir Hastanesi Kredi Anlaşması İmza Töreni'ne katıldı. Burada gündemi değerlendiren Erdoğan Almanya'dan yapılan açıklamalara sert yanıtlar verdi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları...

15 Temmuz darbe girişiminin ertesi haftasında Rönesans Sağlık Yatırım Japon dostlarımızla Ankara'da biraraya gelmişlerdir. Buradan ülkemize olan destekleri, güvenleri için tüm Japon dostlarımıza teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum.


"ALMANYA TİCARETLE SİYASETİ KARIŞTIRIYOR"


Bizimle çalışmak isteyen Türkiye'nin kapılarının açık olduğunu ifade etmek istiyorum. Biz böylesine iyi niyetle yaklaşırken bazılarının ticaretle siyaseti karıştırdıklarını görüyoruz. Alman Ekonomi Bakanının ülkemize yatırım yapanlara ürkütmeyi amaçlayan beyanlarını şiddetle kınıyorum. Terörle teröre bulaşanlarla siyaseti birbirine karıştırmayın.


"ALMAN ŞİRKETLERLE İLGİLİ SORUŞTURMA YOK"


Ben İçişleri Bakanımı arayıp sordum; Alman şirketlerle ilgili soruşturma var mı? Aldığım cevap, hepsi yalandır, hiç bir şirketle ilgili soruşturma yoktur. Türkiye'yi karalamaya gücünüz yetmez. Türkiye'deki teröristleri Almanya'da saklayan hükümet önce bunun hesabını vermelidir. Almanya kendine çeki düzen vermelidir. Kendi yargıları ne kadar bağımsızsa bizim yargımız onlardan daha bağımsızdır. Biz bir çadır, kabile devleti değiliz. Esasen Almanya kökenli şirketler en rahat çalıştığımız özel bir yere sahiptir. Alman şirketlerine de ülkemizin kapıları ve milletimizin gönlü sonuna kadar açıktır. Ülkede serbest piyasasa var ama demek ki bunlar serbest piyasayı da öğrenememiş.


"SEYAHAT UYARILARI KASITLI"


Ülkemize seyahat için yapılan uyarının da kasıtlı ve son derece yersiz olduğunu belirtmek isterim. G20'yi yaparken adım başı polis vardı ama biz Almanya'da bir G20 yaptık hala konuşuluyor.

Türkiye konusunda bu tür beyanlarda bulunan herkesi ülkelerin egemenlik haklarıyla ilgili saygı göstermeye davet ediyorum.


"KÖRFEZ KRİZİ BİZİ ÜZDÜ"


Körfez bölegsindeki yatırımcılara da çağrıda bulunmak istiyorum. Körfez'deki dostlarımız arasındaki kriz bizi gerçekten üzmüştür. En başından beri çözüm için gayret gösteriyoruz. Ülkemizde yatırımı bulunan Katarlı kardeşlerimiz kadar diğer Körfez ülkelerinden kardeşlerimizi de destekliyoruz seviyoruz. Siyasi sorunlar gelip geçicidir ekonomik ilişkiler kalıcıdır. Türkiye bu kardeşlerimizin ikinci evidir.


"TÜRKİYE ARTIK AYDINLIĞA YOL ALIYOR"


Genç yaştaki Necmettin öğretmenimizi şehit eden terör örgütlerini güvenlik güçlerimiz etkisiz hale getirdi. Türkiye artık bu. Hiç bir zaman şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Türkiye bölgesindeki krizlere saldırılar rağmen büyümeyi gelişmeyi sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl yüzde 2,9'luk büyü oranıyla Avrupa'ya göre oldukça iyi dünya genelinde takdire şayan bir başarı elde etti. Bu yıl ilk çeyrekte yüzde 5 oranla büyük bir başarı ortaya koyru. Türkiye artık aydınlığa doğru yol almaya başlamıştır.