Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan rektörlere FETÖ uyarısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan rektörlere FETÖ uyarısı

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan rektörlere FETÖ uyarısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam Dünyası Yükseköğretim Alanının Oluşturulması Toplantısı Açılış Oturumuna katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada FETÖ'ye karşı dikkatli olunması çağrısı yaptı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

İslam dünyasının bugün birlikten ziyade ayrışmalarla anılması ne kadar acı.

Suriye ve Irak'ta şehirler enkaz yığını haline geldi. İşte o yavruların halini görüyoruz. Onların taş yığınları arasında ne durumda olduklarını görüyoruz. İşte Halep, işte Humus, işte İdlib...Barışın sembolü Kudüs saldırılar karşısında direnmeye ayakta kalmaya çalışıyor. İsrail yönetimi her gün yeni bir uygulamayla Kudüs'ün İslami karakterini tahribe yelteniyor. Hiç kimse bizden artık bıkkınlık derecesinde bu ikiyüzlülüklere sessiz kalmamızı bekleyemez. Bölgedeki tüm inanç mensuplarının güvenliğini ve huzurunu istiyoruz.


"MESCİD-İ AKSA'NIN KAPISI KAPATILAMAZ"


Mescid-i Aksa tüm dünya müslümanlarının geldiği bir mabettir. Bunun kapısı kapatılamaz. Bir kez daha İsrail Cumhurbaşkanı ile görüştüm kendisine bunları anlattım. Dedim ki artık siz de Cumhurbaşkanı olarak ağırlığınızı koymalısınız. Son olarak Ürdün kralıyla yaptığım görüşmeden sonra olumlu sonuç vermiş olacak ki en azından metal dedektörlerin kaldırılması kararını aldılar. İsrail yönetimine şunu hatırlamakta fayda var: Barış içinde yaşamak istiyorsanız başkalarını tehdit etmek yerine bölgeyi ateş çemberine sokacak politikalardan kaçınmak gerekir.


"GÖREV ÜNİVERSİTELERE DÜŞÜYOR"


Bizler ilk emri 'oku' olan bir dinin mensuplarıyız. Ama bir kaç asırdır kitaptan kalemden uzaklaşıyoruz. İslam dünyasında yüzde 55 okuma yazma bilmiyor. Bu bakımdan görev üniversitelere düşüyor. Nasıl medeniyetimizin gerilemesi medreselerin kapanmasıyla başladıysa yükselişimiz de orada olacak.


"YARDIMCI DOÇENTLİK GÖZDEN GEÇİRİLSİN"


Hocalarımıza da sormak istiyorum; Bu Yardımcı Doçentlik nedir? Dünyanın kaç yerinde var? Birileri birilerini oyalamak için yapmışlar. Rektörlerimizden ricam var yardımcı doçentlik gözden geçirilsin.


"BEYİN GÖÇÜNÜ ENGELLEMELİYİZ"


En zeki öğrencilerimizi Batılı eğitim kurumlarına kaptırıyoruz. Gençlerimiz parlak bir gelecek göremedikleri için Batı'ya yöneliyorlar. Bu gençlerimizin kendi ülkelerine dönmelerini kendi insanlarına hizmet etmelerini bekliyoruz. Bu beyin göçünü önleyecek tedbirleri bir an önce hayata geçirmeliyiz.


"GENÇLERİ MANKURTA DÖNÜŞTÜREN YAPIYA KARŞI DİKKATLİ OLMALIYIZ"


Gençleri birer mankurta dönüştüren yapılara karşı da dikkatli olmalıyız. 15 Temmuz'da bir şarlatanın kendi ülkesine nasıl ihanet edeceğine şahit olduk. Onun peşinde de profesör var hocalar var.

Şunu unutmayın 160 ülkede dünyada faaliyetleri var. Bizim başımıza gelen bela o ülkelerin de başına gelebilir. O ülkelerin seçkin öğrencilerini alıp istedikleri gibi yoğuruyor devletin kademelerinde söz sahibi yapıyor. Bu teröristlerin sızmasına asla izin vermeyiniz.